Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan összeegyeztethető a...

Hogyan összeegyeztethető a honvédség és a katolikus vallás?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon ellentmondásos, mikor egy pap felszentel egy harci járművet. Egy hadsereg egyértelműen tudatosan bűnt fog elkövetni, amikor háborúba indul vagy árt valakinek.
2020. aug. 30. 10:15
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
87%

A kérdésed így lenne helyes:

"Hogyan összeegyeztethető a honvédség és bármilyen vallás?" Így csak egy butácska provokáció a katolikusok ellen.

Kedves Kérdező, miért provokálod a katolikusokat?

2020. aug. 30. 10:17
 2/33 anonim ***** válasza:
74%
Olvasd el az Ószövetséget... Egyébként szerintem is egyszerű provokáció.
2020. aug. 30. 10:47
 3/33 anonim ***** válasza:
34%
A Bibliában Isten konkrét népírtásra szólít fel. Miből gondolod, hogy a honvédelem bármilyen módon ütközne a katolicizmussal?
2020. aug. 30. 11:23
 4/33 anonim ***** válasza:
88%
A kersztény vallások szerint a hazát MEGVÉDENI nem bün!
2020. aug. 30. 11:39
 5/33 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem szántam provokációnak a kérdést bocsánat, ha valakit megbántottam. Onnan jött pont a katolikus vallás, hogy a Katolikus tábori püspökség oldalán láttam.

Én is katolikus keresztény vallású vagyok amúgy, de én ezt összeegyeztethetetlennek tartom a vallással.

Ugyanez igaz az iszlámra vagy bármilyen vallásra, ami az emberek megölését bűnnek tartja.

#3 Nem gondolom, hogy Isten népírtásra szólítana fel

#4 Sokszor, amit haza megvédésenek gondolnak valójában politikusok önös érdekeinek a kiszolgálása. Sőt az esetek többségében erről van szó csak ezzel a katonák nincsenek tisztában és azt hiszik, hogy a hazájukért cselekednek.

2020. aug. 30. 11:53
 6/33 anonim ***** válasza:
35%
A háborúban igazi keresztény megtagadta a harcot vagy fegyver nélkül ment a golyók elé.
2020. aug. 30. 12:20
 7/33 anonim ***** válasza:
42%
Értsd meg, nem ölhetsz! Se arabot, se négert, senkit!
2020. aug. 30. 12:21
 8/33 anonim ***** válasza:
70%
A kereszténység azt tanítja, hogy minden embert szeretni kell, minden ember felé ki kell tárni a karjainkat, mindenkit át kell ölelni. Az a gond, hogy a keresztény vallás (Jézus) tanításait nagyon kevesen veszik igazán komolyan.
2020. aug. 30. 12:22
 9/33 anonim ***** válasza:
80%

Kornéliusz egyik első keresztény volt az apostolok által, s római százados is egyben. Sehol sem írják azt, amit te.

2020. aug. 30. 12:30
 10/33 anonim ***** válasza:
85%

A kereszténységben a ne ölj félrefordítás, az eredeti kifejezést jobban árnyalná, a ne gyilkol szópáros.

A külömbség abban rejlik, hogy a ne ölj októl független minden kioltott életre vonatkozik, a ne gyilkolj viszont az önvédelemre, vagy mások védelmére nem vonatkozik.

A honvédelemnek egyébként nem csak fegyveres funkciói vannak, részt vesznek a katasztrófa védelmi feladatokban is.

2020. aug. 30. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!