Biblia tele van manipulációval?
A Kereszténység kizárólag erről szól. Manipuláció, korlátok, félelemben tartás, szankciók, hatalom, hierarchia, alárendeltség. Értem én, hogy rengeteg embernek szüksége van iránymutatásra, valami nagyobban, jobban, tökéletesben hinni, hogy értelme legyen a sok rossznak az életben.
Ma a média a legnagyobb hatalom. Ennek az egész keresztény dogmának akkor volt értelme, amikor még nem volt média, de muszáj volt az embereket megfelelő erkölcsi mederbe terelni, és nem utolsó sorban bármilyen királyénál nagyobb hatalmat is jelentett. A leghatásosabb ilyen egy ellenőrizhetetlen felsőbb hatalom illúziója, ami kellően megfélemlít és visszatartó erővel bír, és amíg annak a nevében bárkit és bármit lehet uralni és likvidálni legálisan (lásd eretnekség).
A Bibliát emberek írták, a tartalmát ők találták ki. Akár tetszik, akár nem, ez a helyzet. Istenben lehet hinni, nagy szükség is van erre a hitre, de ez nem egyelő a vallással.
Nem vagyok nagy Biblia szakertő sőt inkabb semmilyen.
szeretet jóindulat a fontos azt írod, hogy lehet szeretet Jezus nelkül ha ő maga a szeretet?
a lenyeg, hogy ha hibazol akkor túl tudj lepni rajta, megband es többet ne kövesd el.
Amúgy nem léphetsz be mivel Bibliaban le van írva, hogy csak Jezuson keresztül vezet az út az örök eletbe.
Vam egy resz de nem találom most de a lenyege az, hogy azt hiszik, hogy eleg jonak lenni. De a nem tudom kik pontosan hitetlenek vagy balvanyimadokról vagy rosszakról ír ottan, hogy ők talan nem tesznek jót fiaikkal, nem adnak nekik ajandekokat?
Édes kevés jónak lenni ill. annak alapnak kellene lennie, hogy jó vagyok az embertársamhoz.
A lenyeg, megismerni Jézust es a parancsai szerint élni.
@07:46
Aztán majd nagyot fogsz nézni mikor ráébredsz hogy halál után a pokolra jutsz, mert nem Allah-ot imádtad. Vagy a nagy kazah sólyomistent.
Első.
A media milyen erkölcsi magatartast hirdet ?
Mi az, hogy nincs ennek ertelme?
A politikai berendezkedes alapjan nincs alul és felülrendeltség?
Mindenki egyenlő? Jó tudni.
Olvasnad a Bibliat akkor rajönnél, hogy van ertelme.
Ez egy sablon szöveg amit leírtal. Jól hangozhat a tudatlanok számára.
Élj a mának, te vagy a legfontosabb, te vagy a vilag közepe, annyira fontos vagy, hogy ha nem lennél a vilag rosszabb hely lenne. Ez amit sugal a média. Semmi alazat csak az egó növelese.
Pont ahogy a kerdező írta itt a Jezus nelküli vilag a szeretetet kiveszik belőle es akkor hianypótlassá válik az egesz es fogyasztóvá mindenki. Vagyakat felkorbácsolják es mindent megvesznek majd rájönnek, hogy ez nem boldogít meg ez sem.
Lelketlen emberek zombikent jarkálnak a vilagban mivel keresik a boldogsagot és csak a media által reklámozott termekektől varjak a megvaltast.
"3,4 nektek felnetek nem kell mivel boldogok a lelki szegenyek mert övek a mennyek országa."
Az a szomorú hírem van számodra, hogy bibliai idézetekkel próbálsz itt minket inzultálni, miközben az idézet valós jelentését sem értetted meg.
"A lélekben szegény mindent Istentől kér, mindent Istentől remél, mindenben Istenre számít, minden dolgát Isten elé viszi. Semmit nem tulajdonít magának, amit elér; nem önmagában bízik, nem magára büszke, nem magával elégedett, ha valami sikerül."
Szerintem rénk akiknek ezt a választ címezted ezek pont nem igazak.
Annyira imádom, mikor egy elvakult vallási fanatikus számára nekem hitetlen pogány gyahúrként kell elmagyaráznom hogy mi mit jelent a szentkönyvében...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!