Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten mért küld ennyi bajt a...

Isten mért küld ennyi bajt a Világra?

Figyelt kérdés
2020. dec. 3. 19:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy melyik elmebeteg szekta tagja.Legalább tanúság lenne mindenkinek, hogy melyik szektát kerülje messzire az ember. (Bár szerintem mindet érdemes kerülni.)

2020. dec. 4. 11:31
 12/17 anonim ***** válasza:
56%

Nem akarom őt lejáratni, sem a közösséget, aminek feltehetően a tagja volt.

Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmét, hogy egyszer nagyon megüheti a bokájat, ha egy olyan emberrel találkozik, aki bosszúálló típus, bár az nem én leszek. Az internet ugyanis csak látszólagos anonimitást nyújt.

Rendben van az, ha nem fogadja el a hivatalos tudományos álláspontot, de azt ki lehet fejezni kultúrábban is. Amit ő csinál, az csak mocskolódás, ami engem idegesít, mert én jelenleg természettudományokat is tanulok az oktatás keretein belül.

2020. dec. 4. 12:33
 13/17 anonim ***** válasza:
Az emberek céltévesztései miatt.
2020. dec. 5. 15:36
 14/17 anonim ***** válasza:

"Isten mért küld ennyi bajt a Világra"

Nem Isten küldi, csupán a világ megteremtésének része annak a lehetősége is (végtelen sok másik lehetőséggel egyetemben), hogy így alakulnak a dolgok. Létezik olyan lehetőség is, hogy semmi olyan nem történik meg, amit te "rossznak" vagy "bajnak" vélsz. Az összes variáció létezik a teremtés pillanatától fogva, csupán te most és itt ezt az utat tapasztalod meg, mivel te időhöz és helyhez vagy kötve (míg a teremtés időtlen).

Az igazságot akartad, most megkaptad! Kérdés, hogy mihez kezdesz vele...

2020. dec. 6. 00:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Mit vársz egy olyan anyagi világtól, ahol véletlen alakultunk ki. Büdösek vagyunk, mosdatlanok, böfögünk, fingunk, stb. A mocskosabb fajta kígyót, békát, tobzoskát zabál, közben háborúzunk badarságok miatt. Hiába is menekülnél el másik bolygóra, ugyanazok az idióta emberek lennének a szomszédaid, akik bacit és vírust terjesztenek és hülyeségeket csinálnak, esetleg hatalommániások...
2020. dec. 6. 17:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Magunknak csináljuk.
2020. dec. 6. 17:55
 17/17 anonim válasza:

Ha mi emberek, nem kitalált főmuksik után fohászkodnánk megváltásért, hanem megyeznénk abban, hogy van a világ és vagyunk mi, és nekünk össze kell fognunk, akkor nem lennének háborúk (legalábbis vallás miatt, am tuti lesz mert kapzsi és önfejű állatok vagyunk) akkor sokkal jobb világban élhetnénk. Nem irányítana minket egy vallási vezető, bálvány, könyv, satöbbi sem.

Mondhatni, isten "nélkül" (most sincs csak bambán hisznek benne az emberek) jobb lenne.

Vannak előnyei a vallásnak, de azok nem segítenek a helyzetén, és a mai világban semmi értelme.

2020. dec. 20. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!