Az, hogy Ádám felesége, Éva együtt hált a fiaival, miért nem számít házasságtörésnek?
Honnan veszed, hogy együtt hált a fiaival?
3Amikor Ádám 130 esztendős volt, magához hasonló, saját képmása szerinti fiút nemzett, akit Szetnek hívott. 4Ádám Szet születése után még 800 évig élt, s fiai meg lányai születtek. 5Ádám egész életkora 930 esztendőt tett ki, akkor halt meg.
Káin, Szeth és a többi fiú a testvéreikkel házasodtak.
Káin elment Nód földjére, nem a testvéreivel hált. Olyan meg végképp nincs sehol a Bibliában, hogy Éva a fiaival hált volna.
1Móz. 4,16
Ezután elment Kain az ÚR színe elől, és letelepedett Nód földjén, Édentől keletre.
1Móz. 4,17
És Kain a feleségével hált, aki terhes lett, és megszülte Énókot. Majd várost épített Kain, és a fia nevéről Énóknak nevezte el. [1Móz 5,15-32]
Hármas ez egy nehezen feloldható paradoxon eloszor én se értettem. De megpróbálom elmagyarázni.: A Bibliát ugye a zsidók írták. A Bibliai elso emberpár lényegében az elso zsidókat jelenti.
Káin miután megölte ábelt elment feleséget keresni, és talált is egy not akit megdugott. Ìgy az a felesége lett. Az ószövetségben például ha megeroszakolsz egy not akkor feleségul kell venned. Szóval a felesége lett, és mivel obelole is zsidó lett ezáltal így zsidó is lett vagyis Ember.
Csak mert a zsidók számára aki nem zsidó az nem ember. Istennek hála hogy ezt elmagyarázhattam. Ugye milyen jó kis könyv a Biblia?!
Valahogy úgy írja a Biblia, hogy Isten Ádámnak és Évának tudatot adott.
De volták rajtuk kívül emberek, csak azokat nem tartottak tudatosnak.
Én olvastam Graves-Patai Héber mítoszok c könyvét.
Ott úgy magyarázzák, hogy a nevek igazából a törzseket jelentik, voltak nagyobbak, és kiváltak belőlük kisebbek - az a több száz év azt jelzi, hogy az egyes törzsek meddig maradtak fent.
"a bibliát ugyanakkor nem lehet csak egy fantazmagóriának tekinteni"
Akkor mégis minek?
(eltekintve a benne fellelhető történelmi és földrajzi tényektől)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!