Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted van a vallásban...

Szerinted van a vallásban agymosás?

Figyelt kérdés
Szerintem igen és manipuláció is!
2020. okt. 10. 15:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem meg nincs olyan, hogy "a vallás".
2020. okt. 10. 15:33
 2/18 anonim ***** válasza:
50%
1esnek igaza van. A vallás maga nem azt jelenti, hogy keresztény. Nagyon sok vallás van. Pl ha úgy nézzük az ateizmus is egy vallás. Életszerűen az ateizmus: "Én azt vallom, hogy nincs Isten. Gyerek, gyűljünk össze mi akik ebben hiszünk." És igy már maga az ateizmus is lehet hit és vallás.
2020. okt. 10. 15:57
 3/18 anonim ***** válasza:
47%

Számomra az ateizmus a valószínűsegről szól.

A tudományos ismereteim, a korábbi vallásos életem, és a világban látott jelenségek alapján kb. 75%-os valőszínűseget látok arra, hogy Isten nem létezik.

Tehát nem hiszek Istenben, de ettől még lehet, hogy tévedek.

2020. okt. 10. 16:03
 4/18 anonim ***** válasza:
24%
*valószínűséget
2020. okt. 10. 16:04
 5/18 anonim ***** válasza:
32%
3 ez is egy megközelítés. Erről az eszme cseréről az jutott eszembe, amit Kőhalmi Zoli mondott egyszer..." az ateisták egyházat alapitottak, de szét válltak mert nem tudtak megegyezni ki hogy nem hisz istenben"
2020. okt. 10. 16:08
 6/18 anonim ***** válasza:
50%
A vallásban nincsen. Az Egyházakban természetesen van, de, ha nem vagy ostoba, akkor nem hagyod, hogy megtörténjen.
2020. okt. 10. 16:14
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nincsenek vallási nézeteink, hiába próbálod ezt erőltetni. Mi ateisták sokfélék vagyunk. Lehet köztünk olyan, aki hisz a természetfelettiben, mások elutasítóak minden ilyennel. Vannak olyanok, mint én, akik adnak egy kevés esélyt Isten létezésére, mások biztosak abban, hogy nincs Isten.

Ez alapvetően egy gyűjtőnév azokra, akik nem hisznek Istenben, viszont nincsenek vallási nézeteink, dogmaink, stb. Ateista vallás NINCS (max paródiavallás, mi valláskritika, vagy gúny). Ateista filozófia viszont VAN.

Tehát az ateizmus alapvetően egy gyűjtőnév, de van filozófiai ága is.

2020. okt. 10. 16:20
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
7 nem erőltetem, te miről beszélsz? Nagyon nem tudod értelmezni a mondani valóját annak amit írtam.
2020. okt. 10. 16:23
 9/18 anonim ***** válasza:

Nekem egy kicsit másképp tűnt, de elnézést kérek, akkor félreértettem.

2020. okt. 10. 16:25
 10/18 anonim ***** válasza:
44%
8as, 5-öst pont ezért irtam, hogy "nem tudtak megegyezni", mert annyi féle megközelítés van, filozófiai szinten. Véletlenül se azt akartam mondani, hogy az ateizmus vallás. De semmi gond, ezek szerinte félreérthető voltam. Bocsánat
2020. okt. 10. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!