Hogy veszi be bárki is ezt?
"És aki ezt elhiszi, hát annak bármit be lehet adni..."
Légy a vendégem. Próbálj meg valamit be adni nekem. Bármit.
"De komolyan, hogy nőtte ki magát ekkora dologgá ez?"
Nem értem a kérdésed értelmét. Úgy hangzik mintha azt feltételeznéd, hogy volt amikor senki sem hitt Istenben de valaki kitalálta és mindenki b*sz0pt@. Az az igazság, hogy épp fordítva, az emberiség a kezdettől fogva hitt istenekben vagy szellemekben vagy egyéb természet felettiben, az ateizmus és a materializmust később találták ki.
Én nem tudom van-e Isten, de az biztos, hogy az emberiségnek van rá igénye hogy legyen.
"Mi ennek az értelme?"
Mi az értelme bárminek?
"Mivel vagy több ha hiszel, mi származik neked abból?"
Kinek mi. Ahogy mondtad, egy idősnek az származik belőle, hogy megszünteti a halál félelmet.
Egy agyának aki elvesztette a gyermekét az származik belőle, hogy egy jobb helyre került.
A rabnak aki a börtönben valami csoda folytán valóban megtér az származik belőle, hogy a bűnöző helyett aki bement egy jobb ember jön ki onnan.
Valakinek egy élmény származik belőle, egy közösséghez való tartozás élménye, ami megváltás annak aki előtte úgy érezte sehová sem illik be.
Össze foglalva az Istenben való hitből a megváltás reménye származik, csak különböző emberek másként élik meg, ahogy már fent is említettem.
Köszönom a lepontozast.
Majd ugyis lesz akinek hasznara valik a valszom hiaba pontoztatok le , hiaba nem erdekel es bolondsag mert
"Isten beszede bolondsag azok szamara akik elvesznek, de elet azoknak akik.megtartjak azt" -amelyet mondok en is megtermi a gyumolcset a maga idejében ,amikor az õszinten keresõ szívű emberek szívébe talál.
És ha ti nem is azok vagytok, majd olvasni fogjak azok akiknek majd pont szólni fog. Mert csak azoknak szólhat akik szívük mélyén akarják Istent
"Az az igazság, hogy épp fordítva, az emberiség a kezdettől fogva hitt istenekben vagy szellemekben vagy egyéb természet felettiben, az ateizmus és a materializmust később találták ki."
Az igazság az, hogy ez totálisan hibás gondolat.
Az emberi faj kialakulása során csupán egy adott fejlettségi foktól kezdhetett el a transzcendentálisról gondolkodni. Ennek ugyanis vannak előfeltételei.
Így egy bizonyos fejlettségű agy, aminek következménye a kommunikáció megfelelően magas színvonala.
El tudsz képzelni isten/szellem hitet beszéd nélkül?
"Mert csak azoknak szólhat akik szívük mélyén akarják Istent"
Tudod ezt hívják elfogultságnak. Ez a fajta elvakultság, amikor előre eldöntesz valamit, és azután a nézőpontodhoz igazítod az észlelésed, ami tetszik azt felnagyítva elfogadod, ami nem tetszik, azt pedig belegondolás nélkül elutasítod.
Ha megbetegszel/valami rossz történik, az a sátán (vagy a rossz/szabad akaratú emberek) műve, ha meggyógyulsz/jó történik akkor az pedig Isteni csoda.
"Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudja bárki is elhinni, hogy isten teremtette a világot, és létezik stb, stb? "
Nekem az a fura, hogy hogyan hiheti ma a 21. században valaki, h nem Isten teremtette a világot. A természettudományok a törzsfejlődés totális cáfolata mellett igen sikeresen rámutatnak közvetve, hogy egy téridőn felül álló szellemi intelligencia teremtette az univerzumot.
A kérdés tehát visszafordult, kérdező. Hogyan veszi be bárki is manapság a törzsfejlődést, vagy akár a materializmust, mikor ezek természettudományos, logikai és filozófiai lehetetlenségek. Én tudom a választ, te nem. Javaslom, h nézz utána és még boldog is leszel.
Sok sikert!
Melyik a jobb: Ebben a kérdésben bármi is történik az ateista jár rosszul.
Ha van Isten akkor aki hitt tovább él. Ha viszont nincs Isten és aki vallásos volt, ugyse tudja meg, mert halott, de ha van Isten akkor jól járt. :)
Viszont az ateista mindenképpen rosszul jár: Ha nincs Isten úgyse tudja az igazát már megmondani és azt sem tudja hogy halott...
De ha van Isten: Nos... hát akkor ugyanúgy halott marad, mert ott már nincs mit tenni. Annyi, hogy mielott 2.ra is meghal tudni fogja, hogy tévedett. És ez lesz élete legszörnyűbb érzése.
" Ebben a kérdésben bármi is történik az ateista jár rosszul."
Hát ez nem feltétlenül igaz.
"Ha van Isten akkor aki hitt tovább él. "
1, HA van....
2, de akkor sem biztosan ... hiszen tudomásom szerint az ember nem tettei által üdvözül, hanem kegyelemből, azaz Isten tudja csak, hogy ki megy a mennyországba (lehet a becsületes ateista jobban tetszik neki mint egy álszent hívő).
3, Szorosabb értelemben véve pedig az állításodat az istenhithez való viszonynak az életkorra való hatását vizsgáló cikk hivatkozása elkelne ehhez az állításodhoz!
"Ha viszont nincs Isten és aki vallásos volt, úgyse tudja meg, mert halott, de ha van Isten akkor jól járt. :)"
Lásd mint fent. Ki tudja tényleg jól jár e végítéletkor. Nem rajta múlik.
"Viszont az ateista mindenképpen rosszul jár"
Miért vagy ebben biztos? Tegyük fel jó életet élt, tisztességesen dolgozott, nem holmi túlvilági jutalomért volt jó, hanem pusztán jó érzésből, gondolod ezek Isten előtt nem érnek semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!