A keresztényeknél miért van Jézus úgy ábrázolva, mint egy transzvesztita? Miért van hosszú világosbarna (néhol szőke!!) haja, kék szeme, hófehér bőre, gyenge testalkata és bzis nézése?
Ha Jézus skandináv lett volna, talán csak-csak elhinné valahogy az ember, hogy oké, így nézett/nézhetett ki.
De a Közel-Keleten rohadtul nem ez a standard (és most nagyon finoman fogalmaztam).
Elképzelhető, hogy az akkori atomrasszista, fajgyűlölő, hatalmas egójú kihanemén világközepe európaiaknak derogált volna egy sötétbarna szemű, fekete hajú, (világos)barna bőrű, vaskos testalkatú embert ábrázolni?
Ezek után pedig hamisan fennmaradt az a kép, hogy Jézus valóban így nézett ki...
Komolyan, mint egy rossz bzi!
Nem néz úgy ki, mint egy transzvesztita. A transzvesztita nőnek akar látszani, ezért nőként öltözködik, festi magát stb. Jézus nem hord női ruhákat sehol, és nem is próbál nőnek látszani.
A hosszú haj nem női vonás, a fehér bőr azért van, mert az emberek nem történelmi szempontból képzelték el a múltat úgy egészen a barokk korszakig (addig nem is létezett olyan hogy történelem).
A tekintet szintén egy modern projekció a részedről, aki a sebezhetőséget meg az együttérzést férfiatlannak tulajdonítod.
"Valahogy én a jóképű pasit máshogy képzelem el."
Aha, gondolom egy lópofájú, kigyúrt állat Berki Krisztiánként.
Ajánlom olvasásra ezt az ortodox cikket:
A cikk alján találsz egy hiteles Jézus ábrázolást. A szőke hajat és a kék szemet leszámítva kb. olyan lehetett, mint amilyennek ma ábrazolják.
Szőke haj, kék szem, világos bőr, nemes testalkat, sokáig ez volt az európai férfi eszmény, a divatízlés. Ezért találta ki Hitler is, hogy az eredeti németek, vagyis az "árják" valójában ilyenek voltak. Nyilván az európai Jézus ábrázolók egy jelentős része inkább a korízlést tartotta szem előtt, sem mint a néprajzi kutatók leírásait. Egy szép férfit, egy Isten Fiához méltó alakot akartak ábrázolni.
A hosszú hajú szakállas Jézus ábrázolás viszont meglehetősen régi hagyomány, a Torinói leplen is ilyen látható. Neked ezek szerint más az ízlésed. Mondjuk azt nem tudtam, hogy a hosszú szőke haj a homoszexualitás biztos jele. Lehet ez amolyan előítélet a részedről.
“hosszú szőke haj a homoszexualitás biztos jele“
Ismered azt a szót, hogy kisugárzás?
Lehet férfi valaki hosszú szőke hajjal is! Nem értem mi gond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!