Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szabad szövetségre lépni...

Szabad szövetségre lépni Istennel? Vagy ez agymosás?

Figyelt kérdés
Katolikus vallású vagyok, papám szerint szeretni tisztelni kell a Mennyei Atyát a Mindenhato Istent és Fiát az Úr Jézust... jó lelkunek kell lenni, de azt mondja ilyen nincs hogy Istennel szövetségre lépni, ez agymosás mert pontosan nem tudni ki az aki felettünk van hogy Allah e Mennyei Atya e de a legelhihetőbb a Mennyei Atya,,, és Jézus ,,,
2020. dec. 6. 10:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Milyen szövetségre? Üres, hangzatos önbecsapásnak hangzik.
2020. dec. 6. 10:30
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyébként jól hangzik amit a papád mond..."Istennel szövetségre lépni" az konkrét megfogalmazás a katolikusoknak? Jézustól biztos nem jönne ilyen, Mózestől el tudom képzelni, mert Őt meg több felső lény is "segítette", ott elképzelhető ilyen megfogalmazás, de tényleg semmi értelme.
2020. dec. 6. 10:46
 3/14 anonim ***** válasza:
Téveszme. Istenben lehet hinni, de, hogy szövetségben lennének vele, az már egy komolytalan vallásos hiedelem.
2020. dec. 6. 10:51
 4/14 anonim ***** válasza:
38%
Azért küldj Neki egy szerződést, hátha...
2020. dec. 6. 11:01
 5/14 anonim ***** válasza:
33%

Mikor az adventistákhoz jártam, ott is ezt az Istennel való szövetségkötést nyomták...

Persze, hogy miből állnak a szövetség részletei, azt nem igazán értem. Ugyanis a keresztség után (ez náluk a szövetségkötés), nekem úgy tűnt, hogy Isten nem igazán teljesíti a szerződés feltételeit.

Szóval nem... Felejtsük ezt el.

2020. dec. 6. 11:06
 6/14 anonim ***** válasza:

Jézus lépett velünk szövetségre saját vére árán:

"mert ez az én vérem, az új szövetségé, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára"

Ezt a szövetséget fenntartani szerintem az Eucharisztia ünneplésével lehet leginkább.

Azt nem értem, hogy Allah miként jött képbe.

2020. dec. 6. 12:46
 7/14 anonim ***** válasza:
Az Újszövetséghez csatlakozhatsz, mint keresztény. De ha már meg vagy keresztelve, akkor a része vagy. Megújítani lehet.
2020. dec. 6. 17:10
 8/14 anonim ***** válasza:

"de azt mondja ilyen nincs hogy Istennel szövetségre lépni, ez agymosás"

Most komolyan azt mondod, hogy feleslegesen vágattam le a fitymámat ?!

2020. dec. 6. 23:25
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

A Biblia könyvei két részre vannak osztva: Ószövetség és Újszövetség.

Az Ószövetségben a csecsemőkorban történt körülmetélés volt a szövetség jele Isten és a zsidó vagy jövevény ember között.

Az Újszövetségben a felnőtt korban, szabad akaratból történő megtérés és az ezután következő bemerítkezés tekinthető ennek. A szövetség megpecsételése Isten részéről a megígért Szent Lélek elküldése által történik, amikor a hívő betelik Szent Lélekkel, így a szövetségben lévő teste a Szent Lélek temploma lesz (mert Isten ugyanis nem kőtemplomokban lakik).

2020. dec. 8. 16:03
 10/14 anonim ***** válasza:

A Biblia 244-szer tartalmazza a 'szövetség' szót, ezeknek a nagy része Isten és az ember közötti szövetségeket írja le.

[link]

2020. dec. 8. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!