Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi lenne a keresztény vallássa...

Mi lenne a keresztény vallással ha kiderülne valahogyan, hogy van túlvilág ami sokkal jobb és szebb? Tehát pokol nincs. Ilyen asztrálsík létezik azután.

Figyelt kérdés
Mert azt írják és mondják, hogy örök alvás van a feltámadásig. Az fog feltámadni aki megérdemli.

2020. júl. 9. 13:32
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%

Szóval kedves kérdező, létezik napjainkban, aki személyesen bizonyságot tesz hogy mi Igaz, mi hamis. Kérd a kegyelmet Istentől, és te is megfogod látni: mi igaz a világban, és mi hamis. Függetlenül attól, hogy földi professzorok azt tanítják, hogy az ember majomtól származik.

Hát én Istentől származom.

2020. júl. 9. 14:04
 12/32 A kérdező kommentje:

Megválaszolom magamnak a kérdést, mert már gondolkoztam.

Szerintem összeomlana a keresztény vallás és csalódnának! Szerintem ez lenne.

2020. júl. 9. 14:07
 13/32 anonim ***** válasza:
0%

12 Valaki vagy megakarja hallani a valóságot, vagy nem.

Te az utóbbiak közé tartozol. Ismered a szabad akaratot?

2Tim 4,4

És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.

Ám legyen, a te életed.

És itt a teljes, hogy ne tudj belekötni:

Timótheushoz írt II. levél 4. rész

1.

Kérlek azért az Isten és Krisztus Jézus színe előtt, a ki ítélni fog élőket és holtakat az ő eljövetelekor és az ő országában.

2.

Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.

3.

Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;

4.

És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.

2020. júl. 9. 14:12
 14/32 anonim ***** válasza:
58%
Hat igen, neked tenyleg viszket a fuled attol, hogy az ember az allatvilagbol emelkedett ki, ezt be is ismerted ;)
2020. júl. 9. 15:02
 15/32 Mansour ***** válasza:
85%
Feltéve, de meg nem engedve, hogy ez kétséget kizáróan bebizonyosodik, a kereszténység szerintem akkor sem omlana össze. Sokan persze elfordulnának tőle, de gyorsan megtalálnák a Bibliában azt, ami összeegyeztethető az új bizonyossággal, sőt egy idő után már úgy adnák elő, mintha a kereszténység nagyjából mindig is ezt tanította volna. Ilyen az ember...
2020. júl. 9. 15:56
 16/32 anonim ***** válasza:
64%

A kereszténységnek több irányzata van és nem mindegyik vélekedik ugyanúgy a feltámadásról vagy a túlvilágról. Alapvetően szerintem nem omlana össze, mivel nem a túlvilágról alkotott képen áll vagy bukik a kereszténység.

pl. "Mert azt írják és mondják, hogy örök alvás van a feltámadásig." Ez egy darab nézet. De sokan gondolják úgy, hogy már nincs alvás, hanem halál után rögtön a mennybe vagy pokolba kerülsz, esetleg a purgatóriumba, attól függ melyik felekezetről van szó. Egyesek pedig egyáltalán nem is hisznek a pokol létezésében, hanem szerintük a bűnösök megsemmisülnek, vagy csak ideiglenesen kerülnek a pokolba és utána semmisülnek meg.

Amit egységesen vallanak a keresztények, az az, hogy Isten megítéli az embereket és van aki örök életet kap és van aki büntetést. Ami a legfontosabb a témában az az örök élet ígérete. Hogy a túlvilágon pontosan hogyan és mikor történnek a dolgok, szerintem az már részlet kérdés. Jelenleg is több nézet van, de én személy szerint nem gondolom, hogy ettől függ az üdvösség és aki téved, annak már esélye sincs.

2020. júl. 9. 19:24
 17/32 A kérdező kommentje:
ideiglenesen kerülnek a pokolba és utána semmisülnek meg. ennek mi értelme? szenvedsz egy kicsit, utána pedig örökre "elalszol" És azért nincs alvás, mert pl. számodra nagyon gyorsan eltelt az a sok idő, mert nincs idő érzékelésed? Tehát meghalsz 2081-ben, és azonnal felébredsz 3000-ben amikor az Armageddon lesz. Pedig mintha a Biblia azt írná, hogy az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak nem éreznek semmit sem. És aki megérdemli és igaz hívő akkor feltámad és örökre létezni fog.
2020. júl. 9. 19:30
 18/32 anonim ***** válasza:

A kereszténység hisz a Bibliában leírt pokolban.

Jelenések 14,11:

És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, akik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.

A jehovisták nem hisznek a pokolban, de ők annyi mindent tagadnak a Bibliából, hogy nem lehet őket keresztényeknek tekinteni. Természetesen az ateisták sem hisznek a pokolban, de a keresztények hisznek benne, mivel Jézus is hitt benne, és János, Jézus apostola is irt a pokolról.

2020. júl. 9. 21:13
 19/32 anonim ***** válasza:

18

Jelenések 14,11:

És az ő kínlódásuknak füstje felmegy örökkön örökké; és nem lesz nyugalmuk éjjel és nappal, akik imádják a fenevadat és annak képét, és ha valaki az ő nevének bélyegét felveszi.

Itt a pont.

2020. júl. 9. 21:15
 20/32 A kérdező kommentje:
Azért nagyon gonosz örökre a pokolban lenni! Nem kapnak néha esélyt a javulásra? Félelmetes és hátborzongató a pokol :( 100fokban a tűzben lenni, és a rovarok között lenni :/ és nem tudsz sehova sem mozogni! Hangyák, és rovarok másznak benned és rajtad és nem tudsz mit csinálni :( pont ettől félek!
2020. júl. 9. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!