Ha pusztán jéghideg, számító logika alapján döntenétek, kinek van nagyobb veszítenivalója ? Aki hisz Istenben, és létezik /nem létezik Isten, vagy aki nem hisz Istenben, és van Isten/nincs Isten ?
20-as : Nem tudom, de állandó frusztrációt okoz ez nálam.
Folyton azt érzem, hogy nem vagyok elég kő, nem vagyok elég értékes ember.
És nem merem a saját utamat járni, mert félek, hogy az Istennek nem tetszik és halálom után egy marék szárított molylepkévé változtat engem.. 😩😩😥😥
Na, ezért jobb az ateistáknak.
Amúgy csak szólok, hogy a Tollaskígyó garantáltan kitépi a szívedet, ha nem tiszteled őt eléggé. Wotan (germán isten) is válogatott kínzásokat tartogat neked.
Egyszerűen nem lehet minden isten kedvére tenni.
Masszív vallásos neveltetésben volt részben mind szülők mind suli részéről.
Most kikerültem úgymond mindkettő alól egy ideje. És emiatt picit rátaláltam a szabadságra.
De nem akarok teljesen hátat fordítani Istennek meg a vallásnak sem. De ha Isten útját járom, az nem biztos hogy az én utam is. Ahhhh.....
"A korszerű keresztény szemlélet szerint, ha a jó erkölcsöt követed, nem kerülhetsz a pokolba."
De a kétszáz évvel ezelőtti szemlélet szerint lehetsz akármilyen erkölcsös, akkor is pokolra jutsz, keresztény vagy amúgy, csak protestáns/katolikus/görögkeleti/kvéker (nem kívánt törlendő). Honnan lehet tudni, hogy kinek van igaza? Mert új Biblia nem került elő azóta.
A logika alapján ki következtethető, hogy egyértelműen az jár jobban aki hisz istenben.
1, Nem fél a haláltól, hanem örömmel várja, hogy találkozzon azzal akiben hisz, és hogy a mennyországba juthasson.
2, Aki hisz Istenben, az úgy él, hogy a halála órája legyen az életének legboldogabb órája.
3, Ha bűnt követett is el, de megbánta azt, és hisz Isten jóságában és irgalmában, akkor nem szorong, és nem is fél, mert tudja, hogy Isten megbocsájtott neki, és szereti őt, hibáival együtt.
4, Aki igazán hisz és próbál az szerint is élni, annak a szívében béke van és boldog ember, bármilyen sanyarú körülmények között is éljen.
stb.
A fentiekkel szemben nincs igazán elfogadható logikai érv (ami békét tudna adni) az mellett, hogy miért lenne érdemes nem hinni Istenben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!