Jézus Krisztus, Isten egyszülött Fia, A Messiás miért nem jön le újra a Földre ? Mint ami a Bibliában le van írva, miket tett, gyógyított, tanított, csodákat tett. Most miért nem teszi ezt ?
"Nekem 15 éves koromban volt egy tapasztalatom, hogy Isten megszólított. Ez 34 éves volt, és azóta nap mint nap tapasztalom a vezetését az életemben."
Meglehetősen taszító vélemény ez. Elvileg te minden nap tapasztalod az istent, mások meg bajban vannak, és azokon nem segít. Nem is értem, miért gondolják a hívők, hogy az ilyen bizonyságtételek majd megtérítenek egy értelmes embert. Ez csak azt mutatja, hogy isten egy olyan szülő, aki az egyik gyerekével jól bánik a másikkal meg nem. Ilyenkor persze jön a magyarázkodás, hogy isten nem felelős senki sorsáért, noha a bizonyságtétel éppen azt mutatja, hogy nagyon is benne van egyesek életében.
Meglehetősen rossznak találom a kersztény vallást.
Szia! Nem olvastam el az előző válaszokat, de én annyit írnék:
Ez nem bizonyítgatásokról szól. A hit akkor nem lenne hit, ha látnád...
Tudod mit? Azt mondta Jézus, hogy aki hisz, az Nála is nagyobb dolgokat fog tenni. Én hallottam, hogy béna kel fel, néma szólal meg, de akár daganat is tűnt már el rengetegszer, vagy halott támadt fel (itt, Magyarországon).
Vannak, akiket nem érdekel ez a része, és vallásként fogják fel a kereszténységet. De ez sokkal inkább egy kapcsolathoz hasonló. Nem arról szól, hogy betartsd a törvényeket, hanem hogy személyes kapcsolatod legyen az Atyával. Ezért jött Jézus, hogy eltörölje mindazt, ami elválaszt az Atya szeretetétől.
És még egy dolog: azt mondja az Ige, hogy Isten a büszke szívnek ellene áll, de az alázatosoknak kegyelmet ad. Szóval a „mutasd meg magad” nem biztos, hogy menni fog, amíg bizonyítékra vársz. De ha őszintén odamész hozzá a kérdéseiddel, nem utasít vissza. Nagyon nem, mert nagyon vár, hogy megmutassa, ki is ő valójában.
Ennyi lenne, csak szerettem volna ezt leírni. Hogy mit kezdessz vele, az már rajtad áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!