Aki keresztény az fél a sátántól?
Sziasztok!
Jobb félni mint megijedni. Sátán neve vádlót jelent. Tehát olyan valakiről beszélünk, aki vádolja Istent, és vádol bennünket is az Istennel szemben. Nos ha magunkra nézünk természetes állapotunkban, akkor bizony van mitől félnünk!
A Biblia örömhíre azonban az, hogy a szeretet elűzi a félelmet, és nincsen immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik nem test szerint járnak hanem lélek szerint. Sátán vádjai hatástalanok Isten megváltásával szemben.
Egyre azonban mindig gondoljunk! A Biblia figyelmeztet, hogy aki áll, vigyázzon, hogy el ne essen. Ez a világ ellenséges terület, így az egész életünk egy állandó küzdelem önmagunk ellen. Ez a harc azonban lehet nemes és szép küzdelem, ha Isten oldalán maradunk.
Üdv. Péter
"a tyúk vagy a tojás lett-e előbb című végtelen történetbe most nem fogok belemenni.
fény nélkül nincs árnyék,Isten nélkül nincs Sátán stb...
amúgy úgysem tudjuk megmagyarázni,se te,se én,mi az,hogy előbb már volt az Isten mert azt sem tudjuk felfogni,mi az,hogy valami mindig is létezett,nemhogy még azt,hogy az ördög mikor teremtődött...
ha valami létezik,annak az ellenkezője is jelen van autómatikusan,ebben ez a lényeg.az életben mindennek van ellenkezője,mert ezt a teremtő csak így tudta megoldani.különben nem lenne Sátán,hiszen az rossz.akkor miért engedte működni? hiszen ő a mindenható,mondhatta volna azt,hogy "nem,az én teremtményeimet te nem fogod itt kísértgetni,félrevezetni"
olvasd el ezt még egyszer,leírtam,hogy szerintem mi itt a lényeg.
azért nem megyek bele a tyúk-tojás elméletbe,mert én is zagyvaságnak tartom.és nem gondolom,hogy a Sátán lett előbb!
Én nem vagyok keresztény, tehát nem hiszek a Sátánban = nem félek tőle.
Ennek ellenére nem vettem még észre, hogy bármi módon meg akarna környékezni, kihasználva a hitetlenségem, és azt sem hiszem, hogy a mai világ a Sátán uralma alatt állna.
Rengeteg olyan ember van, aki nem keresztény és mégis a jóra és szeretetre törekszik, még akkor is, ha ez olykor nem sikerül. Néha talán rossz úton is keresik a boldogságot, de a szándék attól még tiszta.
Nekem is megvannak a problémáim, ennek ellenére hatalmas szeretetet érzek a világ és az általam "hitt" istenség iránt. Márpedig szerintem ez fontos, nem pedig maga a vallás. Ha szeretettel él valaki, annak semmi félnivalója a Sátántól...
"nem hiszek a Sátánban"
akkor már az ő oldalán állsz! ennyi...
19:12
Szóval, ha azt mondom, hogy nem hiszek Istenben, akkor pedig az ő oldalán állok? :D
Kedves előző, ezt nem lehet így kimondani. De ha nem akarsz tudni róla, attól még létezhet, de ezt csak akkor fogod megtudni, ha már meghaltál.
Vannak, akik félnek a sátántól, de a jó hír az, hogy Isten meg tud tőle védeni. Ezért az a keresztény, aki fél, imádkozik, bűnbocsánatot kér, vagy gyón, és akkor már megnyugodhat, nem árthat neki, hiszen már Isten védelmét élvezi.
Mindig azaz ember voltam aki már több vallásba "beleszagolt" mint amennyi érdekli... Nekem megvannak a saját véleményeim külön-külön ezekről. Mindegyik vallás máshogy értelmezi, fordítja a Bibliát. Véleményem szerint ezért lehet "válogatni" közölük. Nem szeretnék belemenni dolgokba, de Én tuti nem leszel elfogult semmilyen vallási tekintetben, én mindig az arany középutat választom. Mindenkit meghallgatok, megnézem, elolvasom a kiskönyvecskéjét és megköszönöm, hogy megosztotta Velem. Ez nem azt jelenti, hogy nincs meg a saját utam... Ugyan olyan jó embernek tartom magam -s mások is- mintha bármilyen valláshoz tartoznék. Természetesen nem vallástól függ egy ember jó léte, mert ismerek én "hu de nagy keresztény vagyok" és verem mellette a feleségem embert... De tényleg, miért kell elfogultnak lenni? Mindenki legyen nyitott, nyugodt, türelmes, és nézen körül, nem kell vallani valamit, nem aggatják az emberre. Lehet választani, és mindig lesz választási lehetőség. Kinek mi tetszik, mit fogad el az értékrendje és mit tart jónak.
Hát lehet sok rizsát összehordtam, de nekem ez a véleményem. Ha valakit megbántottam, esetleg cinikus lettem volna, pedig nem szándékoztam az lenni, akkor elnézést kérek!
Egy 19 éves lány...
Előző voltam! Még annyit, hogy Szüleim fontosnak tartják, hogy higgyek valamiben. Hinni kell, jó, muszáj, nem lehet hitt nélkül élni (szerintem)! Valahogy mindig erőt ad az embernek a hite, és lehet bármiben hinni. Én hiszek Magamban, a tehetségemben, a tudásomban, Páromban, aki segít, és ezek nem földi dolgok, ezek értékek amit becsülök magamban, és másban. Egyébként az emberek szerintem nem tudnak azzal e ténnyel megbírkózni, "barátkozni" hogy nincs semmi a halál után. Azért, mert egy könyv megírt valamit, ráadásul ember alkotta - sajnos nekem ez nem Isten, vagy Jézus szavainak hangzik- zsidók keze van benne, és az egészségügyön kívül ez az "ágazat" szedi be a legtöbb pénzt, így nem tudok sem hinni, sem megcáfolni MIVEL sok ember hisz benne, és tényleg, lehet, valószínű, nem tagadom létezhet Valaki, Valami, egy megfogalmazhatatlan Csoda -számomra az lenne-. A sátántól nem félek, és a gonoszságot, emberi gonoszságot Sátánként nevezik? Én inkább "elment az esze" dolognak hívom. Miért van az, hogy Én megtudom állni, hogy bármi gonosz, bűn, hülyeség áldozata legyek? Talán Isten Velem van?
Tényleg nem tudom... sok mindent elolvastam már, de még mindig nem vagyok meggyőződve nagyon sok mindenről. Igazából a kérdések tömkelege van bennem, és senki nem ad rá választ, inkább csak magyarázkodik. Hát ennyit erről, és lehet vannak benne megbántó dolgok, de tényleg nem vagyunk egyformák. Azt elárulnám Nekem évről-évre változnak a gondolataim, véleményeim, Sosem mondok biztosat, hisz mitől lenne biztos?...
18:26 és 01:19
tetszik amit írtok,végre önállóan gondolkodó emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!