Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták miben hisznek?

Az ateisták miben hisznek?

Figyelt kérdés
kérem ne azt írják le, hogy miben nem. :)
2010. aug. 6. 12:22
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Én konkrétan azokban az elméletekben hiszek amik reprodukálható kísérlettel bizonyíthatóak.

Ez az írás elég jól összefoglalja:

[link]

2010. aug. 13. 01:09
 22/33 anonim ***** válasza:

"Én konkrétan azokban az elméletekben hiszek amik reprodukálható kísérlettel bizonyíthatóak."

És ha valami nem bizonyítható reprodukálható kísérlettel, csak máshogy, akkor az már nincs is????? Így sok minden létező dolgot lehet eltaszítani magunktól! Ez nem nagyon tudományos.

2010. aug. 13. 01:16
 23/33 anonim ***** válasza:

kedves 01:16-es

Előbb olvasd el amit a kolléga belinkelt, majd aztán alkoss véleményt a módszer tudományosságáról!

2010. aug. 13. 01:30
 24/33 anonim ***** válasza:

01:09 vagyok.

Ezt leginkább a temészeti törvényekre, jelenségekre értettem. Persze történelmi eseményeket nem lehet reprodukálni, így tényleg nem volt elég pontos a megfogalmazás. Ettől függetlenül én ezeket fogadom el mint abszolút igazságot. A történelmi tényekre laginkább azt mondanám, hogy nagy valószínűséggel úgy történtek, ahogyan azokat leírják.

Ezen felül hiszek a tárgyi bizonyítékokkal alátámasztott, természeti törvények felhasználásával, logikai, matematikai módon bizonyítható múltbéli eseményekben is. pl. az evolúcióban.

2010. aug. 13. 13:21
 25/33 anonim ***** válasza:
Én csak magamban hiszek. Tudom, hogy mit akarok az életben, és igyekszem megvalósítani. Talán a párommal együtt, kettőnkben. De több nem kell. Soha nem voltam vallásos, és nem is hiányzik.
2010. aug. 29. 22:01
 26/33 Salx Narval ***** válasza:
Nekem semmi bajom az Istennel, vagy Istenekkel, csak nem elhinni akarom , hanem tudni, hogy létezik, léteznek e.Így vagyok minden bizonyítatlan dologgal.Én a hit helyett inkább az elképzelhető,kevésbé elképzelhető kifejezéseket használnám, a nem bizonyított dolgokra.Hit már egyfajta elkötelezett állásfoglalás valami mellett és nem szeretem használni ott, ahol a bizonyítékok még váratnak magukra.Tehát igen,elképzelhetőnek tartom, hogy a világmindenség része vagyunk mi is és minden kölcsönhatásban áll mindennel.Azt viszont kevésbé tartom valószínűnek, hogy a világmindenséget, egy tudatos elme irányítja, pláne, hogy teremtette.Ha mégis hinni kell valamiben, hát hiszem, hogy egyszer az emberek jobbak, bölcsebbek lesznek és eltűnik a gonoszság, önzés a lelkekből, vagy legalább is uralkodni tudunk fölötte.
2010. aug. 30. 04:43
 27/33 anonim ***** válasza:
Istenben,egy más fajta megközelítésből.
2010. aug. 30. 15:09
 28/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat. Akkor ezek szerint mindenben hiszen az ateisták, ami a létezéssel kapcsolatos, csupán a világegyetem "mögött" meghúzódó tudatosságban nem, vagyis abban, ami felelős a hívők szerint a létezésért, annak ellenére, hogy mily csodálatos a természet egysége. De akkor tulajdonképpen mi felelős mindenért?

15:09 nek kíváncsi lennék a meglátására, arra a másik megközelítésre, ha nem bánja. :P

várom véleményeiteket.

2010. aug. 30. 19:07
 29/33 Salx Narval ***** válasza:
Hogy mi felelős mindenért, ezt senki sem tudhatja, legfeljebb elképzelése van, hite, nézete, szerint.Én úgy vélem, hogy ez a viszonylagos rend, ami tapasztalható a világon és közte a földünkön is, csak ideiglenes állapot, két káosz közötti ciklus.Ez az állapot, csak nekünk tűnik örökké valónak.Az örök változás,a hatás ellenhatás törvénye, a szelektivitás és az idő az, ami a dolgokat irányítja, legalább is én, így tartom legvalószínűbbnek.Engem elszomorít, hogy úgy kell meghalnom majd, hogy azt sem tudom hol és miért éltem, természetesen itt nem a mindennapi életemre gondolok.
2010. aug. 31. 03:58
 30/33 A kérdező kommentje:

03:58.

Akkor igazából a változást gondolod a meghatározónak a létezésben. Ugye a változás adja nekünk az időérzetet, ezt gondolom nem kell magyaráznom. De akkor ennek a változásnak mi adhatja az irányt? Mert ha jól sejtem, ha azt érzékelnénk ami valójában van, nem pedig azt, amit megenged nekünk az öt érzékünk, akkor lehetséges, hogy nem észlelnénk változást, fizikait. Hiszen mindent abban az állapotában "látnánk", ahogy valójában van. Szóval végiggondolandó, hogy a folyamatos változások mögött kell lennie valami változatlannak, valaminek ami örök és teljes/tökéletes, ami rendelkezik mindennel, ami a létezés(fizikai/elméleti), hogy alapul szolgáljon a relációknak, amik a világban vannak, ugye minden függ mindentől, a rend nem viszonylagos, hiszen minden "alkotórészt" szabály köt a másikhoz...a káosz csak azért merül fel mint olyan, mert az emberi tudat ugye nincs a toppon, ha szabad így fogalmaznom.

Egyébként pedig ne szomorítson el az, hogy nem tudod miért éltél, és hol, meg, hogy egyáltalán mi is vagy. Ha nyitott vagy, akkor ezen könnyedén lehet változtatni, és nem kimondottan vallásra gondoltam, inkább egy másik életszemléletre/világnézetre. :)

üdv és várom válaszod. :)

2010. aug. 31. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!