Aki keresztény az fél a sátántól?
"de a keresztények csak a jók nem,hiszen ők a kiválasztottak? aki nem kiválasztott az mégiscsak kevesebbet ér nekem ez jön le a keresztény dumákból."
Na ez bonyolult. A protestantizmus sokkal individuálisabb, s a Krisztust megpróbálják az életben keresni, hol sikeresen, hol sikertelenül. A katolicizmus ezt nyíltan felvállalja a misztériumain keresztül, sz.v.sz., szubjektíve ez szimpatikusabb, s a régi tridenti mise, miután egy sokak által szabadkőművesnek titulált a II. Vatikáni zsinaton egy új mise rendet alakított. Tehát ilyen, hogy "keresztény", ez egy igen sokrétű fogalom. Tehát ilyenben én pl. nem merek állítást formálni, hiszen a hit általi cselekedetek sola scriptura a tökéletes, de a katolikusok a Bibliát a Hagyomány nélkül abszolút hiányosnak tekintik, tehát a történelemtudomány is bizonyítja, hogy az ókeresztényi élet meglehetősen a katolikusokhoz mithraizmushoz hasonló misztérium-vallás volt, és nem igazán az a tökéletes idill, mely állítást sokan 'reformerként' felmernek vállalni. Tehát ennek megválaszolására több oldalas vitalap útján lehetséges megállapodni.
"a rockzenét nem hallgató ismerősöm konkrétan nekem mondta,hogy nem szabad bizonyos rock és metál zenéket hallgatni,csak keresztény rockzenét,mert a többi mocskos,sátánista! komolyan ezt mondta,és meg is nevezett néhányat,pl.Fear Factory,Megadeth ezekre konkrétan emlékszem.tehát a gyülekezet elvei szerint nem hallgat ilyen zenéket! nos?"
Rossz logikai úton gondolkodsz efelől: Itt nem a majd megtörténő okozat a lényeg, hanem az ok, amiért nem hallgatsz, azt kell keresni. Ezt úgy nevezik, hogy "féltőn óvás".
Tetszik,ahogy ködösítesz...kitartó vagy,le a kalappal...
ha ízlés kérdése,és nem a gyülekezet elveitől függ akkor miért kell a féltőn óvás? mitől kell óvni őket ha az ízlésük szerint hallgathatnak rock vagy metálzenét is?
na akkor logikai úton,hogy is van ez?
18:06
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a táznek tavába vetteték. Jelenések 20:15
Így lesz a világ végén is: EljÅnek majd az angyalok, és kiválasztják a gonoszokat az igazak közül, És tüzes kemenczébe vetik Åket; ott lészen sírás és fogcsikorgatás. Máté 13:49-50
... a mikor megjelenik az Úr Jézus az égbÅl az Ä hatalmának angyalaival táznek lángjában, ki bosszút áll azokon, a kik nem ismerik az Istent, és a kik nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangyéliomának. A kik meg fognak lakolni örök veszedelemmel az Úr ábrázatától, és az Ä hatalmának dicsÅségétÅl. 2 Thessalonika 1:7-9
pusztán csak Jézus akar bosszút állni,és az Úr fenyegetőzik örök veszedelemmel.
és ez mind a bibliában van!
"Tetszik,ahogy ködösítesz...kitartó vagy,le a kalappal...
ha ízlés kérdése,és nem a gyülekezet elveitől függ akkor miért kell a féltőn óvás? mitől kell óvni őket ha az ízlésük szerint hallgathatnak rock vagy metálzenét is?
na akkor logikai úton,hogy is van ez?"
Miért is vagy ennyire abszolút elfogult, részrehajló a témával kapcsolatban? Mintha nem lennénk mindketten emberek... A zene, ha téged nem befolyásol arra, aminek 'kezdetleges, vagy keletkezése után levő célja', tehát aminek céljából írta a szerzője, hogy az elfordítson téged hitedtől, az mit árthat. Csak a felekezet feltételezi, ha ez az emberek 70%-ára érvényes, akkor jogosan is félti őt.
ma 18:38
Na ebből teljesen kitűnik, hogy te elfogult vagy. Akkor most én is az leszek: ha te most a liberális vallás-toleranciádat félted, ahelyett, hogy ennek történetével, lényegével, és így a Bibliával foglalkoznál, ilyet te nem állítanál, és ezt tapasztalatból, sőt öntapasztalatból is tudom
18:34
igen,szerintem is hülyeség,de az ismerősöm tényleg ezt mondta,nem én találtam ki.ja és hozzáteszem,mielőtt megtért volna,hallgatott rock és metálzenét bőven,és mégsem lett sátánista,meg okkultista vagy akármi.
csak amióta telemagyarázták a fejét hülyeségekkel azóta,nem hallgat ilyesmit.
18:42
azért lettem elfogult,mert először azt állítottad nem a gyülekezettől függ,hanem ízlés kérdése,aztán miután leírtam a konkrét helyzetet rögtön tudtad miről is van szó.ezért is írtam,hogy ködösítesz.
Nem félek a sátántól, és ha kicsit offolhatok, akkor azt kell mondanom, hogy a keresztényeknek is megvan a maga helye a zenében. Nem olyan stílusokkal kellene próbálkozni, amik teljesen másról szólnak. Egyébként pedig metált hallgatok, főleg progresszív, de jöhet black, death metal is.
Viszont abban hiszek, hogy minden rossz az ember félelmeinek a következménye. A félelem hibák elkövetésére sarkall, meggondolatlan döntésekre, amiknek következméneyi vannak. Ezekkel szembesülünk nap mint nap. Mindenki fél valamitől, és megpróbálunk tenni ellene. A rossz ott kezdődik, mikor ezt a másik ember rovására tesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!