Mi a véleményetek a Vatikán vagyon halmozásáról, Jézus mit szólna ehhez? Nem volt igaza Assisi Szent Ferencnek a Napfivér, Holdnővér című filmben mikor a pápához megy?
Figyelt kérdés
2020. nov. 4. 20:29
21/26 A kérdező kommentje:
Egyesek nagyon arányosan próbálják védeni az egyházat mindig itt, a végén még elhiszem hogy éheznek a papok.... 😪🙄ja nem...
2020. nov. 5. 10:59
22/26 A kérdező kommentje:
„Aki közületek nem mond le mindarról, amije van, nem lehet az én tanítványom” (Lk 14,33).
2020. nov. 5. 11:07
23/26 anonim válasza:
Egyesek nagyon vehemesen próbálják támadni az egyházat ostobábbnál ostobább indokokat kreálva. Még a végén elhiszem, hogy az emberek egy kis része ennyire ostoba.
24/26 anonim válasza:
Én csak azt mondom, hogy rossz helyen kopogtatsz. Az egyház nem igazán tehet a világban uralkodó állapotokról. Nem az egyház aknázza ki a természeti erőforrásokat, nem ők pénzelik a harmadik világ oligarcháit és hadurait az olcsó munkaerőért, és nem ők szambáznak mindenhova magángéppel, vagy vesznek saját szigeteket a nyaralóiknak. Egyetlen hollywoodi filmsztár vagy egy népszerű sztárénekes vagyona több, mint egy székesegyház teljes költségvetése, és akkor még az Elon Musk féle iparmágnásokról meg techprófétákról nem is beszéltünk. De neked pont az egyházzal van problémád. Ezért mondtam, hogy hiába történne meg, amit kívánsz, nem változtatna semmin.
25/26 A kérdező kommentje:
24. nyilván sokkal rosszabb kapitalista cégek vannak, csak az a különbség hogy az egyház Isten nevében mer beszélni.. igen csak pap oldozhatja fel a bűneimet és ha nem szeretnék egy ugyanolyan gyarló embernek gyónni akkor tisztítózűzbe fogok minimum szenvedni. Egyház isten nevében félemlít meg engem úgy hogy közben náluk mi megy..
2020. nov. 5. 17:05
26/26 anonim válasza:
Akkor valamit nagyon félreérthettél, mert az egyház sosem állította, hogy a papok erkölcsben a többi ember fölött állnának. A pap is követhet el bűnöket, ahogy egy orvos is megbetegedhet, és egy pszichológus sem immunis a szorongásos depresszióra. A papság lényege nem az, hogy ők jobb emberek volnának, hanem az, hogy ahogyan a beteg gyógyítására megbízzuk az orvost, úgy ruházzák a hívők a lelki vezetés feladatát a papokra.
De te a saját lelkedért felelsz, nem a papokéért. Egy bűnös pap által kiszolgált szentség semmivel sem kisebb érvényű. A szentségek forrása egyes egyedül a Szentlélek, így azt a pap nem is tudja a bűneivel bemocskolni. A papok nem varázslók.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!