Miért mondják sokan, hogy Jézus jó, méltó bölcs ember volt?
Már eleve az is kérdés, hogy Jézus tanítása mennyire felelt meg a korabeli rabbinikus tanításoknak. Vajon össze lehetett egyeztetni a Tórával, és annak korabeli értelmezésével, vagy pedig új dolgokat (=eretnekséget) hirdetett?
A korabeli rabbik értelmezése szerint a Messiás ténylegesen Isten fia (=isteni személy) lesz, akinek joga lesz a Tóra hagyományos értelmezését itt-ott (pl. válólevél) felülírni?
Mert ha nem, akkor miért várta akárki, hogy örömmel fogadják majd?
"Tehát számomra valahogyan nem stimmel a Jézus körüli imádat, nem tudok vele egyetérteni."
Igen, érthető ez a hozzáállásod Jézushoz, mindaddig amíg meg nem tértél!
Egyébként a korabeli zsidók is meg akarták kövezni Jézust, amire azt a választ kapták Jézustól ami egyébként a Te kérdésedre is a válasz:
János10.32. Jézus így szólt hozzájuk: sok eszményi dolgot mutattam nektek (tártam elétek), melyek az Atyából valók, azok közül melyik dologért köveztek meg engem ?
János10.33. A zsidók ezt válaszolták neki: eszményi dologért (munkálkodásért) nem kövezünk meg téged, hanem a káromlásért, mivelhogy te ember létedre Istenné teszed magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!