Mivel etette Noé az állatokat olyan sokáig?
Meg bogarakat is gyujtottek pl.
Kleopatra neve is bogarat jelent.
A Kleopátra jelentése görögül „az apa dicsősége”.
Ennyi butaságot hogyan tudtok összehordani?
"
Te pedig szerezz magadnak mindenféle eledelt, mely megehető, és takarítsd be magadhoz, hogy neked is, azoknak is legyen eledelül.
"
Ez így nagyon kevés!!!
Nyers hús = ROM-LAN-DÓ!!!!
A ragadozóknak bizony az kell, vagy élő préda, de az nem volt a hajón, mert akkor az az állatfaj kipusztul.
speciális élelem, például:
Eukaliptusz levél = a koalák csak ezt eszik, de Noé háza táján sajna nem nő. Igaz koala sem sok él arra.
Lehet hoztak magukkal a koalák Ausztráliából??? Kicsit nehézkes lehetett az útjuk, annyi sok kofferrel átúszni az óceánt...
Ivóvíz??? erről sajna elfeledkeztek, pedig a tengeri hajózás egyik legnehezebb problémája, hogy a sós víz nem iható...
"Volt egy tudós, aki végzett egy tanulmányt,"
Igen? Linkeld légy oly kedves a tanulmányt!!!
Mert így nem lehet róla érdemben beszélni. Eddig a nagymama meséje...
"
#6,7
ott irtam hogy vadasztak, nyilakkal, parityaval
Mast meg haloval
"
Valójában nem ezt írtad, hanem nyilvánosságra hoztad, hogy a biológiához semmit sem értesz (még azt sem tudod megkülönböztetni, hogy az egyes élőlények állatok vagy növények).
Továbbá, csak szólok, a tengerekben nem hemzsegnek a bálnák, a bálnavadász hajó kissé másként néz ki és a bálnavadászathoz speciális felszerelés kell.
Szóval ezt az opciót felejtsd el.
Ivóvízre alkalmas lehetett az időnként eleredő esővíz felfogása vedrekben. Ez csak az én véleményem, de egy megvalósíthatósági tanulmánynak nyilvánvalóan erre is ki kell térnie!
A tanulmány american-english nyelven elérhető, könyv formájában.
Énmagam nem vásároltam meg, ugyanis a történet megvalósulását elhiszem. Azt tudni kell/illik, hogy nem többezer állatfaj volt a bárkában, hanem az ősfajok, amiből a többi mutálódott. Tehát nem kellett a japán pincsi törpe-kutya (mittudoménhogyhívják) a hajóra, csak egy ős kutya pár a fajból. Ezzel is foglalkozik a kutatás/könyv, genetikai alapon, hogy pontosan mennyi állatfaj-pár kellett legyen a hajón. Ezt szorozza a minimális köbméter számokkal (mai állattartó szakértők véleménye alapján), plusz élelem, így kijött egy minimum köbméter.
A könyv írja (előszót elolvastam), hogy a marhákat pl. vagonokban szállítják ma is, ott is több hétig eltarthat a szállítmányozás, élelem is kell, víz is, ezeket a szükséges vagonszámokat átváltotta a szerző köbméterre, és így jött ki a végeredmény!
Összevetve a Bibliában szereplő méretekkel, mit ad Isten? Kb. megegyezett!
Szó van benne waste-management-ről is (trágya kezelés).
van pdf is (az angolul nem tudóknak képek is: Hollandiában megépítették a bárkát 1:5 kicsinyített méretarányban. Ez alapján mondhatom: nagyon nagy volt a bárka! A Biblia alapján olyan nagy volt csak az ajtaja, hogy nem bírta a 8 ember becsukni, Isten csukta be! /forgószél hirtelen becsapta!/):
Olyanokat olvastam, hogy az oroszlán, ha nagyon éhes, akkor a füvet is megeszi.
Íme egy videó is erről:
Ha valóban nem lett volna özönvíz, akkor nem lennének különböző etnikumú emberek. Na meg ha csak páran voltak akkor hogy népesítettek be minden kontinenst? :).
Lehet volt özönvíz, de az szerintem csak egy nagyobb cunami eredménye, amely egy régiót érintett csak.
Semmivel nem etette, mert az egész csak szimbólum, ami teológiai üzenetet hordoz. A Gilgames eposzt, Utnapistim történtét költötték át it-ott, hogy paszoljon a feltehetően i.e 5. századi zsidó teológiához.
Nem volt egész világot elöntő özönvíz. A természettudomány erről nem tud. Kreacionista agymenés az egész, amit szakmai körökben nem vesznek komolyan. Ezért jó eséllyel az adventista meg egyéb fundamentalista gyülekezetekben fogod hallani, hogy a özönvíz történelmi esemény. Pedig nem az.
"Ivóvízre alkalmas lehetett az időnként eleredő esővíz felfogása vedrekben."
Afrikai elefánt: Egy nap alatt 300 liter vizet fogyasztanak.
Van még más ötleted?
Csak szólok, a mese szerint egy idő után elállt az eső, és utána még igen soká hajókáztak a tengeren!!!
nagy tudomanyotok nem jo semmire csak ellenkezesre, az igazsagot megmasitsatok sajat erdekeiteknek megfeleloen
az ozonviz megtortent es egesz Foldet elarasztotta, es Noe barkaja is megtortent
Nagy ívben teszek az igazságra.
Engem a tudományos módszer érdekel, ami megbízható, és racionális. Nincs bizonyíték egész világot elöntő özönvízre, ezért ilyenkben nem hiszek.
Elég a matematika is ahhoz, hogy kiderüljön, ami a Bibliában van, az csak egy jelképes story. Egy kommentelő végezte el az alábbi számítást:
"Csupán egy gyors számolás:
"A Föld átmérője egyenlítőnél (ezzel számoltam, nem pontos, de a nagyság miatt elhanyagolható a különbség) 6378km.
Te állítod, hogy az özönvíz ELBORÍTOTTA a Földet. A Biblia alapján egy 3Km magas hegyet is teljesen elborított a víz. Tehát, vegyük úgy, hogy a Föld sugara 6384km lett ettől a 3-3km vastag vízrétegtől. Egy gyors számítás, és megkapjuk, hogy a Föld térfogata eredeti sugárral
1 086 230 340 743 km^3
Na, most nézzük az új térfogatot (hogy megkapjuk a Földet borító új vízmennyiség térfogatát!)
(4 * R^3 * 3.14) / 3 = 1 387 641 765 888 km^3
A különbözet pedig 301 411 425 145 km^3 víz. Ez, alapállapotban is 300 milliárd köbkilométer víz!
Jelenleg 1.358.710 km^3 víz van körübelül a Földön. Tehát te azt állítod, hogy a kialakuláskor 300x ennyi víz, tehát ennyi tömeggel volt nagyobb a Föld! Ez majdnem azt jelenti, hogy egy apróbb BOLYGÓnyi víz szakadt ki a bolygóból. Ekkora tömegváltozás, pláne kitörés szétszaggatta volna a bolygónkat..."
Forrás itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
(25-ös komment)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!