Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vatikánban legálisan lehet...

Vatikánban legálisan lehet szexelni gyerekekkel, ha elmúlt 12 éves. Csak én nem látok itt semmilyen összefüggést?

Figyelt kérdés
forrás: [link]
2010. aug. 8. 18:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem értem milyen összefüggést akarsz látni? Minden állam a saját törvényeiben szabályozza.
2010. aug. 8. 18:14
 2/13 anonim ***** válasza:

"The claim is sometimes found that "In the Vatican State, there is an equal age of consent set at 12 years of age", but this is not correct. The misunderstanding derives from the fact that, as noted above, Vatican Law follows Italian law. In 1929, when the Lateran Treaty was signed, the age of consent in Italy was 12 [37], and so the same was true then in Vatican City. However, since that time the Italian law has been changed, and so the laws of Vatican City (in accordance with the policy that was in place until January 1, 2009) changed automatically with them. Since there has been no change in the Italian age of consent since January 1, 2009, the two remain identical with no further review by the Vatican."

- Ezt értetted? 14 év ott is a beleegyezési korhatár, mind Olaszországban.

2010. aug. 8. 18:14
 3/13 anonim ***** válasza:

Én is párszor átolvastam, de nem találtam ezt a 12 évet, pedig te linkelted ide.

De aki tud angolul, erősítse meg, hogy az van odaírva, hogy Vatikánban az olasz törvények élnek. És ez egy 1929-es olasz törvény, ami természetszerűleg érvényes volt a Vatikánban is. De most már ott is 14 év. Mert most kétségeim támadtak angol nyelvtudásommal kapcsolatban. Köszönöm.

Ja és itt is említik Hollandiát, ahol van pedofil párt és a bíróságok szemet hunynak a 12 év felett. Nem a Vatikán. Én is Hollandiát tudtam, mint a pedofilok hazája.

2010. aug. 9. 12:00
 4/13 anonim ***** válasza:
Js és még valami mielőtt összeesküvés elméleteket gyártasz, akkoriban az átlagéletkor 47 év volt, szemben a mostani 85 évvel. Így logikus, hogy alacsonyabb volt ez az életkor.
2010. aug. 9. 13:02
 5/13 A kérdező kommentje:
Okés, meggyőztetek. De ez még mindig nem mentség arra, hogy egyes papok mit műveltek/művelnek a mai napig ilyen vallásos iskolákban.
2010. aug. 9. 13:11
 6/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mindenütt vannak bűnös emberek és azért ,hogy obejktív képet mutass a papi és egyházi pedofiliáról belinkelek neked egy tényszerű írást.

www.komment.hu/tartalom/20100526-velemeny-ratzinger-tette-a-legtobbet-a-papi-pedofilia-ellen.html?cmnt_page=1

2010. aug. 9. 13:43
 7/13 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

Ha minden katolikus pap pedofil lenne, attól neked jobb lenne a lelkiismereted? Vagy mi az oka, hogy itt próbálod ezt bizonygatni? Mert oka kell, hogy legyen.

2010. aug. 9. 23:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem minden katolikus pap pedofil. Az azonban botrányos, hogy a katolikus egyház megpróbálta eltusolni az ilyen ügyeket, konkrétan fizettek a szülőknek a hallgatásukért, az érintett papoket pedig egyszerűen áthelyezték.
2010. aug. 13. 12:57
 9/13 anonim ***** válasza:

És mi történik a nem pap pedofilokkal?

Michael Jackson: az érintett családoknak fizetett és így eltussolták az ügyet

Roman Polanski: érintett családnak fizetett, így eltussolták az ügyet

Angol tanár: mivel Magyarországon maximum pénzbüntetés vár rá, kérvényezte a menedékjogot, mivel Amerikában borzasztó és kegyetlen büntetés várna rá, életfogytiglan

De még sorolhatnám, most csak egy-két közelmúltbeli esetet említettem.

A papokat legalább áthelyezik, és kapnak kártérítést a családok. A világi rendszerben a társadalom szemet huny eme bűntett felett. És ha bebizonyosodik valakiről, hogy pedofil 2-5 év közötti börtönre számíthat, de a bírói gyakorlat általában pénzbüntetéssel sújtja őket.

2010. aug. 13. 16:25
 10/13 anonim ***** válasza:

"Michael Jackson: az érintett családoknak fizetett és így eltussolták az ügyet"

- Nézz utána a részleteknek.

"Roman Polanski: érintett családnak fizetett, így eltussolták az ügyet"

- Te mi a francról beszélsz? Ha eltussolták volna, miért él mind a mai napig az elfogatóparancs? A ami napig várja az amerikai bíróság, hogy megtárgyalahssák végre az ügyét, de eddig egy ország sem adta ki őt nekik.

"Angol tanár: mivel Magyarországon maximum pénzbüntetés vár rá"

- Na, ezt eddig volt érdemes olvasni...

"A papokat legalább áthelyezik"

- Hogy friss húst találhassanak maguknak?

"és kapnak kártérítést a családok"

- Éppen az előbb Te írtál az állítólagos pénzekről, amelyeket a családoknak fizettek híres emberek...

"És ha bebizonyosodik valakiről, hogy pedofil 2-5 év közötti börtönre számíthat, de a bírói gyakorlat általában pénzbüntetéssel sújtja őket."

- Pár éve még Amerikában is kivégeztek emebreket ezért, Kínűban meg a mai napig.

Ami Magyarországot illeti:

[link]

Ennyit a pénzbüntetésről. De a világ más tájairól egy tucatnyi esetet találtam, amikor komolyabb börtönbüntetésre ítéltek valaki.

Súlyosan el vagy tévedve a témában.

2010. aug. 13. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!