Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Más is van úgy vele hogy...

Más is van úgy vele hogy ideggörcsöt kap a templomtól?

Figyelt kérdés

ma volt egy kötelező-opcionális családi program,aranylakodalom párom ööö... valamelyik rokona(hogy levezetni nem tudom a családfát az biztos)

Katolikus templomban voltunk. beléptem és elfogott a hányinger.

leültünk szépen. megszólalt a pap és párommal együtt elkezdtünk vigyorogni,úgy fogtuk vissza magunkat,összeszorított foggal.

egy órán keresztül hallgattam a sablon kornyikálást a paptól. a második felénél ideges lettem,nyugtalan,ki akartam menni onnan rohadt gyorsan. bevártuk a végét aztán rögtön mentünk ki.csak azt hallottam hogy az öregek kántálnak,és elborzadtam,menekülni akartam a hangoktól,mert még a szőr is felállt a hátamon. ez valami templomfóbia vagy mi lehet?

(nem vagyok keresztény,bár régebben jártam egy gyülekezetbe,később egy másikba,harmadikba).

2010. aug. 7. 23:47
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

kedves utolsó,

én alapvetően szeretek családi programokra járni,párom családjával(az én családom velem nem törődött,kivéve nagymamámat),az,hogy templomba megyünk,előtte nemsokkal derült ki.

nem ugrálok senki kénye-kedve szerint,nem is rendeztem jelenetet. párommal alapvetően jókedvű emberek vagyunk,egyikünk sem vallásos. a kérdést azért tettem fel,mert elgondolkodtatott a szituáció,és kellemetlenül éreztem magam.

az ilyen dolgokkal meg úgy vagyok,hogy túl leszek rajta,a tiszteletet magadom,mert szeretem a családját,de nem rajongok érte,mint leírtam.

fiatal vagyok még,ebben igazad van. de nekem nincs miért lázadnom,mert 15 éves koromtól önálló életet élünk párommal,mert a családom eldobott.

mindenesetre köszi a válaszodat,ez is egy vélemény.

2010. aug. 9. 14:56
 22/24 anonim válasza:
Szerintem felesleges volt feltenni a kérdést/leírni ezt, mert egyértelmű milyen válaszok jönnek. Vagy megdobálnak, vagy leírják, amit tudnod kéne, hogy a múltad, édesanyád miatt van ez az utálat. Amit nem szeretünk nem kell túltárgyalni, vagy indítsak kérdést, hogy miért tartom visszataszítónak a székelykáposztát?:D
2010. aug. 9. 18:33
 23/24 anonim ***** válasza:
Nekem nincs semmi problémám a templomokkal, általában építészetileg szépek, de a misét én se szívesen hallgatnám végig. A családom tagjai keresztények, de nem kényszerítik rám a templomba járást és elfogadják hogy nem hiszek, legalábbis abba nem, amiben ők. Egy ateista
2010. aug. 10. 20:18
 24/24 anonim válasza:
58%
Bocsánat, de én nem olvastam el, csak az első oldalt, a többihez már nincs időm. Még csak egy választ szeretnél ideírni, a kedves kérdezőnek, ugyanis én is nagyon ebben a cipőben járok. Habár kiskoromba se nagyon jártam templomba(most 29 vagyok) és nem lettem ráerőszakolva. Mint ahogy valaki írta, hogy ő csak nézni szereti a templomokat, ezzel nagyjából én is így vagyok. Templomba, maximum évente 1 alkalommal szoktam járni, de van, hogy még ennyiszer se. Szinte aludni tudnék, minden templomi prédikáción. És nem is fér az agyamba, hogy valaki hogy hihet istenbe, hiszen a tudósok bebizonyították, hogy isten nem létezik!
2010. aug. 15. 19:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!