Mit jelent az, hogy valláskárosult?
Számomra azokat, akik bizonyítható, tényszerű állításokat tagadnak, arra hivatkozva, h a vallásuk/szentkönyvük azt másként állítja.
Valamint azok, akik valamely lélekrabló szektának a hálójába kerülnek, és észre se veszik, hogy rabul ejtették őket.
pl előbbire:
- bibliai alapokra építkező laposföldesek
- "fiatal föld" kreacionisták
- a fentieken kívüli (vallási alapú) evolúciótagadók
- modern orvosi vívmányokat (vallási alapon) elutasítók
Nem tudom már mikor olvastam itt egy kérdést. A lényeg annyi volt, hogy a kérdező várni akar (vagy akart) a szexxel az esküvőig.
Erre írta neki valaki, hogy valláskárosult...
Ez most akkor annak számít vagy nem?
Mert - szerintem legalábbis - nem valami halálos nagy gond ha valaki nem fekszik össze mindenkivel.
Nem tudom már mikor olvastam itt egy kérdést. A lényeg annyi volt, hogy a kérdező várni akar (vagy akart) a szexxel az esküvőig.
Erre írta neki valaki, hogy valláskárosult...
Ez most akkor annak számít vagy nem?
Szerintem (ateista vagyok) annak, hogy ki szexel az esküvő előtt és ki nem nem csak a vallásos indíttatás lehet az oka.
Bár szerintem bolondság vakon beleugrani valamibe, de ez mindenkinek a magánügye. Ettől még nem lesz senki vallás károsult. Annál inkább mondható el ez az olyan emberekről, akik a tényeket nem fogadják el kifejezetten vallási okból.
Ezeket az embereket valóban káros vagy kóros módon befolyásolja a hitük.
"Ez most akkor annak számít vagy nem?"
Annak számít.
Mivel ilyen módon kárt fog neki okozni a vallása.
Anahystor nevű felhasználó:
Ezt is, azt is írtad.
Először azt, hogy annak számít, majd azt, hogy "Ettől még nem lesz senki vallás károsult"
:)
18.
Miben fog kárt szenvedni?
Bele fog halni talán?
Ez nagyjából olyan mintha azt mondanád, hogy az aki nem akar alkoholt inni az elmebeteg. Miért is?
(Nem mondom, hogy várjon a szexxel, de azt sem, hogy ne. Csak a véleményed érdekel.)
Persze, nem véletlen kell összefeküdni mindenkivel, annak aki nem vár a házasságig a szexel, de nyilván azt mindenki elismeri, hogy a mai általános tapasztalat, vagy gyakorlat az, hogy mire megállapodik valaki (ha ugyan a házasság vagy összeköltözés megállapodást jelent egyáltalán), addigra a túlnyomó többségnek a sokadik nemi kapcsolata meg volt. Ezt a házasságon kívüli nemi kapcsolatot a Biblia paráznaságnak, erkölcstelenségnek nevezi.
Ma sokak életét sajnos az a torz nézet irányítja, ami szerint a jó szex az alapja minden jó kapcsolatnak, de ha ezt nem is veszik ennyire durván egyoldalúan, akkor is túlhangsúlyozott számukra ez a terület, ami a házasságokra is kihat, hiszen ezt az egyoldalú szellemet viszik bele a tartósnak szánt kapcsolatba is.
Szerintem sokkal szebb ha egy lány úgy köt házasságot, hogy annak a férfinak adja oda magát először, aki a férje. Persze ez viszont is így volna szép!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!