Ha Isten idézi elő a balsorsot, akkor miért kenték ezt rá később a Sátánra?
Iz 45.7
"Én alkotom a világosságot, és én teremtem a sötétséget; én szerzek jólétet, s én idézem elő a balsorsot is. Én, az Úr viszem ezt végbe, mind."
Cicamica, vagy MINDENT Isten teremtett, vagy ha nem, akkor hibás az egy teremtős világmodell.
Ha pedig mindent(!) Isten teremtett, akkor a kevélység, a dac, a hazugság is tőle származik, mert máshonnan nem származhat.
Sajna ez egy ilyen választás. Magát húzta csőbe a vallás...
Isten teremtette a szabad akaratot is, ami megítélhető!
A bíróság sem a tanárát marasztalja el a gyilkosnak! Nem is a szüleit! Nem is Istent! Hanem a gyilkost, aki gyilkolt! Ez talán igazságtalan? Nem inkább normális?
Ha a bíróság a gyilkost ítéli el, akkor te miért Istenre fogod?
Isten teremtette a lelkiismeretet, amire lehet hallgatni! Isten teremtette a józan észt is, amit lehet használni.
Egy nemi erőszakoló ne a nemi ösztönt hozza fel mentségére, hanem keressen nőt magának, akivel közös akaratban tudnak együtt lenni. Vagy verje ki magának, azzal csak önmagának árt!
A nemi ösztönt Isten teremtette, de az önuralmat is! A várakozásra való képességet is!
Isten teremtette a választási lehetőségeket! Az élet választások sorozata. Nem minden sors egyforma, nem vettétek még észre?
Valaki kocsmába megy reggel, valaki egyetemre. Máshogy döntöttek. Viseljék a következményeit is! Ne pedig csak Istent okolja a részeges, hogy nincs munkája!
Így van, ezzel a bukás lehetőségét is, de nem a bukást!
Örülök, h egyetértünk!:)
Te talán szeretnél robot lenni? Akkor nem ítélne el soha bíróság, csak kidobnak a kukába, oszt' jónapot! Meguntunk, van egy újabb! Van benned egy véletlen-szám generátor, de azt is kiismertük, meguntuk, ez van.
Az alkoholos erjedést is Isten teremtette, ez jó dolog. Lakodalom, mulatás, stb. De a részeges visszaél ezzel, mértéktelenül fogyaszt. Részegen elkövetett bűnökért (pl. autóval gázolás) ne Istent okolja, hogy ő teremtette az alkoholos erjedést! Menjen akkor haza biciklivel a kocsmából! Noé óta ismert, hogy a szőlőlé hajlamos borrá változni.
Az életben nagyon sok választási lehetőség van, szerintem ez így jó! Ezért nem vagyunk egyformák!
A részegességet is Isten teremtette.
A bosszúvágyat is.
A gyilkos indulatot is!
A pedofíliát is.
Ezt kellene megértened!
A lehetőség nélkül (pl pedofília - ha nincs ilyen hajlam) senki sem választhatná szabad akaratából a rossz utat.
És Istenen múlik az is, hogy kibe milyen "lélek" szorul, milyen hajlamokkal.
Lehet a gyilkos szabad akaratára fogni a gyilkosságot, de a gyilkosság LEHETŐSÉGÉT bizony Isten teremtette meg.
Tudod, ha az útépítő mérnök tervez egy folyó fölé hidakat, az egyik szép fémhíd, a másik szép fahíd, mindkettőn könnyű átkelni, akkor ugy nem feltétlenül szükséges egy harmadik híd amin nagy lyukak vannak, hogy le lehessen esni?
Nem sérülne a szabad akaratod akkor sem (tudsz szabadon hidat választani), ha a harmadik híd meg sem épül?!!!
FONTOS megjegyzés:
Mindez persze csupán egy filozófiai eszmefuttatás, mely megpróbálja érzékeltetni az Istenhitet ebből a nézőpontból, és nem jelenti azt, hogy agnosztikus ateistaként hinnék Isten/isten/istenek létezésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!