Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztényeknél miért van...

A keresztényeknél miért van Jézus úgy ábrázolva, mint egy transzvesztita? Miért van hosszú világosbarna (néhol szőke!!) haja, kék szeme, hófehér bőre, gyenge testalkata és bzis nézése?

Figyelt kérdés

Ha Jézus skandináv lett volna, talán csak-csak elhinné valahogy az ember, hogy oké, így nézett/nézhetett ki.

De a Közel-Keleten rohadtul nem ez a standard (és most nagyon finoman fogalmaztam).

Elképzelhető, hogy az akkori atomrasszista, fajgyűlölő, hatalmas egójú kihanemén világközepe európaiaknak derogált volna egy sötétbarna szemű, fekete hajú, (világos)barna bőrű, vaskos testalkatú embert ábrázolni?

Ezek után pedig hamisan fennmaradt az a kép, hogy Jézus valóban így nézett ki...

Komolyan, mint egy rossz bzi!

2021. jan. 20. 14:36
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
92%

1. Mi baj azzal, ha valaki homoszexuális? Mellesleg nem tudtam, hogy a homoszexuálisoknak van egy standard kinézetük. Én is szeretnék úgy kinézni, ahogyan Jézust szokták ábrázolni.

2. Az ábrázolásának semmi köze a rasszizmushoz. Sőt, a történelem alatt elég sokféleképpen ábrázolták. De nem csak fehérre lett mosva, hanem ugyanúgy feketére is. Az etióp ábrázolásokon pl. néger. Minden nép a maga képére, a maga ideájára formálja.

[link]

Ez a kérdés most félrement. Próbálkozz majd újra.

Megjegyzés: Külön vicces, hogy valaki hatalmas egoját és rasszizmusát bírálod, de a homoszexualitást negatív színben tünteted fel. Ezek szerint neked meg az a degradáló. Ráadásul a közel-keleten nem élhetnek melegek? Mert vannak szép számmal. A logikád alapján akkor ők úgy néznek ki, mint Jézus? Mert ez így akkor eleve cáfolja az állításod.

2021. jan. 20. 14:54
 2/31 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom, mire fel ez a felháborodás. Annyiféle Krisztus-ábrázolás van, biztos találsz olyat, ami neked tetszik.

Pl. a Christos Pantocrator-ikonokon én még sosem láttam se szőke hajjal, se kék szemmel. [link]

De néger Jézus is van, ha az még jobban tetszene: [link]

A szakrális ábrázolásnak sosem az volt a célja, hogy fotóminőségű, élethű képet adjon valakiről. Mikor elkészült egy ilyen kép, senki nem gondolta úgy, hogy Jézus így nézett ki. Nyilván nem ült modellt a művésznek... :D

2021. jan. 20. 14:55
 3/31 anonim ***** válasza:
97%
Nocsak, egy homofób antifa?
2021. jan. 20. 14:56
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Minden kultúra a saját jellemző testi adottságainak megfelelően ábrázolja Jézust (pl. az etiópoknál fekete bőrű). Amikor ezek a Krisztus ábrázolások készültek, még legfeljebb a szomszéd városig jutott el egész élete során egy átlag ember, akár csak pár száz évvel ezelőtt nem nagyon tudott volna mit kezdeni egy hortobágyi paraszt egy fekete Jézussal, ilyen bőrszínnel még ugyebár a tévében vagy a neten sem találkozhatott.
2021. jan. 20. 15:02
 5/31 anonim ***** válasza:
90%
Te azt mondod b*zis, én azt mondom jóképű. Te meg gondolom csúnya vagy, és minden jóképű pasit b*zisnak tartassz, mint a csúnya férfiak általában.
2021. jan. 20. 15:05
 6/31 A kérdező kommentje:
Jézus közel-keleti volt! Nem érdekel sem az etióp, sem az európai, sem az antarktiszi, sem a távol-keleti Jézus. Ez is csak az bizonyítja, hogy az egész kereszténység egy nagy kamu
2021. jan. 20. 15:09
 7/31 anonim ***** válasza:
97%
Kérsz egy szem xanaxot?
2021. jan. 20. 15:12
 8/31 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, ezzel a szánalmas kérdéssel csak lejáratsz minket, "harcos" ateistákat.
2021. jan. 20. 15:15
 9/31 anonim ***** válasza:
14%
Így mutat jól a kereszten és az apácák bugyija(már amelyik hord) jobban nedvesedik.
2021. jan. 20. 15:18
 10/31 A kérdező kommentje:

“Te azt mondod b*zis, én azt mondom jóképű. Te meg gondolom csúnya vagy, és minden jóképű pasit b*zisnak tartassz, mint a csúnya férfiak általában.“

Külsőm miatt egy cseppet se aggódj!

Ahogy ábrázolják szegény Jézust neked jóképű? Fura ízlésed van, nincsenek leszbi hajlamaid?

Valahogy én a jóképű pasit máshogy képzelem el.

2021. jan. 20. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!