Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki keresztény az fél a sátántól?

Aki keresztény az fél a sátántól?

Figyelt kérdés
ha valóban hisztek istenben,akkor miért kell tartanotok a sátántól? ő is az élet része,nélküle nem létezhet Isten sem.
2010. aug. 6. 17:13
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
0%

"de a keresztények csak a jók nem,hiszen ők a kiválasztottak? aki nem kiválasztott az mégiscsak kevesebbet ér nekem ez jön le a keresztény dumákból."

Na ez bonyolult. A protestantizmus sokkal individuálisabb, s a Krisztust megpróbálják az életben keresni, hol sikeresen, hol sikertelenül. A katolicizmus ezt nyíltan felvállalja a misztériumain keresztül, sz.v.sz., szubjektíve ez szimpatikusabb, s a régi tridenti mise, miután egy sokak által szabadkőművesnek titulált a II. Vatikáni zsinaton egy új mise rendet alakított. Tehát ilyen, hogy "keresztény", ez egy igen sokrétű fogalom. Tehát ilyenben én pl. nem merek állítást formálni, hiszen a hit általi cselekedetek sola scriptura a tökéletes, de a katolikusok a Bibliát a Hagyomány nélkül abszolút hiányosnak tekintik, tehát a történelemtudomány is bizonyítja, hogy az ókeresztényi élet meglehetősen a katolikusokhoz mithraizmushoz hasonló misztérium-vallás volt, és nem igazán az a tökéletes idill, mely állítást sokan 'reformerként' felmernek vállalni. Tehát ennek megválaszolására több oldalas vitalap útján lehetséges megállapodni.

2010. aug. 6. 18:09
 12/55 anonim ***** válasza:

"a rockzenét nem hallgató ismerősöm konkrétan nekem mondta,hogy nem szabad bizonyos rock és metál zenéket hallgatni,csak keresztény rockzenét,mert a többi mocskos,sátánista! komolyan ezt mondta,és meg is nevezett néhányat,pl.Fear Factory,Megadeth ezekre konkrétan emlékszem.tehát a gyülekezet elvei szerint nem hallgat ilyen zenéket! nos?"

Rossz logikai úton gondolkodsz efelől: Itt nem a majd megtörténő okozat a lényeg, hanem az ok, amiért nem hallgatsz, azt kell keresni. Ezt úgy nevezik, hogy "féltőn óvás".

2010. aug. 6. 18:12
 13/55 A kérdező kommentje:

Tetszik,ahogy ködösítesz...kitartó vagy,le a kalappal...

ha ízlés kérdése,és nem a gyülekezet elveitől függ akkor miért kell a féltőn óvás? mitől kell óvni őket ha az ízlésük szerint hallgathatnak rock vagy metálzenét is?

na akkor logikai úton,hogy is van ez?

2010. aug. 6. 18:28
 14/55 anonim ***** válasza:
Ez a zenei bigottság ez egy hülyeség. Én is keresztény vagyok, emellett metálos, és meghallgatok én akármilyen sátánista black metalt is ha tetszi ka zenéje. Hallgatok keresztény metalt is (pl.: Mortification, Antestor, Crmson Thorn... stb) de ez tényleg csupán az ízlés kérdése, mert nem a szövegük miatt hallgatom. Első a zene, utána jöhet a szöveg/mondanivaló. Ha nem egyezik a szövege a nézeteimmel és a vallásommal, viszont tetszik a zene, akkor nem kezdem el "bojkottálni" a zenekart... Ez hülyeség.
2010. aug. 6. 18:34
 15/55 A kérdező kommentje:

18:06

És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a táznek tavába vetteték. Jelenések 20:15

Így lesz a világ végén is: EljÅnek majd az angyalok, és kiválasztják a gonoszokat az igazak közül, És tüzes kemenczébe vetik Åket; ott lészen sírás és fogcsikorgatás. Máté 13:49-50

... a mikor megjelenik az Úr Jézus az égbÅl az Ä hatalmának angyalaival táznek lángjában, ki bosszút áll azokon, a kik nem ismerik az Istent, és a kik nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangyéliomának. A kik meg fognak lakolni örök veszedelemmel az Úr ábrázatától, és az Ä hatalmának dicsÅségétÅl. 2 Thessalonika 1:7-9

pusztán csak Jézus akar bosszút állni,és az Úr fenyegetőzik örök veszedelemmel.

és ez mind a bibliában van!

2010. aug. 6. 18:38
 16/55 anonim ***** válasza:

"Tetszik,ahogy ködösítesz...kitartó vagy,le a kalappal...

ha ízlés kérdése,és nem a gyülekezet elveitől függ akkor miért kell a féltőn óvás? mitől kell óvni őket ha az ízlésük szerint hallgathatnak rock vagy metálzenét is?

na akkor logikai úton,hogy is van ez?"

Miért is vagy ennyire abszolút elfogult, részrehajló a témával kapcsolatban? Mintha nem lennénk mindketten emberek... A zene, ha téged nem befolyásol arra, aminek 'kezdetleges, vagy keletkezése után levő célja', tehát aminek céljából írta a szerzője, hogy az elfordítson téged hitedtől, az mit árthat. Csak a felekezet feltételezi, ha ez az emberek 70%-ára érvényes, akkor jogosan is félti őt.

2010. aug. 6. 18:42
 17/55 anonim ***** válasza:
0%

ma 18:38

Na ebből teljesen kitűnik, hogy te elfogult vagy. Akkor most én is az leszek: ha te most a liberális vallás-toleranciádat félted, ahelyett, hogy ennek történetével, lényegével, és így a Bibliával foglalkoznál, ilyet te nem állítanál, és ezt tapasztalatból, sőt öntapasztalatból is tudom

2010. aug. 6. 18:48
 18/55 A kérdező kommentje:

18:34

igen,szerintem is hülyeség,de az ismerősöm tényleg ezt mondta,nem én találtam ki.ja és hozzáteszem,mielőtt megtért volna,hallgatott rock és metálzenét bőven,és mégsem lett sátánista,meg okkultista vagy akármi.

csak amióta telemagyarázták a fejét hülyeségekkel azóta,nem hallgat ilyesmit.

2010. aug. 6. 18:52
 19/55 A kérdező kommentje:

18:42

azért lettem elfogult,mert először azt állítottad nem a gyülekezettől függ,hanem ízlés kérdése,aztán miután leírtam a konkrét helyzetet rögtön tudtad miről is van szó.ezért is írtam,hogy ködösítesz.

2010. aug. 6. 19:25
 20/55 anonim ***** válasza:

Nem félek a sátántól, és ha kicsit offolhatok, akkor azt kell mondanom, hogy a keresztényeknek is megvan a maga helye a zenében. Nem olyan stílusokkal kellene próbálkozni, amik teljesen másról szólnak. Egyébként pedig metált hallgatok, főleg progresszív, de jöhet black, death metal is.

Viszont abban hiszek, hogy minden rossz az ember félelmeinek a következménye. A félelem hibák elkövetésére sarkall, meggondolatlan döntésekre, amiknek következméneyi vannak. Ezekkel szembesülünk nap mint nap. Mindenki fél valamitől, és megpróbálunk tenni ellene. A rossz ott kezdődik, mikor ezt a másik ember rovására tesszük.

2010. aug. 6. 20:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!