Az iszlám vallás hogyan magyarázza azt a sok szélsőséges hívőt, aki köztük van?
Mielőtt azt gondolnátok, hogy jó kérdes az iszlmám gúnyolásához, el kell keserítenem a kersztényekeket....
Róluk is tudnék ilyen kérdést feltenni pl. a tanúk, hitgyülisek stb. se normálisak.
A kérdésem inkább hívő muszlimokhoz szól.
Hát meg nagyságrendekkel kisebb femyegetést jelentenek a keeesztény szekták az iszlám fundamentalizmusnál.
A kérdezőnek: a szélsőségek egy adott gondolatrendszer kizárólagos értelmezéséből fakadnak. Az ideológiák nem magyarázzák önnön szélsőségüket, mert azok belőlük fakadnak.
Ha azt mondod egy embernek, hogy egyen sok gyümölcsöt, és ő elkezdi folyamatosan gyümölccsel tömni magát, és mást nem is eszik, azt hogyan magyarázod? Egyáltalán te tartozol ezért magyarázattal?
A Korán kimondja, hogy Mohamed a követendő példa az emberiség számára. Mohamed egy hadúr volt aki az utolsó éveit azzal töltötte, hogy hadjáratokban vett részt a hitetlenek ellen. Mi nem világos?
Ajánlok néhány könyvet a témáról:
The History of al-Tabari,
Sahih al-Bukhari,
Sahih Muslim,
The Life of Muhammad: A Translation of Isḥāq's Sīrat Rasūl Allāh.
Ezek az iszlám legmegbízhatóbb forrásai Mohamed próféta életéről, mind muszlim teológusok írásai.
#12 neked különösen ajánlott olvasmány a Biblia. Elég sok része felér egy Stephen King regénnyel. Van benne gyilkosság, haragos Isten, meg hasonló nyalánkságok. És ezt kell követniük a keresztényeknek.
Aztán ha ezzel megvagy ajánlom figyelmedbe a kereszteshadjáratokat, hogy annak idején miket követtek el Isten nevében.
Ezután pedig eljutsz a modern korba, amikor papok - többek között - gyerekeket molesztálnak. És ezek Isten követői.
"#12 neked különösen ajánlott olvasmány a Biblia. Elég sok része felér egy Stephen King regénnyel. Van benne gyilkosság, haragos Isten, meg hasonló nyalánkságok. És ezt kell követniük a keresztényeknek."
Igen, de ez irreleváns.
Egyrészt én nem a Koránról beszéltem ami a muzulmánok szentkönyve (ahogy a keresztények szentkönyve a Biblia). A könyvek körül amiket ajánlottam egyik sem Isten szava, hanem hiteles feljegyzések Mohamed próféta életéről.
Másrészt a keresztényeknek elsősorban Jézus tanításait kell követniük. Jézusról elmondhatsz egy dolgot, a sok dolog közül ami ő volt, a hadúr nem egy közülük.
"Aztán ha ezzel megvagy ajánlom figyelmedbe a kereszteshadjáratokat, hogy annak idején miket követtek el Isten nevében.
Ezután pedig eljutsz a modern korba, amikor papok - többek között - gyerekeket molesztálnak. És ezek Isten követői."
Ezek a bűnöket annak ellenére követték el, hogy keresztények és nem amiatt.
Ha már szóba hoztad a gyermek molesztálást, Mohamed próféta egyik felesége, Aisha 6 éves volt amikor Mohamed eljegyezte és 9 éves volt amikor elhálták a házasságot.
Sahih Muslim [3480] 70 - (...) It was narrated that ʿĀʾishah said: "The Prophet ﷺ married me when I was six years old, and consummated the marriage with me when I was nine years old."
Sahih Muslim [3482] 72 - (...) It was narrated from ʿĀʾishah that: "The Messenger of Allāh ﷺ marriend her when she was six years old and consummated the marriage with her when she was nine years old, and he died when she was eighteen years old."
Egy ötven éves ember szexel egy 9 éves lánnyal? A Korán szerint a követendő példa az emberiség számára.
"Azt igaz tudod, hogy a hadsereg nem egyenlő a nyugati világgal? És azt, hogy nem az USA hozta létre az "tálibokat, alkaidát,ISIS-t stb."? És azt, hogy a 70es években volt amire te gondolsz, amikor a Szovjetúnió elleni harcra felfegyverezték a tálibokat? Természetesen nem tudod, hiszen akkor nem írnál ilyeneket."
A Nyugati világ vezető hatalma az USA és olyan országok mint Nagy-Britannia, Franciaország szintén részt vettek muszlim országok lerohanásában. ISIS nem a 70-es években volt hanem mostanában. Az USA létrehozza ezeket az iszlamista terrorszervezeteket, majd ezekre hivatkozva megtámadja a muszlim országokat. Ehhez még hozzá jön az iszlámellenes propaganda.
"Egy ötven éves ember szexel egy 9 éves lánnyal? A Korán szerint a követendő példa az emberiség számára."
Már ezerszer el lett mondva csak ez ezen az oldalon hogy Aisha házasságkötéskori életkora nem ismert pontosan. A Korán nem írja, másodlagos források pedig ellentmondanak. Van olyan forrás ami szerint 18 éves volt. Persze a hozzád hasonló gyűlölködők tényként közlik hogy 9 éves volt. Mohamed próféta többi felesége pedig egyértelműen nem volt kiskorú, tehát aljas rágalom amit leírtál. A többi marhaságra amit írtál nem is reagálok.
14: legalább azt tudnád miről beszélsz:
Egyszer azt írod, hogy "A Korán kimondja", aztán meg "én nem a Koránról beszéltem"
De legalább ezen jót nevettem: "Ezek a bűnöket annak ellenére követték el, hogy keresztények és nem amiatt."
# 17 A Koránban összesen négyszer van említve Mohamed Próféta. A Korán ugyan kimondja, hogy Mohamed a követendő példa, de nem lehet követni a példáját ha csak a Koránt olvassa el valaki.
A könyvek amiket megadtam feljegyzéseket tartalmaznak az életéről, a Sahih besorolású hadíszok konkrétan hitelesnek számítanak.
"De legalább ezen jót nevettem: "Ezek a bűnöket annak ellenére követték el, hogy keresztények és nem amiatt."”
Nem tudom mi van ezen ilyen nevetséges.
"Ezek a bűnöket annak ellenére követték el, hogy keresztények és nem amiatt."
Az benne a nevetséges, hogy próbálod kimagyarázni a kereszténység bűneit. És semmi értelme a mondatodnak. Pontosan azért követték el a bűnöket, mert keresztények! Ezért indították a hadjáratokat (a pápa áldásával!), hogy megtérítsék a "hitetleneket" és terjesszék a kereszténységet. Ha nem lettek volna keresztények, akkor nem tették volna ezt.
A molesztálási ügyek meg... Keresztények? Papok, püspökök és más magasrangú egyházfők is molesztáltak. Nem szélsőségesek, fanatikusok, hanem az egyház legfőbb képviselői!
De ezek neked nem számítanak bűnnek, mert szerinted ez csak véletlen, hogy keresztények követték el. Amit viszont a szélsőséges terroristák követnek el, ott már nem véletlen, hogy azok követik el, akik. Ott már szerinted a Korán a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!