Csak ne itt, hanem a magyar fiúk között.
Bár ahhoz ki kéne kelnie a karosszékből, az meg nem tudom, mennyire megy neki.
Hát szerintem Jézus nem túlértékelt volt, hanem máig nagyon félreértett.
Szerintem Jézus feladatának tekintette az emberek, a népek ön-tudatát felemelni, nem megváltani őket a bűneiktől, sem azok következményeitől. Téves magyarázat az, hogy az Atya küldte volna őt véres martalékul, az emberek közé, méghozzá saját kiengesztelődésére.
Jézus valóban megváltotta azokat, akik tanítását komolyan veszik, de nem a bűneiktől, sem azok következményeitől, hanem a tudat szánalmas állapotából. Nem nehéz elképzelni tanítványai lelkiállapotát, mikor az első alkalommal találkoztak vele, azon emlékezetes nap után mikor a kereszten látták meghalni. (Ön-)tudatuk akkor kibővült, a 'magasba emelkedett' egy embertársuk lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.
12,13 válaszért köszönet. Kérdezőnek: próbáld megérteni a 12,13 -at.
Ha pedig nem megy - akkor hidd továbbra is azt, hogy "túlértékelt", és te messze több vagy nála, végtelenül nagyobb vagy, Te Ó! I. Nagy Kérdező és néhány II. Nagy Válaszoló.
Látom kérdező, rázunhantál a piroskézre 14-esnél. Pedig kár, nyilván nagyon fiatal vagy, érdmes lenne tanulnod, ne kelljen ilyen sivár szinten élni az egész életed.
A 3-as is nagyon jó - kiegészíteném, hogy kétezer év művészete is tanusítja, hogy nem egy mezei halandóról van szó, hanem az inkarnálódott Istenről. Ez a kinyilatkoztatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!