Németh Sándor miért tanítja azt, hogy van élet a halál után? Pl. Menny és Pokol. A Biblia ír a Mennyről vmit, hogy az igazak hová kerülnek?
"A Biblia ír a Mennyről vmit, hogy az igazak hová kerülnek?"
Igen, ír. A Mennybe, majd 2. advent után vissza az új Földre, új testben.
Amúgy ezt nem N. S. tanítja, hanem Jézus tanította, illetve Mózes is.
Például itt:
Róm 6:23; 1Tim 6:15-16; Préd 9:5-6; Zsolt 146:3-4; Jn 11:11-14; Kol 3:4; 1Kor 15:51-54; 1Thessz 4:13-17; Jn 5:28-29; Jel 20:1-10.
Kérdező, ha nem tudod értelmezni ezeket a rövidítéseket, szólj!
németh sándor egy ócska sarlatán. A tanításai baromságok, és ő egyébként is egy biznisz szekta vezetője.
Hallottam arról, hogy micsoda személyiségkultusz van körülötte a hitgyüliben, és nekem teljesen indokolatlannak tűnik annak a vénembernek az imádata.
Mást vallási személyek pl. Zarathustra, Mohamed vagy Buddha ezerszer magasabb szinten vannak nála.
Nem tudom pontosan, hogy Németh Sándor mit tanít erről, mert néha tényleg nehéz kibogozni valami értelmeset abból a sok hebegésből habogásból, amit levág minden vidámvasárnap. Egy időben egyébként néztem, s bár tényleg volt néha egy-két jó gondolata, de valahogy az az össze-vissza csapongás sose állt össze egy nagyobb jó gondolattá.
A Biblia egyébként erről nem teljesen ad egzakt, mindenre kiterjedő választ. Ami biztos belőle, hogy végső soron a gonoszak örök kárhozatra, a jók üdvösségre jutnak. De az ennél részletesebb válasz már inkább értelmezés kérdése. Például mikor jutnak oda? Haláluk után egyből, vagy az utolsó ítéletet követően? Én erre azt mondom, hogy mindegy, hiszen az ember üdvösségben Isten időtlenségéből és idő felettiségéből is részesül, minden egyes nap pont ugyanolyan valóság lesz, mint bármelyik.
De ez csak egy példa volt.
Hitvitàt lattam vele youtubeon.
Gyorsan letört a pünkösdi bajusz...
De ezen felül nem követem miota facen nyilvanosan kerdeztem teológiai kerdesekben es valasz helyett torolte a kerdest es tiltott.
Nekem ezzel emberileg bemutatkozott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!