Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus csak szerintem volt egy...

Jézus csak szerintem volt egy túlértékelt személy?

Figyelt kérdés

2021. jan. 29. 11:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%

Csak ne itt, hanem a magyar fiúk között.

Bár ahhoz ki kéne kelnie a karosszékből, az meg nem tudom, mennyire megy neki.

2021. jan. 29. 13:13
 12/17 pelgrim ***** válasza:
70%

Hát szerintem Jézus nem túlértékelt volt, hanem máig nagyon félreértett.

Szerintem Jézus feladatának tekintette az emberek, a népek ön-tudatát felemelni, nem megváltani őket a bűneiktől, sem azok következményeitől. Téves magyarázat az, hogy az Atya küldte volna őt véres martalékul, az emberek közé, méghozzá saját kiengesztelődésére.

Jézus valóban megváltotta azokat, akik tanítását komolyan veszik, de nem a bűneiktől, sem azok következményeitől, hanem a tudat szánalmas állapotából. Nem nehéz elképzelni tanítványai lelkiállapotát, mikor az első alkalommal találkoztak vele, azon emlékezetes nap után mikor a kereszten látták meghalni. (Ön-)tudatuk akkor kibővült, a 'magasba emelkedett' egy embertársuk lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre.

2021. jan. 29. 13:23
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
A politika és s gazdaságban egy alul értékelt személy, akit a féltékeny politika kivégeztetett. A gazdaság utálja, mert a vagyonosodás ellen beszélt, azt szerette volna hogy a szükségbeszenvedőké legyen a többlet, a profit. A szeretet közösségben élő emberek, hívők magasan értékelik Krisztust, aki többet tudott megvalósítani mint egy mai hívő. Az ateisták tulértékelik Krisztust, azaz túlságosan lekicsinylik alulértékelik, úgy gondolják semmi értékeset nem tanulhatnak tőle. Az ateisták saját magukhoz és környezetükhöz mérik a világot, amibe se Krisztus se Isten nem fér bele.a hívőnek első az Isten, minden más utána jön, így Isten Fia nincs túl értékelve.
2021. jan. 29. 15:04
 14/17 anonim ***** válasza:
21%

12,13 válaszért köszönet. Kérdezőnek: próbáld megérteni a 12,13 -at.

Ha pedig nem megy - akkor hidd továbbra is azt, hogy "túlértékelt", és te messze több vagy nála, végtelenül nagyobb vagy, Te Ó! I. Nagy Kérdező és néhány II. Nagy Válaszoló.

2021. jan. 29. 15:31
 15/17 anonim ***** válasza:
37%

Látom kérdező, rázunhantál a piroskézre 14-esnél. Pedig kár, nyilván nagyon fiatal vagy, érdmes lenne tanulnod, ne kelljen ilyen sivár szinten élni az egész életed.

A 3-as is nagyon jó - kiegészíteném, hogy kétezer év művészete is tanusítja, hogy nem egy mezei halandóról van szó, hanem az inkarnálódott Istenről. Ez a kinyilatkoztatás.

https://www.youtube.com/watch?v=BWQtArnPwGg

2021. jan. 29. 19:15
 16/17 anonim ***** válasza:
56%
Magam is úgy gondolom, hogy félreértették, ezért értékelték túl, vagy tették az Atyjával egy lényegűvé némelyek.
2021. jan. 30. 13:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Maníhoz hasonló lehetett, csak az ő neve eltűnt a muszlim hit terjedése miatt
2021. febr. 2. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!