Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért jó egy gyereket úgy...

Miért jó egy gyereket úgy nevelni, hogy elhitetik vele, hogy az angyalok, ördögök, meg a csodás történetek valóságosak?

Figyelt kérdés
Most nem csak a kereszténységre célzok. Minden vallásban vannak meseszerű történetek, amikről látszik, hogy nem igaz.
2020. máj. 1. 10:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"Valamilyen szinten fejleszti a fantáziát"

Meglehet, hogy 3-5 éves korban ez még igaz.

Viszont 10-12 éves gyereknél már gáz, ha ilyenekkel tömik a fejét.

2020. máj. 2. 12:30
 12/14 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kedves kérdező!

Te gyereket írtál, a pubertás ill teenager vagy magyarosan tinédzser kor az más tészta...

2020. máj. 2. 13:23
 13/14 HaEv ***** válasza:
13%

Kedves Kérdező!

Az aggodalmad jogos abból a nézőpontból, hogy Te úgy gondolod, hogy nincsenek angyalok, ördögök. A konkrét sztorikat, amiket az általad említett gyerekeknek mesélnek, azt nem említed részleteiben, így azokra nem is lehet rendesen reagálni.

Ami engem is felháborít, hogy gyerekeket ilyen információval manipulálnak és ijesztgetnek azért, hogy azt tegyék, amit a manipuláló akar. Ez nyomorult egy lelkivilágról tanúskodik és én személyesen a verbális bántalmazások közé sorolom.

Azonban én tudom, hogy angyalok és démonok (ördögök) léteznek. Angyalokkal még nem találkoztam, vagy legalábbis nincs tudomásom róla, de démonokkal már igen. Sőt, csodák szemtanúja és átélője is vagyok, így akár tudnék mesélni valóban megtörtént eseményt, amit te "meseszerűnek" titulálhatnál.

A kérdésed nekem inkább felháborodásnak tűnik, mint valódi teológiai vagy valláskritikai kérdésnek.

2020. máj. 2. 16:00
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Aki tapasztalta, hogy ezek léteznek, az tisztában vele, hogy milyen nagy jelentősége van ennek az ember életében. Aki ezeket tagadja, az csak azért van, mert fél az ilyesmitől.
2020. máj. 2. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!