Mi a logika a menny és a pokol, isten és sátán kapcsolatában?
Figyelt kérdés
Ki kinek a főnöke, ki mit igazgat, kik kerülnek kihez, egyáltalán mi a dolga az ördögnek?
Ha a gonoszok elégettetnek és nem lehetnek örök életűek mert az csak isten lehet, akkor a jók a menybe kerülés után sem örök életűek?
"Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Jézus Krisztusban" ???
Krisztus második eljövetele lesz maga az apokalipszis?
"Az „örökké” kifejezés a Bibliában egyszerűen egy időszakot jelöl, függetlenül attól, hogy az meghatározott vagy meghatározatlan időtartamot jelent." WTF!!!
2020. okt. 12. 18:43
1/6 anonim válasza:
Sokan amiatt magyarázzák félre az "örök" kifejezést, mert a görögben az örök (αἰώνῐος) a korszak szóból (αἰών) ered. Azonban az "örökkön örökké" kifejezés (eis aióna tón aionón - "korszakról korszakra") azért egyértelműen egy véget nem érő korszakra utal.
2/6 anonim válasza:
Ha az ördög a gonoszokat bünteti pokolban,akkor sztem a jó fiúkkal van.
Ha az ördög gonosz akkor a jókat büntetnè ès a gonoszokat pártolná.
3/6 anonim válasza:
Nem az ördög bünteti a gonoszokat, hanem ő is résztvesz a büntetés elszenvedésében.
4/6 anonim válasza:
Az "amazingfacts" honlap az adventistáké, akiknek a Jehova tanúihoz hasonló az eszkatologikus nézetük.
5/6 A kérdező kommentje:
#2, #3: Hát ez az!!!
2020. okt. 13. 19:00
6/6 anonim válasza:
Én úgy tudom a kereszténység alapján,hogy Isten áll mindenek felett,a Sátán is alatta van,ellentétben azokkal a nézetekkel,ahol a Sátán egy Istennel egyenrangú gonosz,aki büntet a pokolban. A kereszténység szerint ugyanis ő is Isten alatt áll és nem büntet a pokolban,hanem ő is kínlódik (mellesleg erre több utalás is van a Bibliában,mint az ellenkezőjére). Hogy mi a logika benne,azt viszont ne tőlem kérdezd,mert én sem értem,hogy egy mindenek felett álló Istent mi akadályoz meg,hogy egy ujjal elnyomja a Sátánt és happy end.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!