Az ateisták miben hisznek?
Én konkrétan azokban az elméletekben hiszek amik reprodukálható kísérlettel bizonyíthatóak.
Ez az írás elég jól összefoglalja:
"Én konkrétan azokban az elméletekben hiszek amik reprodukálható kísérlettel bizonyíthatóak."
És ha valami nem bizonyítható reprodukálható kísérlettel, csak máshogy, akkor az már nincs is????? Így sok minden létező dolgot lehet eltaszítani magunktól! Ez nem nagyon tudományos.
kedves 01:16-es
Előbb olvasd el amit a kolléga belinkelt, majd aztán alkoss véleményt a módszer tudományosságáról!
01:09 vagyok.
Ezt leginkább a temészeti törvényekre, jelenségekre értettem. Persze történelmi eseményeket nem lehet reprodukálni, így tényleg nem volt elég pontos a megfogalmazás. Ettől függetlenül én ezeket fogadom el mint abszolút igazságot. A történelmi tényekre laginkább azt mondanám, hogy nagy valószínűséggel úgy történtek, ahogyan azokat leírják.
Ezen felül hiszek a tárgyi bizonyítékokkal alátámasztott, természeti törvények felhasználásával, logikai, matematikai módon bizonyítható múltbéli eseményekben is. pl. az evolúcióban.
Köszönöm a további válaszokat. Akkor ezek szerint mindenben hiszen az ateisták, ami a létezéssel kapcsolatos, csupán a világegyetem "mögött" meghúzódó tudatosságban nem, vagyis abban, ami felelős a hívők szerint a létezésért, annak ellenére, hogy mily csodálatos a természet egysége. De akkor tulajdonképpen mi felelős mindenért?
15:09 nek kíváncsi lennék a meglátására, arra a másik megközelítésre, ha nem bánja. :P
várom véleményeiteket.
03:58.
Akkor igazából a változást gondolod a meghatározónak a létezésben. Ugye a változás adja nekünk az időérzetet, ezt gondolom nem kell magyaráznom. De akkor ennek a változásnak mi adhatja az irányt? Mert ha jól sejtem, ha azt érzékelnénk ami valójában van, nem pedig azt, amit megenged nekünk az öt érzékünk, akkor lehetséges, hogy nem észlelnénk változást, fizikait. Hiszen mindent abban az állapotában "látnánk", ahogy valójában van. Szóval végiggondolandó, hogy a folyamatos változások mögött kell lennie valami változatlannak, valaminek ami örök és teljes/tökéletes, ami rendelkezik mindennel, ami a létezés(fizikai/elméleti), hogy alapul szolgáljon a relációknak, amik a világban vannak, ugye minden függ mindentől, a rend nem viszonylagos, hiszen minden "alkotórészt" szabály köt a másikhoz...a káosz csak azért merül fel mint olyan, mert az emberi tudat ugye nincs a toppon, ha szabad így fogalmaznom.
Egyébként pedig ne szomorítson el az, hogy nem tudod miért éltél, és hol, meg, hogy egyáltalán mi is vagy. Ha nyitott vagy, akkor ezen könnyedén lehet változtatni, és nem kimondottan vallásra gondoltam, inkább egy másik életszemléletre/világnézetre. :)
üdv és várom válaszod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!