Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nemeth Sándor hit gyuli?

Nemeth Sándor hit gyuli?

Figyelt kérdés
Mindig mondja Sanyika könyebb a tevenek a tű fokán át menni mint a gazdagnak bejutni Isten országába? Szerintem ő is gazdag! És csak manipulálja az embereket! Te mit mondasz erről ?
2020. okt. 3. 11:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ő egy vállalkozó.Cèg helyett szektája van így mentesül adóktól.
2020. okt. 3. 11:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Nincs ebben semmi meglepő:

Sokan a vallásból keresnek pénzt. Én ezért (is) nem hiszek a vallásokban, mert ez csak üzlet, arról szól, hogy minél több pénzt kivegyenek az emberek (és az állam) zsebéből.

A volt gyülekezetemben fizettem a tizedet, mellette még az adományokat is. Egy másik gyülekezetben - a kettő azóta már ugyanahhoz a felekezethez tartozik - meg ingyen dolgoztam. Segítettem az udvart felújítani, téglákat pakoltam, ástam. Azt hittem azért majd kifizetnek, de úgy látszik, hogy ők ingyen gondolták, feltehetően mint "testvéri segítséget".

Ezek az alakok ott használják ki a naiv, hiszékeny embereket, ahol csak tudják.

Büszke vagyok az ateizmusomra, mint a józan, racionálisan gondolkodó világnézetre. Szemben a babonás vallással, ami egy csalás, árverés, megtévesztés.

2020. okt. 3. 12:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Amerikában sok száz ilyen szekta van, annyira tényleg nem meglepő.

Egyébként a tű foka kifejezést sokan félreértik, ez Jeruzsálemnek egy kisebb, alacsonyabb kapuja volt, ezért felmálházott tevével nem lehetett rajta átjutni. Jézus nem a varrótűről beszél.

2020. okt. 3. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!