Jézus többnyire alulértékelt volt, amióta világ a világ. A világ teremtő Istene, az abszolútum igéje és megtestesülése. Nem lehet túlértékelni.
"Jézusnak nem voltak mély filozófiai értekezései, nem tett hozzá semmit a tudomány fejlődéséhez."
Ez jogos. A természeti törvények, természettudományok, logika, filozófia és hasonlók mellett valóban semmi másra nem volt alapvető hatással.
Példa: mivel köztudottam Jézus teremtette a fizikai világot (és a törzsfejlődést maga a természettudomány kukázta, de a matematikusok és jogászok is szót emeltek a törzsfejlődés valószínűtlensége mellett és a bizonyítás hiányosságai mellett), így az istenhívő tudósok a világ matematikai és logikai felépítésének alapján alkották meg a természettudományos törvények legjavát. Newton, Pascal és társai. Ezekre épültek a többiek, pl. építészet, orvostudomány, stb.
Ezenfelül az erkölcsöt és a pszichét is normál mederben lehet tartani, ha Jézusra hallgatunk, mivel Ő teremtette az embert, így pontosan tudja, hogy az embernek mihez kell igazodnia gondolkodásban és cselekvésben.
Tehát mindenre hatással volt, de tény, hogy a mindenen kívül másra nem volt hatása :)
Csak nem a követői akartok lenni? Azért beszéltek róla ennyit? Akiben nem hiszünk, azzal nem foglalkozunk ugyebár:)
Hmmm.... csupán az európai hagyományos liberális értékren épült az erkölcsiségére, (alapvető emberi jogok), és csupán a középkori követői révén épült ki a modern iskolarensszer, és az orvostudomány....
..huh túlértékelt volt. Nem tudom.
Érdekes a te "munkássagod" itt 32%-os.
Mert ugye stílusodról fel lehet ismerni téged.
Szerinted:
- az evolúciógyalázás jogos
- a melegről undorítóan beszélsz
- a gyerekek testi fenyítését jogosnak tartod
- legutóbb pedig rosszat kívántál azoknak az embereknek, akik nem fogadják el Istent, Jézust, a "megvilágosodás" miatt, aztan magyarázkodtál, hogy jóból tetted.
- áltudományokat terjesztesz
- gúnyos, pökhendi vagy.
A kérdés, ami bennem felmerül, hogy miért vagy felekezet nélküli? Lényegében biztosra veszem most már, hogy adventista voltál, a legutóbbi Ellen G. White-os topik miatt. De vajon ők nem tűrtek meg téged, és nem kellesz egy felekezetnek sem?
Nem csodálkoznék, ha így lenne.
Sajnos nem.
Egyszer már volt ilyen, és nem tiltották ki.
Mintha ő sérthetetlen lenne.
Rejtély, hogy miért tűrik itt meg.
Itt példul a 19-es kommentjét jelentettem is, de nem törölték:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Ő volt ott a meleges kommenteknél, a full homofób?
Mindenesetre én nem tiltanám, az ilyen szélsőséges agresszorok színesítik a nézőpontokat.
Ha valaki így látja a világot akkor legyen lehetősége képviselnie magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!