Olyan oldalt keresek ami bemutatja,teologiailag Jehova Tanui hamis tanitásait?
---Vagy szerinted a tökéletlen ember egyetlen egyszer hibázik életében és slussz? ---
olyan mintha szándékosan értelmetlenkednél,ugyanazt a bakit többször elkövetni nem tévedésnek nevezzük,természetesen az ember tökéletlen,de nem rendszeresen sportotüzve ugyanabból a hibából az szándékosság,de ha anyira nagy bibliakutató volt russel és társai,akkor nem rémlett nekik hogy eleve meg se kéne probálni a jövendöléseket,mert ezt a biblia tiltja,vagy igy voltak a lopás,a paráznaság és a többi parancsal is? te önmagadat akarod nyugtatni és ámitani nem? te miért nem lopsz feltételezem mert tudod hogy a biblia tiltja,miért nem paráználkodsz? mert tudod hogy tiltja a biblia,miért nem jövendölgetsz? mert az okkultizmust tiltja a biblia, a jehova tanui szervezet nem tulzok az okkultizmus határait surolták.de ha téged ez nem zavar és te egy ilyen szervezethez akarsz tartozni ennek tudatában,ez a te személyes választásod,én személy szerint inkább kihagytam!
---Még mindíg ez a te véleményed---
Nem! ez a biblia véleménye a hamis profétákról! bemásoljam az igét? tudod te magadtól is.
---És te fogod megállapítani, ki a hamis próféta?---
te most trollkodsz velem? olyan mintha gunyolodnál! nem én olvasd el a bibliát és majd az eldönti.
47.
Nagyon is komolyan kérdeztem. Mióta vagy te a szívek és vesék vizsgálója? Mióta tudod te, halandó ember eldönteni, ki a hamis próféta és ki nem. Én egy emberre sem merném ráaggatni az antikrisztus jelzőt,hisz csakis Isten ismer mindnekit igazán. A biblia nem egy meséskönyv, hogy elolvasod és hú de vagány történet. Ezt meg kell érteni is
---Nagyon is komolyan kérdeztem. Mióta vagy te a szívek és vesék vizsgálója? Mióta tudod te, halandó ember eldönteni, ki a hamis próféta és ki nem---
Direkt azért irja le a biblia a hamis tanitók ismérveit,neked nekem,hogy ne legyünk megtévesztve.A biblia az emberiségnek irodott ismeretre,nem? miért vannak leirva benne a hamis tanitók,ismertető jelei? azért hogy nehogy megtéveszen valaki téged engem,leirja ha ezt és ezt tapasztaljátok akkor ezek a hamis tanitók. irja is hogy vizsgáljátok meg a tanitásokat és amelyik hamisnak itéltek azt felejtsétek el. ennyi erővel nem szabad megvizsgálni semmit csak vakon hinni valamiben,igazad lehet! neked valszeg amit a szádba adnak azt feltétel nélkül el is hiszed hiába a biblia pont az ellenkezőjét irja,most erre mit mondjak? te nagyobb tekintélyt adsz egy szervezetnek mint a bibliának? hát sulyos gond ez neked.
Nem adok nagyobb tekintélyt. De mint mondtam, Jehova tanúi kiszűrték a hazugságokat terjesztőket. Ma senkinek nem jutna eszébe jósolni. A katolikusok sem indítanának szetintem ma keresztes háborút. És biztos, hogy te is máshogy értelmezted a Bibliát első olvasásra, mint a sokadikra. Én is.
A hit fejlődik, mert tanul a hibájából. Maga Péter pl nem akart bemenni a római házába, mert tisztátalannak tartotta. De fejlődött, hisz kinyilatkoztatott előtte, hogy nem tisztátalan, amit Isten megtisztított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!