Miért baj ha hívő keresztényként egyáltalán nem hiszek a bibliában? Csak Istenben, és odaátról hiszek. Jézusban egyenlőre nem hiszek.
Keresztény szó jelentései:
"1. Vallási: Jézus Krisztust megváltónak valló megkeresztelt elkötelezett hívő, aki őt legfőbb tanítómesterének tartja, és az ő tanításait követi.
Egy hívő keresztény számára a hit, remény és szeretet a legfontosabb erény. A keresztyéneket az első századokban a Római Birodalomban üldözték.
2. Vallási: Megkeresztelt személy, akit így az egyik Jézus Krisztust követő egyház tagjai közé fogadtak.
A keresztények száma sokkal több, mint a valóban hívő keresztényeké. A szocializmus idején is sok ember megkereszteltette a gyerekét, és így ők is a szüleikhez hasonlóan keresztények lettek, bár soha nem gyakorolták a hitüket.
3. Vallási: Katolikus vallású személy.
A keresztények vallási vezetője a pápa. Egy keresztény számára hét szentség van: a keresztség, a bűnbánat szentsége (gyónás), az oltári szentség, a bérmálás szentsége, a betegek szentsége (utolsó kenet), az egyházi rend és a házasság szentsége."
"Jézusban egyenlőre nem hiszek"
Ebben az a baj, hogy Istenhez csak Jezuson keresztul juthatsz:
"Én vagyok az ajtó, melyen ha belépsz, Isten házába jutsz."
Én elefántfóka vagyok: ugyan nem hasonlítok rá, meg úszni sem tudok rendesen, de elefántfóka vagyok. Miért baj ez?
Kb. ilyen ez a kérdés. A keresztény olyan személy, aki hisz Jézusban. Te nem hiszel, tehát nem vagy keresztény. Istenhívő vagy.
Keresztény az, aki elfogadja a kereszténység alaptételeit.
Az egyik alaptétel Jézus.
Miből gondolod, hogy te keresztény vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!