Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Asztrálprojekciós tapasztalato...

Asztrálprojekciós tapasztalatok, élmények?

Figyelt kérdés
Azok válaszát várnám, akiknek sikerült az asztrálprojekció azaz testelhagyás. Nekem eddig sokszor sikerült elérnem azt a szintet, ahol már majdnem kiléptem volna, csak megijedtem és abba maradt. Milyen érzés volt kilépni, hogyan láttatok, homályosan vagy egy idő mulva tisztán. Tudtatok mozogni a lakásban vagy esetleg repülni? Minden részletre kíváncsi vagyok ,mert tényleg szeretném kipróbálni. Nyitott szemmel is leeht vagy csukott szemmel? Mert nyitott szemmel is ment,bár mindig bekönnyeztem de elértem az állapotot így is. Meg hogy mi okozza ezt az állapotot? Az oké hogy az agy de miért vetülünk ki testünkből? Mi a lényeges feladata ennek a képessének? Akik nem értenek hozzá, troll kedvükben vannak vagy nem hisznek benne nyugodtan távolodjanak el ettő a kérdéstől, csak is normális válaszokat szeretnék és élményeket.

2019. nov. 27. 23:45
 1/1 anonim ***** válasza:
35%

Ez még senkinek sem sikerült bizonyíthatóan a fantáziálgatáson kívül.

A leírt élmények egyszerű hallucinációk, amit pl a halálközeli élmények esetén az agy által termelt DMT okoz, ami az egyik legerősebb pszichadelikus drog. Ilyenekkel tehát kiváltható.

A neurobiológiai hatás egyébként akkor jelentős amikor félálomba merülne az agy, ilyenkor az agyi oszcillációk, az agyhullámok frekvenciája változik meg. Elalvás előtt és félálomban különösen érzékeny az agy ezekre a hallucináció szerű élményekre. Nagyjából az LSD vagy a pszilocibin is ezt csinálja az aggyal, bonyolult szerotonerg és dopaminerg hatásokkal.

Itt olvashatsz erről érdekességeket:

[link]

"To identify more precisely the nature of the EEG state which accompanies imagery in the transition from wakefulness to sleep, Hori et al. proposed a scheme of 9 EEG stages defined by varying proportions of alpha (stages 1–3), suppressed waves of less than 20μV (stage 4), theta ripples (stage 5), proportions of sawtooth waves (stages 6–7), and presence of spindles (stages 8–9).[10] Germaine and Nielsen found spontaneous hypnagogic imagery to occur mainly during Hori sleep onset stages 4 (EEG flattening) and 5 (theta ripples)."

2019. nov. 28. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!