Az ateisták miben hisznek?
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2010-09-01 02:10
Bocsánat a késői válaszért. :)
Elolvasva a válaszodat, nem is jársz olyan messze az én gondolatmenetemtől. De ha már ennyire központba helyezzük az emberi értelmet, az elmét, ami felfogja a tapasztalatot, akkor nem e lehet, hogy pont az elme a valóság, de nyilván egy olyan Elme az, ami önmaga változatlan, teljes, azaz minden létezik benne egyszerre, ami tulajdonképpen manifesztálja önmagát, önmaga gondolatait, és azzal jeleníti meg azt, amit mi univerzumnak nevezünk. Ugye ha belemélyedsz, és ugye te is ezt vallod, felfog értelem nélkül értelmetlen az "anyagról" beszélni. Én úgy látom tehát, hogy a világ abszolút mentálisan van jelen tudatainkban, úgy ahogy álom idején, csak ébrenlét alatt koncentráltan...az Elme által. Mert ha most belegondolunk, a tudatunknak közvetlenül megjelenő jelet, amit tapasztalatnak hívunk, vagy egy tudatunktól külsőleg elhelyezkedő világ küldi...vagy a tudatunk mélyéből vetül ki, mint gondolatsor. Ha pedig vesszük a bátorságot, és ebben elmerülünk, akkor észrevehetjük, hogy az ember igazából az elme, sőt minőségében az az egyetlen Elme, amiről írtam, és ekkor átívelhetjük a teista és ateista közti nagy-nagy távolságot, mivel magunkat raktuk meg a teremtővé, a természet fejévé, és még Istent is elfogadjuk, de a mi mélyebb énünkként...Ugye az ateista nem hisz Istenben vagy istenekben, nem fogad a természet felett hatalmat...de önmaga létét elfogadja...és bármikor megteheti, hogy kitolja az "én" határát a maximumig. :)
üdv és várom véleményed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!