Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Biblia tele van manipulációval?

Biblia tele van manipulációval?

Figyelt kérdés
Nem akarok vallásos életet élni, hiszek, katolikus vagyok de a biblia azt mondja csak akik hívő életet él az kerül a mennybe nem számít hogy jó ember valaki ha nem hisz Jézusban pokolba jut, szerintem ez nem igaz,,, egyébként a vallásos életben nagy a korlát, van aki kilépett belőle? Én is ki leptem mert ha már egyet félre leptem már kárhoztatott a biblia így meg nem lehet élni úgy gondoltam, mert depressziós lelki roncs leszel. Emberek vagyunk mindenki hibazik a szeretet és a jó indulat a fontos.
2020. dec. 7. 07:06
1 2
 11/17 anonim válasza:
70%

Véleményem szerint ez nem így van. Valaki jó emberként éli le az életét, annyi különbséggel hogy nem vallásos vagy hívő. Valaki meg egy utolsó trógerként, esetleg gyílkos vagy erőszakoló volt éete során. Semmiképp se igazságos hogy mindkettőt ugyanarra a sorsa ítéltessenek. Márpedig Isten elvileg igazságos. Máskülönben az se fair hogy esélyt se kap egyik se h tanuljon a hibáiból.

Én a reinkarnációban hiszek. Szerintem mindenki megkapja a méltó büntetését egy másik földi életben. Ha előző életedben gyilkos voltál, a másikban lehet h egy anya leszel akinek a gyerekét kegyetlenül meggyílkolják. Ez megmagyarázná hogy miért van annyi sok testi vagy szellemi fogyatékos. Mindenkinek esélyt kell adni hogy tanuljon a hibáiból, egy élet sokszor nem elég erre.

2020. dec. 7. 08:27
 12/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
33%
Ha a Bibliánál maradunk, akkor egyértelműen fogalmaz és pokolra senki sem tud jutni, hiszen Isten jót akar mindenkinek és feltámadás után ördög nem lesz, megszűnik a rossz. Persze ebből is van sok fordítás, meg verzió, sokan máshogy értelmezik, de ettől még vallásosnak nem kell lenni, ezt csak az egyházi hatalmak várják el, semmi köze ahhoz, hogy kivel mi lesz halál után, nem ez lesz a döntő.
2020. dec. 7. 08:29
 13/17 anonim válasza:
57%
2020. dec. 7. 08:32
 14/17 anonim ***** válasza:
28%

"Biblia tele van manipulációval?"

nincs

"Nem akarok vallásos életet élni"

Hát ne élj, de ne beszélj hülyeségeket

"de a biblia azt mondja csak akik hívő életet él az kerül a mennybe nem számít hogy jó ember valaki ha nem hisz Jézusban pokolba jut"

És azt is írja, hogy aki nem születik újjá Jézusban az nem lehet jó ember., sőt, ez az egész nem így fejeződik ki. Olvasd már el legalább egyszer a Római levelet.

Ebből annyi jön le, hogy félted az üdvösséged, de nem akarsz Krisztusnak tetsző életet élni, mert vonz a bűnös élet, és ehhez keresel gyenge, könnyen cáfolható kifogásokat

2020. dec. 7. 09:19
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Nincs manipuláció, erkölcsi alapelvek vannak.

"Nem akarok vallásos életet élni, hiszek, "

(Jakab 2:19, 20) 19 Ugye hiszed, hogy egy Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és rettegnek. 20 De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hitnek tettek nélkül semmi haszna?

Hiszel? Miben hiszel? S hogyan bizonyítod a hitedet?

Ugyan is Sátán és a Démonjai is hisznek, még is halálra vannak ítélve mert nem úgy élnek.

Azt pedig, hogy az ember elesik az nem jelenti, hogy azonnal vége, nincs tovább.

(Példabeszédek 28:13) 13 Aki titkolja, hogy megszegte a törvényt, nem lesz sikeres, aki viszont megvallja, és nem tesz többé ilyet, azzal irgalmasak lesznek.

(1János 5:17) 17 Minden igazságtalanság bűn, de azért van olyan bűn, amely nem von halált maga után.

(1János 5:16) 16 Ha bárki meglátja, hogy a testvére olyan bűnt követ el, amely nem von maga után halált, imádkozzon érte, és Isten életet fog adni neki, igen, azoknak, akik nem olyan bűnt követnek el, mely halált von maga után. De van olyan bűn, amely halált von maga után.. . .

Remélem tudtam segíteni. Javaslom, hogy ismerd meg Isten szavát pontos ismeret szerint.

2020. dec. 7. 09:45
 16/17 anonim ***** válasza:

"a biblia azt mondja csak akik hívő életet él az kerül a mennybe nem számít hogy jó ember valaki ha nem hisz Jézusban pokolba jut."

Nem ilyen egyszerű.

"Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek." (Mt 25, 34-40)

Vagy:

"Testvéreim, mit használ, ha valaki azt állítja, hogy van hite, tettei azonban nincsenek? Üdvözítheti a hite? Ha valamelyik testvérnek nincs ruhája és nincs meg a mindennapi tápláléka, és egyiketek így szólna hozzá: „Menj békében, melegedj, és lakjál jól!”, de nem adnátok meg neki, amire testének szüksége van, mit használna? Ugyanígy a hit is, ha tettei nincsenek, magában holt dolog." (Jak 2, 14-17)

Önmagában a hit nem üdvözít - igaz ezt neked katolikusként tudnod kéne.

Szerintem nem olyan bonyolult. Te viszont nem tudom, honnan "léptél ki". Onnan, amit nem is ismersz? Ez paradoxon. :))

2020. dec. 7. 10:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Nézzük egy masik oldalról a temát

Szerintem tartható az az állítás is, hogy bizonyos felekezetek használják a Bibliat arra, hogy manipulálják vele az embereket.

A fundamentalista kisegyházak, akik azt hirdetik magukról, hogy ők az Isten emberei, a Biblia szétfacsart, hamis értelmezésével próbálnak majd a történelmi egyházak, a tudomány, a család, és a világ ellen fordítani.

Ők manipulálnak, kőkeményen. Ezt onnan tudom, hogy én egy ilyen felekezetnek a tagja voltam.

Szerintem újra kellene fogalmazni a vallásszabadságot. Az ugyanis nagyon nem jó, hogy a vallásszabadság leple alatt a kisegyházak/fundamentalisták legális módon tudják csinálni a megvezető tevékenységüket. Ezt nem kellene engedni.

2020. dec. 7. 10:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!