Isten mért küld ennyi bajt a Világra?
Nem Isten hozta a bajt, hanem az ellensége, és azok az emberek, akik nem Isten erkölcsi elvei szerint szeretnének élni, hanem inkább Sátán engedékeny elvei alapján.
S addig míg e világnak Sátán az uralkodója, addig ezek a nyomorúságok jellemzik az életet még azoknak is, akik valójában Isten vezetése szerint igyekeznek élni.
Sátán nem elégszik meg azzal, hogy az emberiség 3/4 részét a halálba taszítja, neki azok is kellenek, akik Isten mellett állnak, megakarja törni a fedhetetlenségüket, hűségüket.
"Isten mért küld ennyi bajt a Világra?"
Isten bajt küld a világra? Ez új :) Hibás a kérdés
Másik zseni:
"Mert Isten nem létezik."
Azért küld bajt a világra, mert nem létezik. Ügyes. Gondolom hiszel az evolúcióban is:)
Az ősi zsidók még abban hittek, hogy Isten okozza a bajt. Később a vallásfejlődés során már kitalálták a Sátánt, akire rá lehet kenni mindent. A fundamentalista hívek még mindig ezt mondják lényegében, hiszen egyszerű magyarázat, nem igényel az érv átgondolást.
Én meg azt gondolom, hogy az ember okozza a bajt, és Isten - ha létezik egyáltalán! - nem igazán érdeklődik az emberiség sorsa iránt. Egyszerűen nem szól bele a dolgokba. A hívők imái nem találnak meghallgatásra, de ugyanakkor nem is küld bajt.
Szóval ebből a szemszögből a deizmust látom megoldásnak.
Szinte nem telik el kommented úgy, hogy ne tennél az evolúcióra kisebb-nagyobb gúnyos megjegyzést, 32%-os. Akkor is, ha nem tartozik a témához.
Teljesen be vagy kattanva ettől a témától. Lassan már a GYIK-en kivül is terjedni fog a neten a híred. Olyan leszel, mint az index vagy az nso fórumról bizonyos kommentelők, akiket máshol is emlegetnek. Szerintem érdemes lenne most már visszafogni magad. Ugyanis tudom, hogy melyik kisegyházba jártál, így kis kutatkodás után le lehetne szűkíteni a kört arra, hogy ki lehetsz te valójában.
Húzd meg inkább magad most már, és hagyd abba a hivatalos tudomány gyalázását.
Nem a világra, csak a földre és az ehhez hasonló helyekre.
Azért, mert a földön intenzív spirituális fejlődés zajlik, amihez kell katalizátor.
Én nem hiszek semmiben, csak azért, mert előttem valakik kitaláltak ilyen elméleteket(igen, az evolúció is csak elmélet, nem tény), az nem jelenti azt, hogy közülük bármelyik is igaz lenne. Akár Isten, akár a reinkarnáció, akár az evolúció. Egyik sem bizonyított és nem attól válnak igazzá, hogy emberek úgy döntenek, hogy hisznek bennük. Max a saját fejükben válik azzá. Sokan nem látják, hogy ez semmivel sem különb, mint az, hogy a gyerekek hisznek a mumus létezésében. De sokaknak kell valami, amiben hihetnek, különben céltalannak gondolnák az életüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!