Istenben hívő emberek erről a videóról mi a
véleményetek?
11/19 A kérdező kommentje:
A szokásos istenhívős sértődöttség mikor kőkeményen szembejön a valóság! :)
Ezt kire értetted? Egyébként ha egyetértésre vágysz, nem pedig véleményre, akkor rosszul tetted fel a kérdést. De megmutatom hogy kell, s fürdőzhetsz a bólogató birkák figyelmében, mert te nem válaszokat keresel, hanem önigazolást. Tessék: Van itt olyan ember aki osztozik a véleményemen?
Bővebb kifejtésbe pedig a következőt írd: Szerintem a linkelt videóban szereplő férfi egy jól össszeszedett érvelést mutat be, melyben a kifejtett vélemény egyezik az enyémmel. Olyan emberekkel szeretnék beszélgetni akik hasonlóan vélekednek a videóban tárgyal dolgokról.
Valószínűleg te is így szeretted volna, de a szokásos szemellenzős sértődöttségből csak erre futotta...
Szép napokat :)
2020. júl. 17. 02:10
Egy ateistát is meg tud szólítani Isten úgy, hogy a megszólított nem érzelmi maszlagnak tartja az eseményt, hanem valóságos találkozásnak. Legfeljebb az ateista környezete tartja érzelmi maszlagnak az eseményt, vagy bolondnak az azt átélőt: ez abból fakad, hogy a vilagnezetukben Isten nem létezik, ezért minden Rá való hivatkozás érzelmi maszlag, vagy bolond álmodozás. De az Isten által megszólított ateista hinni fog Istenben, a bizonyíték pont az Isteni szózat, ami hozzá érkezett. Tudom, hogy ez az ateistáknak magas, mint kacsának az eperfa, vagy mint ökörnek a matematika.
2020. júl. 19. 00:04
14/19 A kérdező kommentje:
13
Ha valaki úgy gondolja hogy megszólítja isten azt úgy hívják Skizofrén!
Nem biztos! Arról van szó inkább, hogy te annak tartod! Az ateista világnézetedből kifolyólag.
2020. szept. 9. 21:43
Ma a Földön becslésem szerint kb fél-egy milliárd ember lehet valamilyen közösségben Istennel (a csak formálisan vallásosokat nem számoltam bele). Ezek egy része ima meghallgatások, másik részük érzi Isten szeretetét, és vannak olyanok is, akik látomásokat kapnak Istentől, vagy az orvosok által gyógyíthatatlan betegségből gyógyulnak meg ők vagy közvetlen hozzátartozóik. Vannak szélhámosok és skizofrén emberek is, de ezek miatt nem érdemes Istennek hátat fordítani. Szerintem. Vannak rendes hívő emberek, akik közösségben vannak az élő Istennel!
2020. szept. 9. 21:52
17/19 A kérdező kommentje:
16
És te miből ítéled meg hogy az ember aki azt mondja hogy érzi istent az nem egy skizofrém?!
18/19 A kérdező kommentje:
16
Te hogy ítélnéd meg ma egy olyan embert aki azt mondaná neked hogy isten megkérte hogy ölje meg a fiát?!Vagy hogy egy égő csipkebokor beszélt hozzá!?
Én Ábrahámot és Mózest is Isten emberének tartom. Nem csak az általad említett dolgok alapján, hanem az egész életük alapján. Ábrahám tényleg sok nép atyja lett úgy, ahogyan azt korábban hitte az Istentől érkező ígéretei alapján. Mózes kihozta az akkor rabszolga népét Egyiptomból, az akkori világ legerősebb nemzetéből. Szintén az Isten felé tanúsított hite és engedelmessége által. Látszik az életükön - és nem csak ők állítják -, hogy Isten közösséget vállalt velük, megáldotta, jószerencséssé és sikeressé tette őket.
2020. okt. 14. 00:35
Kapcsolódó kérdések: