Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki keresztény az fél a sátántól?

Aki keresztény az fél a sátántól?

Figyelt kérdés
ha valóban hisztek istenben,akkor miért kell tartanotok a sátántól? ő is az élet része,nélküle nem létezhet Isten sem.
2010. aug. 6. 17:13
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, Én teljesen értem miért tetted fel a kérdést! épp ezért is írtam! Én vagyok a hajnali válaszoló :) Nem szabad sosem a vallásról elfogultnak lenni mint hittben mint ellenvéleményben velük kapcsán! Mindenki saját tudása, érzése, akarata választ, cselekszik! Ha valaki ezt a vallásra helyezi, hogy Ő az által él, ahogy Isten, Sátán egyebek megszabják, vagy ahogy épp a Biblia írja, az egy elfogult ember... Nincs szabály, az emberi akaratnak lehetnek korlátai, de azokat mi szabjuk meg. És tényleg nem ítélem el, sőt tiszteletben tartom a vallásosokat, mert a legtöbb tényleg nagyon kedves, figyelmes, és segítőkész, de akkor se ettől térjen helyes útra. Ez mind fejben dől el, mit akarok, mit nem! És ERGO ez vonatkozik a bűnre is, megteszem vagy nem.... Az emberi hülyeség határtalan szokták mondani... :D

Még mindig egy 19 éves lány...

2010. aug. 9. 11:12
 42/55 anonim ***** válasza:

Jaj! Volt itt egy olyan, aki azt írta nem hisz a Sátánban= nem fél, erre jött a válasz, akkor biztosan az Ő oldalán állsz... ezt többször olvasuk el!!!

Ha valaki nem hiszi, mert marhára elképzelése sincs róla, és teljesen más értékrendben él, más a felfogásas, akkor valószínű gonosz, rossz akaratú, a Sátán egésznap az Ő oldalán van és rossz írányba tereli???? Könyörgöm.. :-(

Miért nem lehet egy kicsit elvonatkoztatni, mindenféle tekintetben. Egy csodálatos "elme"- koponya, fej- van rajtunk, és ebből 10%ot használunk - én ennyiről tudok, plusz/minusz kevesebb/több- és abszolut nem fejlesztjük... Helyette a seggünk alá tolnak megoldásokat mint a világ, univerzum, kozmosz létre jöttére, mint magára az életre. Ebben élünk.. ha van kérdésed? kapcsold be a tv-t ott megmondják a tutit. Sőt, nyísd ki a Bibliát, abba is benne van(?) Aki csak néz, az nem lát!!!!! Ennyit szeretnék hozzáfűzni! És ez most nagyon-nagyon elfogult volt tőlem, de ez a Sátános téma kikészít :D

2010. aug. 9. 11:20
 43/55 anonim ***** válasza:

Hajaj, én voltam azaz egyenlőségjeles :)Azért hozzátenném, van fogalmam a Sátánról, mert már-már hobbiszintű valláskutató vagyok, de ettől még nem hiszek benne :) Én azt mondom, a Sátán inkább a gyűlölet és gonoszság megszemélyesítése, semmint egy párosujjú patás, aki a föld alatt sütögeti a jólelkű, ám nem keresztény tagokat:)

Mellesleg, vallás témaköbe valóban nem árt elfogulatlanságot tanulni, ahogy az előző hozzászóló írja. Mert sok hívő nem képes eljutni addig a szintig, hogy felfogja, amit ő tart természetesnek vagy butaságnak, az egy más vallású ember szemszögéből teljesen fordítva van.Ha egy keresztény azt mondja, hogy a Föld és Isten nem ugyanaz, attól még egy afrikai természetvallást követő azt állítja majd, hogy márpedig az istenek és a bolygó igenis ugyanaz - és mindegyik látja a másik szemszögét, de érteni már nem képes, mert meg sem próbál egy pillanatig az illető fejével gondolkodni.

Márpedig értelmes vitát kialakítani semmiről nem lehet, ha nem bújunk egy kicsit a másik fejébe, hogy megértsük, ő miért véli azt, amit vél. Csak a saját véleményünkkel dobálózunk vakon...

2010. aug. 9. 14:24
 44/55 anonim ***** válasza:

14:24 remélem nem rám értetted, hogy a saját véleményemről dobálózom vakon :-) én tényleg nem tartom hülyeségnek, sőt.. mint már írtam :)

de erről nem is lehet vitatkozni, annyira értelmű. vannak emberek, mások, más meglátásban élik az életüket, máshogy viszonyulnak dolgokhoz. Megvátloztatni senkit se lehet, na, jó biztos lehet, de azok nem mi vagyunk :)

2010. aug. 9. 14:46
 45/55 anonim ***** válasza:
Nem, azt általánosságban értettem:)
2010. aug. 10. 12:44
 46/55 anonim ***** válasza:
Ha valaki hisz Istenben, és az Ő oldalán áll, annak a sátán az ellensége. A Biblia azt írja, hogy ellen kell sátánnak állni, és Isten gyűlöli a sátánt. Milyen keresztény lehet az aki jobban fél az ellenségtől, mint Istentől, aki ítélni fog minket?
2010. aug. 12. 09:53
 47/55 A kérdező kommentje:
19 éves lány:igen igazad van...jókat írsz:)
2010. aug. 12. 13:32
 48/55 A kérdező kommentje:

09:53 az Isten gyűlöli a saját teremtményét?

áááá ti készen vagytok:-)

Isten maga a színtiszta szeretet,hogyan gyűlölhetné a Sátánt? ha gyűlöletet váltana ki belőle a léte,akkor meg sem engedné neki,hogy gonoszként tevékenykedjen.

Isten mint ítélőbíró...ez sem rossz,tehát az Isten ítéletétől félni jobb...hát milyen Isten az ilyen akitől félni kell? nem a szeretetet hírdeti?

2010. aug. 12. 13:39
 49/55 anonim ***** válasza:

09:53 - as vagyok, adok néhány Igét arra, hogy Isten gyűlöli a gonoszt, és az igazat szereti:

Zsolt. 11,5

Az Úr az igazat megpróbálja, a gonoszt pedig, az álnokság kedvelőjét, gyűlöli az Ő lelke.

Zsolt. 37,28

Mert az Úr szereti a jogosságot, és nem hagyja el az Ő szentjeit; megőrzi őket mindörökké, a gonoszok magvát pedig kiirtja.

Mát. 6,24

Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak.

A kérdező kommentje:

"Isten maga a színtiszta szeretet,hogyan gyűlölhetné a Sátánt? ha gyűlöletet váltana ki belőle a léte,akkor meg sem engedné neki,hogy gonoszként tevékenykedjen. "

E világ istene a sátán a Biblia szerint; ezt a rangot akkor kapta meg amikor a Paradicsomban Ádám és Éva engedelmeskedett a sátánnak.

Mt 4,1

Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög.

Mt 4,8

Majd magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok dicsőségét,

Mt 4,9

és ezt mondta neki: "Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem."

Jézus nem kérdőjelezte meg a sátán állításait, ha nem lett volna igaz amit a sátán ekkor mondott Jézusnak, akkor a kísértés nem lett volna kísértés.

2010. aug. 12. 19:55
 50/55 A kérdező kommentje:
én tudom,hogy a Biblia miket ír a sátánról,mert én is olvastam és tanulmányoztam.számomra ebben az egészben az a vicces,ha valaki csak a bibliában leírtakat szajkózza újra és újra,és kézenfekvő dolgokon nem gondolkodik el önállóan.dehát ha nem,akkor nem. :-)
2010. aug. 12. 20:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!