Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Honnan jött a gravitáció, és...

Honnan jött a gravitáció, és a világ törvényei?

Figyelt kérdés

2020. aug. 27. 22:33
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Honnan jött a gravitáció, és a világ törvényei? - Inkább így: Honnan van az intelligencia, ami mindezek mögött van? Az un. tudománynak erről nincsen semmi tudományos ismerete, csak tudománytalan hozzáállása, hogy a rendszer magát építi fel intelligencia nélkül. Ja, az univerzumhoz nem kell intelligencia, csak a sajtos croissant receptjéhez. Skizofrének!
2020. aug. 30. 09:51
 32/38 A kérdező kommentje:

Értem. Amúgy én ezekre a kérdésekre nagyon kíváncsi vagyok! Például, miért pont egy Holdunk van, honnan van az öntudat, és én miért pont embernek születtem?

Arról mit gondoltok, hogy Hawking azt mondta, hogy nincs miért?

2020. aug. 30. 09:57
 33/38 anonim ***** válasza:

"miért pont egy Holdunk van"

Mert amikor belecsapódott az a bazi meteor a bolygónkba, akkor pont így alakult ki a keringés. Továbbá a Jupiter gravitációs mezeje úgy hat a földre, mint egy védőháló: az űrben száguldó meteorok és kisbolgyók 99%-át megfogja, és eltéríti, tehát kevés az esélye annak, hogy több holdunk legyen.

"honnan van az öntudat"

Millió évek alatt, hihetetlenül sok összetevős folyamats során véletlenül összekutyulódott az olvasztótégelyben. Szó szerint.

"és én miért pont embernek születtem?"

A válasz a kérdésed formájában rejlik: mert intelligens fajként elgondolkodhattál ezen, és megkérdőjelezheted mind a létezésed és a származásod is. Paradox.

2020. aug. 30. 11:28
 34/38 A kérdező kommentje:
Az nem meteor volt, hanem egy Mars méretű bolygó. Legalábbis ezt mondják. De ha nem lenne Hold, akkor emberiség se lenne. Túl sok véletlen és a szerencse :D persze, én pedig nem fehér ember vagyok... És minek csinálta ezt az "univerzum" ? Miért nem maradtunk volna inkább állatok ahogy mondjátok? Nem volt jó élni Afrikában?
2020. aug. 30. 11:36
 35/38 anonim ***** válasza:

34

"Az nem meteor volt, hanem egy Mars méretű bolygó."

Teljesen mindegy, anyag - anyag.

"Túl sok véletlen és a szerencse :D"

Mihez képest? A röpke 50-60-70 évnek számító emberélethez képest valóban az. Kis szemléltetés:

0. Milyen messze van Magyarországtól New york?

7000 Km (14 órás repülőút)

1. Milyen messze van a hold?

384.400 Km

2. Milyen messze van a Mars?

225.000.000 Km

3. Milyen messze lehet a naprendszerünk vége?

Kb. 21 825 000 000 Km

4. Hány naprendszer van egy galaxisban?

Körülbelül 2500

5. Hány galaxis van kb a világűrben?

Hozzávetőlegesen kettő, azaz kettő TRILLIÓ

kiírva: 2 000 000 000 000 000 000

Vesd össze a számokat. Eleve már az lehetetlen, hogy csak mi legyünk "intelligens" lények egy ekkora katyvaszban. Lehetetlen, mert akkora számokról beszélünk, és annyi időről, hogy minden IS kialakulhat. És mi az amiről nem tudunk még?

2020. aug. 30. 11:53
 36/38 A kérdező kommentje:
200 éve pedig azt hitték, hogy az univerzumnak nem volt kezdete se véges, hanem állandó. Néhány éve pedig fiatalabbnak hitték. pl 1 milliárd évesnek. Mi jöhet még? :D pl. a Marson éltek emberek? :D
2020. aug. 30. 11:56
 37/38 anonim ***** válasza:

Jaj egyáltalán nem túl sok a véletlen.

Már csak a saját galakisunk is olyan nagy, hogy felfoghatatlan sok csillag van.

Ezekben a csilagokban a holdak és bolygók összes variációja fellelhető, legalább jó sk ezerszer, dalán pár ritkaságtól eltekintve.

Olyan sok a véletlen, hogy egy évszázada sincs, hogy komolyan tudjuk vizsgálni más csillagok naprendszereit, de már van egy csomó földszerű bolygó a listán.

Nagy számok törvénye alapján kissebb az esélye hogy nincs még egy ilyen közel ugyanolyan bolygó, mindt hogy sok millió legyen ezen kívül.

2020. aug. 30. 11:56
 38/38 anonim ***** válasza:
91%

„200 éve pedig azt hitték, hogy az univerzumnak nem volt kezdete se véges, hanem állandó.”

200 éve még nem volt olyan teleszkóprendszer mint most, a vöröseltolódást emiatt nem tudták észlelni.

Hogy lehet azzal érvelni a tudomány ellen hogy fejlődünk?

Ez abszurd.

2020. aug. 30. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!