Hogyan összeegyeztethető a honvédség és a katolikus vallás?
A kérdésed így lenne helyes:
"Hogyan összeegyeztethető a honvédség és bármilyen vallás?" Így csak egy butácska provokáció a katolikusok ellen.
Kedves Kérdező, miért provokálod a katolikusokat?
Egyáltalán nem szántam provokációnak a kérdést bocsánat, ha valakit megbántottam. Onnan jött pont a katolikus vallás, hogy a Katolikus tábori püspökség oldalán láttam.
Én is katolikus keresztény vallású vagyok amúgy, de én ezt összeegyeztethetetlennek tartom a vallással.
Ugyanez igaz az iszlámra vagy bármilyen vallásra, ami az emberek megölését bűnnek tartja.
#3 Nem gondolom, hogy Isten népírtásra szólítana fel
#4 Sokszor, amit haza megvédésenek gondolnak valójában politikusok önös érdekeinek a kiszolgálása. Sőt az esetek többségében erről van szó csak ezzel a katonák nincsenek tisztában és azt hiszik, hogy a hazájukért cselekednek.
Kornéliusz egyik első keresztény volt az apostolok által, s római százados is egyben. Sehol sem írják azt, amit te.
A kereszténységben a ne ölj félrefordítás, az eredeti kifejezést jobban árnyalná, a ne gyilkol szópáros.
A külömbség abban rejlik, hogy a ne ölj októl független minden kioltott életre vonatkozik, a ne gyilkolj viszont az önvédelemre, vagy mások védelmére nem vonatkozik.
A honvédelemnek egyébként nem csak fegyveres funkciói vannak, részt vesznek a katasztrófa védelmi feladatokban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!