Az ateisták miben hisznek?
ma 14:14.
Érdekes válasz, köszönöm.
De tulajdonképpen Isten nem az egység jelképe? Hogy minden az EGY része, mert ha jobban belegondolunk mi is az 1 Univerzumunk részei vagyunk, akár az egyik sejtünk, az 1 testünk egyik része. Tehát kölcsönösen függünk egymástól. A Természet is ezt tanítja, vegyük akármelyik természettudományi ágat elő.
Ebben nem hisznek az ateisták? Ebből is hiány van bennük?
köszi a válaszokat, és várom a továbbiakat. :)
Nem értem mért kéne hinni ebben, kérdező. Ki mondta, hogy ez így van, és ki mondta, hogy ez igaz? Én - a többi ateista nevében nem beszélhetek - nem szeretek semmi olyasmit elhinni (és képtelen is vagyok), hogy van valami abszurd természetfeletti létező, aki valamiképp felelős a világ létért, a saját létemért és mások létéért, és esetleg meghatározza az életem. Nem akarlak megbántani, de ez számomra hallatlan baromság. És én nem hiszem, hogy irányítom az életem és annak történéseit, hanem tudom. A tudományban sem hiszek, hiszen az adott, bizonyított, nem hinni kell, hanem felfogni, megérteni, ami még nem. A szerelemben sem hiszek, hiszen tudom, hogy létezik.
Az egyetlen, amiben hiszek, mert nem bizonyított, az a földönkívüli élet lehetősége :D De annak nincs köze az ateizmusomhoz, csak túl sok Star Trekket néztem 10 évesen :)
Pontosítsunk!
Az ateisták a tudomány azon részében hisznek, fogadják el, amelyik nem áll közvetlen kapcsolatban Isten létezésével.
Viszont azon bebizonyosodott tudományos ismereteket, amikhez már nem fér kétség, hogy úgy van, és közvetlenül Isten létére lehet belőle kilyukadni, szemet hunynak felette. A vicc az egészben az, hogy valójában az egész természet tudomány Isten létét bizonyítja, közvetlenül, vagy közvetetten.(Isten teremtette a természet törvényeit, és ha felfedezzük a természetet, felfedezzük Isten hatalmasságát) Ebből is arra lehet következtetni, hogy valójában Isten tagadásuk mögött nem a tudomány áll, hanem valamilyen elégedetlenség, csalódás, betegség, kudarc...
Áltudományokat is követnek, amiknek semmi alapjuk. Tulajdonképpen a tudománnyal takaróznak, de az sorra ellenük fordul.
(ha egy ateistának igyekszel segíteni, soha ne próbáld a tudományon keresztül, mert inkább meghazudtolja a természet tudományokat mint, hogy elfogadja a Teremtőjét...)
19:08.
Azt hiszem valamit félreértettél. Én nem természetfeletti valamiről beszéltem, hanem magáról a természetről. Azt írtam, hogy egy egész, ami minket is létrehozott. S úgy veszem észre, hogy semmitől nem vagyunk különállóak, hanem az 1 EGÉSZ szerves részei vagyunk. Egymástól függve, élőlényektől, mindentől.
Úgy látom, mi emberek felborítjuk ezt az egyensúlyt, a viselkedésünkkel. Pedig a Természet, ha jól látom okosan alakított minket ki, mert lelkiismeret formájában szól nekünk, ha erkölcstelenül akarunk viselkedni, ugyanis ez utóbbi taszít minket a nyomorba. Ha nem lenne emberiség, akkor az állatok tökéletes harmóniában élnének, nem lenne rombolás, pusztítás a Földön, de velünk ez felborul. Tehát a kérdésem...A SZERETETBEN nem hisznek az ateisták? Tegnap elemeztem magamban ezt a helyzetet, és arra jutottam, hogy mivel mi(emberek) képesek vagyunk döntést hozni, tehát nem sodródunk az élettel, mint "alacsonyabbrendű" társaink(állatok), ezért nem biztos, hogy az önzésünk természetes...inkább természetellenesnek tűnik. És azt nem tagadhatja le senki, hogy a lelkiismeret mindig szól, hogy ha önzően viselkedünk, arcátlanul, gusztustalan módon mással, másokkal. vagy lehet tévedek, csak próbálok logikusan eljárni. :)
22:54 és utána szóló.
Nincs szükség az efféle beszélgetésekre, e kérdés alatt mellőzzétek a másik minősítését légyszives, próbáljunk meg korrektek lenni. :)
köszi a válaszokat előre is.
" Tehát a kérdésem...A SZERETETBEN nem hisznek az ateisták?"
A választ tegnap 14:14-es elég jól leírta.
Nincs ilyen, hogy "az ateisták" hisznek e a szeretetben. Van amelyik igen, van amelyik nem... (Abba nem megyek bele, hogy mit jelent és miért kell _hinni_ a szeretetben, mert elég sokféle képpen lehet.)
Szóval, ha a kérdés az, hogy "az ateisták" hisznek e a szeretetben, akkor válasz: nyílván van amelyik igen, van amelyik nem.
DE Ha az a kérdés, hogy "Az itt lévő ateista válaszolók hisznek e a szeretetben?", akkor arra remélhetőleg majd válaszolnak, és ezesetben bocsánat, hogy "rossz" kérdésre válaszoltam. :)
Hisznek a barátságban, hisznek a családban, hisznek a szeretetben, hisznek a jóban, hisznek a....
Vagyis mindenben hisznek, kivéve az Istenben.
But "Nothing is greater than God", vagyis még mindig sokkal többen hisznek az ateisták mind a keresztények, hisz a keresztények egy olyan dolgoban hisznek, aminél a Semmi is több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!