A keresztényeknél miért van Jézus úgy ábrázolva, mint egy transzvesztita? Miért van hosszú világosbarna (néhol szőke!!) haja, kék szeme, hófehér bőre, gyenge testalkata és bzis nézése?
Ha Jézus skandináv lett volna, talán csak-csak elhinné valahogy az ember, hogy oké, így nézett/nézhetett ki.
De a Közel-Keleten rohadtul nem ez a standard (és most nagyon finoman fogalmaztam).
Elképzelhető, hogy az akkori atomrasszista, fajgyűlölő, hatalmas egójú kihanemén világközepe európaiaknak derogált volna egy sötétbarna szemű, fekete hajú, (világos)barna bőrű, vaskos testalkatú embert ábrázolni?
Ezek után pedig hamisan fennmaradt az a kép, hogy Jézus valóban így nézett ki...
Komolyan, mint egy rossz bzi!
Szerencsére nekem sose volt ilyen degenerált baráti társaságom, nem is nagyon vágytam ilyenre.
Jól összeilletek.
"Ez is csak az bizonyítja, hogy az egész kereszténység egy nagy kamu"
Oké. :)) Meglepődnél Szent László király ábrázolásain és a fejereklye alapján elkészült arcrekonstrukción. Szóval ő sem létezett, és az egész Árpád-hát ez nagy kamu. :))
Egyébként ha már bőrszín: te tudod, hogy 2000 éve milyen "színe" volt bárkinek is? Akkor légyszi, tegyél meg egy nagy szívességet, és publikáld, hoyg ne üljünk többé homályba!
Mert arcrekonstrukciókat tudunk csinálni csontok alapján, de a bőrszín egy nagy kérdőjel. Azért gondoljuk "barnásabbnak", mert ma a közel-keletiek nagyobb része inkább barnább. De fogalmunk nincs, hogy 2000 éve is így volt-e. Más népcsoportok voltak ott.
"De fogalmunk nincs, hogy 2000 éve is így volt-e. Más népcsoportok voltak ott."
Pontosan. Elvileg az ókori görögök szőke, göndör hajúak voltak. Most meg roma nép lakik ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!