Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem hiszik el a vallásos...

Miért nem hiszik el a vallásosak, hogy az ősrobbanás, evolúció, és az idős Föld tudományos bizonyíték?

Figyelt kérdés

2020. szept. 18. 17:11
1 2 3
 11/30 Ozmium42 ***** válasza:
97%
A szeretet egy hormon.
2020. szept. 18. 19:24
 12/30 A kérdező kommentje:
lol.
2020. szept. 18. 19:27
 13/30 anonim válasza:
89%

Szerintem a válasz:

Összeesküvés-elmélet áldozatai lettek.

Bedőltek a konteónak.

Akkoriban még laposföldhívés is társult hozzá, de ezt mostanra kivették a témából, mert kezdett nevetségessé válni. A többihez még ragaszkodnak. De most, hogy visszagondolok egy-két éve újra kezdődik a laposföldség.

Sok káros tartalom jelenhetett meg az akkoriak előtt, melyet nem megfelelően szűrt az akkori agent. Én eltiltottam volna őket az alkohol és drogfogyasztástól, továbbá nem engedtem volna őket akciójeleneteket nézni kiskorban.

A biblia nem tagadja, hogy a föld gömbölyű. Nem beszél a koráról. Nem mondja meg, hogy milyen módon, teremtette isten az élővilágot.

2020. szept. 18. 22:30
 14/30 A kérdező kommentje:
köszi az értelmes választ, ment a like :)
2020. szept. 18. 22:41
 15/30 anonim ***** válasza:
30%
Én vallásos vagyok és a vallásomban szerepelnek ezek a tények. Tudománytól függetlenül már én is kilogikáztam ezek mindegyikét.
2020. szept. 19. 10:08
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Nos, kedves Vixen, megnevettettél! Őszintén kétlem, hogy ősrobbanás, az evolúció vagy az idős Föld bármelyikét magadtól, a tudománytól független sikerült volna kilogikáznod :o)

Milyen (Magyarországon nem ismert) vallásod van, amiben szerepelnek ezek a tudományosan elfogadott tények?

2020. szept. 19. 10:12
 17/30 A kérdező kommentje:
Alienizmus :D :)
2020. szept. 19. 10:20
 18/30 anonim ***** válasza:
78%

Elfelejtettem válaszolni az eredeti kérdésre. Nem csak a vallásos emberek közt vannak olyanok, akik a tudományos eredményeket nem ismerik vagy nem ismerik el.

Csak mivel náluk gyakran egy dogmából kell kiindulni (vallástól és felekezettől függően), ezért nehezebben fogadnak el bármit ami ennek ellentmond. Például a kereszténység évezredes történelme során látszik, hogyan fogadták el fokozatosan az újabb és újabb felfedezéseket, hogyan gyúrták úgy a vallásuk tanait, hogy az ne váljon teljesen nevetségessé.

Például:

- a Föld nem lapos

- a Föld nem a világ középpontja

- a Föld forog és kering a nap körül

- a Föld nem 6000 éves

- a Nap egyike a számtalan csillagnak

- a csillagok nincsenek hozzánk közel

- az Esthajnalcsillag nem csillag, hanem bolygó (a Vénusz)

- a Hold nem fényforrás

- a Föld körül nem létezik vízburok (firmamentum), így azon nincsenek kapuk sem

- az eső a felhőkből érkezik

- a betegségeket főként bacilusok és vírusok terjesztik

- soha nem létezett egy első emberpár

- az evolúció önmagában a legjobban bizonyított tudományos elmélet

- soha nem éltek többszáz évet az emberek

- soha nem léteztek a Bibliában leírt óriások és sárkányok

- a dínók nem éltek együtt az emberrel

- a denevér nem madár

- az Özönvíz soha nem történt meg

- a rabszolgatartás nem morális cselekedet

- mások megkövezése nem morális cselekedet

- a népirtás nem morális cselekedet

- a kánaániak nem haltak ki (5 Mózes 20:16-18)

- a homoszexualitás természetes jelenség, semmilyen szempontból nem bűn

- a hangyák nem egyedülálló állatok, közösségben élnek, királynőjük is van (Példabeszédek 6:6-8)

- a Pí értéke nem 3

- a hit (kijelentések és elméletek elfogadása azt alátámasztó bizonyítékok nélkül) nem erély, a hiszékenység helytelen következtetésekhez vezethet

2020. szept. 19. 10:48
 19/30 tgt ***** válasza:
65%
Az ősrobbanást, az evolúciót és az idős Földet a legtöbb hívő elfogadja. Az ősrobbanás elméletét egyébként egy katolikus pap találta ki.
2020. szept. 19. 13:12
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze. Hogy tényleg korrekt igaz legyen az állításod, tedd hozzá:

1. Ma

2. Magyarországon

Ami valljuk be, nem akkora, hogy reprezentálja a vallásos világot.

2020. szept. 19. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!