Ha az emberiség egy másik bolygóra költözne, akkor a hívők szerint ott következne be Jézus második eljövetele?
Tudományos körökben már ismert egy olyan elképzelés, hogy az emberiség gyarmatosítani fogja a Világegyetemet. Ha jól emlékszem, Jhon Gribbin már értekezett erről egy ismeretterjesztő művében (Egyedül vagyunk), Stephen Hawking pedig az utolsó könyvében (Rövid válaszok a nagy kérdésekre) ezt a megoldást látja jónak az emberiség érdekében. Korábban a holdraszállás is csak álom volt, a közeljövőben viszont olyan tudományos áttörések várhatók, mint a Jupiter egyik Holdjának, az Európának a felderítése, ugyanis le akarnak fúrni a jégpáncélon megnézni, hogy van-e ott élet. Illetve, a Marsra is embert akarnak küldeni. Szóval a Világegyetem gyarmatosítására reális esély van.
Mármost, ha az emberiség elköltözik a Földről, akkor vajon oda fog visszajönni Jézus, arra a bolygóra?
Külön kérdés, hogy a fundamentalista hittérítők mit kezdenek majd az (Mt 24,14) szektás olvasatával, amit magukra magyaráznak. Ott ugyanis evangelizációs helyszínként a Föld van megadva. Eszerint a bibliai író nem gondolt arra, hogy nem a Föld marad az emberiség otthona.
Krisztus második eljövetele azt jelenti, hogy az egész teremtett világ megdicsőül. Ebben benne van a Jupiter holdja is.. Teljesen mindegy, hogy hol lesz ekkor a emberiség.
"Külön kérdés, hogy a fundamentalista hittérítők mit kezdenek majd az (Mt 24,14) szektás olvasatával, amit magukra magyaráznak. Ott ugyanis evangelizációs helyszínként a Föld van megadva."
Ugyan nem vagyok fundamentalista, de a Mt 24,14-ben nekem ez van:
"Az országnak ezt az örömhírét pedig hirdetni fogják az egész világon, tanúságot tesznek róla minden nép előtt – és akkor eljön majd a vég."
A Vulgataban így szerepel (ha elfogadjuk, hogy Szent Jeromos nem tévedett a fordítással): "et praedicabitur hoc evangelium regni in universo orbe in testimonium omnibus gentibus et tunc veniet consummatio" - az in universo orbe azt jelenti, hogy a világmindenségen. Az universum szó van ebben (ragozott formában), amit most is gyakran használunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!