Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy veszi be bárki is ezt?

Hogy veszi be bárki is ezt?

Figyelt kérdés
Most ezzel erőssen meg fogok sérteni pár embert, lehet lepontoznak de ez van. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudja bárki is elhinni, hogy isten teremtette a világot, és létezik stb, stb? Hogy lehetnek ilyen hiszékenyek az emberek? És aki ezt elhiszi, hát annak bármit be lehet adni... Az öregeket megértem, félnek a haláltól, és ez az egy mentsváruk, hogyha jók lesznek mennybe kerülnek, megváltást nyernek... De komolyan, hogy nőtte ki magát ekkora dologgá ez? Mi ennek az értelme? Mivel vagy több ha hiszel, mi származik neked abból?

2020. febr. 3. 17:08
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
0%

Te soha nem hallgattad az Isten beszedet ezert nem hiszel.

Ha elkezded hallgatni, legalabb azert hallgatnad h legyen nêmi ismereted.es.kulturat akkor elkezdenêl hinni.

Miért mert Isten.beszéde ÉLÕ ÉS HATÓ=élet van.a.beszédeben es.nagy a hatasa.

Ha nem hiszed kezd el hallgatni. vasd az Uj szovetseget es Jezus.beszedeit amiket Jezus mondott. Es az hatassal lesz rad.

Probald ki , nem hallsz bele

2020. febr. 4. 11:20
 22/44 anonim ***** válasza:
15%

Bocs a helyesirasomert ,sajnos nem vagyok irodista es turelmes pötyögõ tipus.

A lényeget ertsd abbol amit irtam.

Ha elkezded keresni Istent -es ateistakent - akkor ha komolyan.keresed még TE IS MEG FOGOD TALALNI.Ez csodallatos

A kerdes csak az h akarod-e? Semmi mas.

Akarod e megismerni Jezust Isten fiát ,Akarod-e ismerni magát a SZERETETET? Aki szeretetbol teged.megformált anyad.meheben elore akart es.tervezett teged. Minden öerte lett.

Es örülok h eszedbe.jutottak ilyen kerdesek. Ha nem keresed lehet soha sem fogod tudni, ha elutasitod akkor az a legrosszabb amit tehetsz. De a te.dontesed. En már csak kivancsisagbol is utannajárnek mi az.igaz es.mindket félt meghallgatnám , aztan sz.rok ra h mas mit gondol mar bocs, ha érdekel vmi akkor utannajárok es nem erdekel h mennyire menõ ez a Jézus téma. En így vagyok ezzel. pá

2020. febr. 4. 11:32
 23/44 anonim ***** válasza:
28%

# 11 Ühümn, a nagyapád szénbányász volt, ezért

"A legbőszebb ateisták többsége is a zuhanó repülőn Istenhez fohászkodik."? XD

De jó, oké, tekinthetjük analóg esetnek, és elfogadom egy analóg példának. DE! Ez miben igazolja azt, h

1, A többség is?

2, Létezik Isten?

Üdv

P.T.

2020. febr. 4. 12:47
 24/44 Anahystor ***** válasza:
60%

"Ha elkezded keresni Istent -es ateistakent - akkor ha komolyan.keresed még TE IS MEG FOGOD TALALNI."

Ateistaként nem keresem!

Miért keresném, ha egyszer nem hiszek a létezésében???

Ha nagyon akarja az ember, persze ELHITETHETI magával, hogy Isten szólt hozzá, hogy a legkisebb véletlen szerencse is isteni csoda, hogy minden jó mögött Isten van. Csak arról feledkezik el, hogy a csodás gyógyulást előbb megelőzte a megbetegedés.

Egy csodás megmenekülés mellett a többiek mind meghaltak, PEDIG azok se voltak rosszabbak, őket is várták haza, köztük is voltak hívők bizonyára!!!

"Akarod e megismerni Jezust Isten fiát"

Nem akarom! A Fogtündérrel sem akarok megismerkedni, pedig szerintem sokkal csinosabb.

Elvileg az alma nem esik messze a fájától, és Istenről az Ószövetség annyi mocskosat ír, hogy ha létezne is messze elkerülném.

Ha egyáltalán elhinném, hogy léteznek istenek, akkor már inkább a Valhalla tetszene, vagy a hurik Allahnál, mindkettő vonzóbb kilátás, mint a Mennyország.

"Aki szeretetbol teged.megformált anyad.meheben elore akart es.tervezett teged. Minden öerte lett."

Nos, ez bizony bukta. Ha minden ŐÉRTE lett, akkor nem engem szeretett, hanem magát!

"En már csak kivancsisagbol is utannajárnek mi az.igaz "

Meglehetős alapossággal utána jártam. Ha azt mondom, hogy a fele se igaz, erősen eltúlzom az erényeit!

Azt sem mondom, hogy szemen szedett hazugság, mert vannak a Bibliában ellenőrizhető (történelmi, földrajzi) tények (akár csak bármely más regényben).

Ez azonban messze nem jelenti azt, hogy a mese amivel nyakon öntötték igazolást nyerne.

Ha gondolod, szívesen adok listát az önellentmondásokról amik lehetetlenné teszik, hogy igaz legyen.

"(ol)vasd az Uj szovetseget es Jezus.beszedeit amiket Jezus mondott. Es az hatassal lesz rad."

Olvastam. Tényleg hatással volt rám, de a vérnyomás csökkentő sokat segített!

Továbbra is: csodálatos, utána...

Írj kicsit lassabban, nem csak a helyesírásnak, de a gondolat formálásnak is jót tesz!

2020. febr. 4. 13:34
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

"nincs már más segítség!"

És miben segítette őket a Miatyánk? Kiásta őket? Ja nem, emberek ásták ki őket, akik a saját életüket tették kockára.

Ha ez valamire bizonyíték, akkor az emberi ostobaságra.

2020. febr. 4. 13:43
 26/44 A kérdező kommentje:
Nem akarok már itt erről veszekedni, van aki elhiszi amiről nincs bizonyíték és ettől jólérzi magát, van aki pedig egy kitalált dolog nélkül is megvan. Én szinte rosszul vagyok az imáktól, a templomi értelmetlen szövegektől, a semmi iránti tisztelettől, úgyhogy nem fogom keresni. Nem akarom az időm erre pazarolni.
2020. febr. 4. 13:49
 27/44 KZitus ***** válasza:
0%

Ááááááá Végül csak kiderült a kérdésed és a kommenteid lényege: " Én szinte rosszul vagyok az imáktól, a templomi értelmetlen szövegektől, a semmi iránti tisztelettől, úgyhogy nem fogom keresni. Nem akarom az időm erre pazarolni." - ez eddig OK. De mi köze van ehhez Istennek? Amikor megtalálod a választ erre a Bibliádból, akkor nem írod ki ezt a naív, 4-5 éves gyermek tudásszintjén.

Én nem értek a magfizikához, ezért kérdést sem tennék fel a témáról, de főleg nem írok véleményt is róla, mert az minősíti az embert. Olyasmiről kérdeztél, és írtál véleményt, amiről fogalmad sincsen. Elnézésedet kérem.

Csak azért irtam írtam ki ezt, mert akaratlanul is Istent gyalázó. Nem ismerni Valakit, és véleményt formální így róla, nem tisztességes dolog. Kérlek gondolkozz el ezen!

2020. febr. 4. 15:07
 28/44 anonim ***** válasza:
100%
#26 Az látszott eddig is, hogy "rosszul vagy" a hittől. Legyél, magánügy. Pont úgy magánügy, mint más hite. Mit pocskondiázod, hogy "bármit be lehet neki adni"? Ő dolga, neked ezzel az életed se jobb nem lesz, se rosszabb.
2020. febr. 4. 15:12
 29/44 A kérdező kommentje:
Hogy én miért nem csodálkozok az oldal szinvonalán és a kommentek lepontozásán... Szép napot nektek is, jézuska vigyázzon rátok 😘
2020. febr. 4. 15:19
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
#29 A "tisztelet" szó mond neked valamit? Gondolom, nem.
2020. febr. 4. 15:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!