Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten bosszúálló és kegyetlen?

Isten bosszúálló és kegyetlen?

Figyelt kérdés
Isten ha maga a szeretet, hogy képes arra, hogy embereket kínozzon egy tüzes tóban, csak mert nem engedelmeskedtek neki? Ez az isten számomra egy bosszúálló, szadista isten. Gusztustalan, hogy a lelkészek a tüzes pokollal ijesztgetik a híveket...

2020. ápr. 18. 18:04
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Én 15 évig jártam hittanra, misére, gyónni, ministrálni, de néha így is megdöbbenek, milyen is valójában a Biblia istene (és hogy milyenek a híveik...).

Érdekes, hogy a gyerekeknek a hittanon egészen másképp tanítják a Bibliát, csak és kizárólag isten jóságos arcát mutatják be, hogy ő mennyire jófej és cuki valaki, és mennyire szereti a gyerekeket. Még maguknak a papoknak is kínos lenne gyehennáról meg csecsemőgyilkosságokról beszélni a gyerekek előtt, érzik ők is, hogy ez azért valahol nagyon is gáz.

2020. ápr. 20. 10:55
 22/25 jdfGabrella ***** válasza:
49%
Isten már nem sokára véget vet ennek a világnak.
2020. ápr. 20. 20:29
 23/25 Anahystor ***** válasza:
58%

Legfeljebb a te világodnak.

Én nem hiszek benne, tehát az én világom felett nincs hatalma.

Allah gondolom szintén nem mond le a saját részéről, ahhoz sincs köze.

Manitou, Visnu, Odin és a többiek is megvédik a részüket, szóval el a kezekkel attól is, hacsak nem akar egy isteni háborút.

A tiedet viheti. Hát ég veled!

2020. ápr. 22. 10:48
 24/25 anonim ***** válasza:
Nem is értem, hogy hogy taníthatják a hittant iskolákban (népmészárlás, kínzás, stb...)! Valamint nem is létezik isten (direkt írom kisbetűvel) csak egy kitalált baromság az emberek hülítésére.
2020. ápr. 22. 18:55
 25/25 világvége1 ***** válasza:
Isten nem kínoz senkit. Nem áll bosszút, és nem kegyetlen. A pokolban azért szenvednek a szellemek, mert gonoszak, és egymást bántják – meg magukat. A pokolban minden gonoszságnak rossz következménye van – arra nézve is, aki elkövette. Ez így igazságos.
2020. máj. 25. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!