Miért hisznek az emberek Istenben, mikor egyértelmű, hogy csak az emberek találták ki a létezését?
Mármint.. Rengeteg vallás létezik, mindegyiket emberek alkották, mégis szentül hisznek bennük. Mindenki abban, amibe beleszületett, vagy amit választott. Miért nem tudják elfogadni, hogy mindez csak kitaláció, és olyan dolgok alapján élik az életüket, amik nem valóságosak?
Persze én azt értem, hogy könnyebb úgy élni, hogy bízol abban, hogy halálod után egy jobb helyre kerülsz és van mivel vígasztalnod magad, ha egy családtagod meghal. Vagy erkölcsi szabályok szerint élni, mert akkor van okod jól cselekedni. (Mert fentről figyelik minden lépésed) De miért nem jönnek rá az emberek arra, hogy a hit csak egy eszköz, amivel saját maguk életét könnyítik meg, ahelyett hogy szembenéznének a valósággal?
Tisztában vagyok vele, hogy nem tudhatjuk, valójában hogyan működik a világ, de a hit akkor is csak hit. Mégis a legtöbb vallásos ember, a saját nézeteit próbálja bizonyítani másoknak és saját maguknak is csak bebeszélnek nem valós dolgokat.
Ahelyett hogy az ember szembenézne a kegyetlen valósággal, hogy nem vigyáz rá semmiféle természetfeletti hatalom, hitegetik magukat, hogy valamivel könnyebb legyen az életük..
Más is gondolkozott már ezen, vagy csak én nem értem ezt az egészet?
23/L
Te miért nem akarsz mindenkin átgázoló, megátalkodott, törtető pszichopata lenni? Csak jól kell tudnod hazudnod hozzá, és biztosíthatnád a magad anyagi jólétet, biztonságot. Miért volna ez rossz dolog? Csak azért, mert évezredekkel ezelőtt valaki lejött kőtáblákkal a hegyről, meg egy másik, akit meg halálra kínoztak, azt mondták, hogy lopni, csalni, hazudni és ölni rossz dolog? Ezek talán akkor nem emberek fejéből pattantak ki?
Ugyan miért lenne bűn a gyilkosság, ha soha nem jönne rá senki, hogy te voltál? Csak ügyesen kell csinálni.
Ahogy te szentül hiszed, hogy nincs Isten, mások meg pont annyira hiszik, hogy van. Mivel te sem tudod bizonyítani, hogy nincs, sőt a nálad százszorta értelmesebb ateista gondolkodók sem, ezért parttalan a vita.
Sokkal előre mutatóbb lenne, ha inkább tisztelnénk egymás nézetét, legyen az hívő, vagy ateista. Neked is ajánlom ennek gyakorlását. Hidd el, nem leszel attól okosabb, hogy lenézed a hívőket, sőt vannak nálad sokkal okosabb hívők is, akik szerinted egy kitalált mesefigurában hisznek, mégis veled ellentétben magas tudományos fokozatokkal rendelkeznek.
Sziasztok!
Megnéztem az Isten nem halott című filmet
és csak csatlakozni tudok a mozgalomhoz, amikor a végén kérik, hogy küldd el a kontaktjaidnak az alábbi üzenetet:
God is not dead!
Isten nem halott!
:)
Hát nyilván azért, mert nem egyértelmű. Sőt, ha egyértelmű lenne, hogy "az emberek találták ki", akkor miért ne lehetne éppolyan egyértelmű, hogy nem az emberek találták ki?
Végülis, ha a Nap forogna a Föld körül, az ugyanígy nézne ki a Nap napi járása (tehát a mi mindennapi tapasztalatunk) tekintetében.
Persze értem, hogy van egyéni meggyőződés, de szerintem ennyire azért nem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!