Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit jelent az, hogy valláskáro...

Mit jelent az, hogy valláskárosult?

Figyelt kérdés
Írjatok példákat is!
2020. jan. 27. 00:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
87%

Számomra azokat, akik bizonyítható, tényszerű állításokat tagadnak, arra hivatkozva, h a vallásuk/szentkönyvük azt másként állítja.

Valamint azok, akik valamely lélekrabló szektának a hálójába kerülnek, és észre se veszik, hogy rabul ejtették őket.

pl előbbire:

- bibliai alapokra építkező laposföldesek

- "fiatal föld" kreacionisták

- a fentieken kívüli (vallási alapú) evolúciótagadók

- modern orvosi vívmányokat (vallási alapon) elutasítók

2020. jan. 27. 18:32
 12/26 anonim ***** válasza:
27%
Jah, és P.T. voltam :)
2020. jan. 27. 18:33
 13/26 anonim ***** válasza:
91%
Emberi minősége alá süllyedt az általa felvett vallás hatására.
2020. jan. 27. 20:07
 14/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom már mikor olvastam itt egy kérdést. A lényeg annyi volt, hogy a kérdező várni akar (vagy akart) a szexxel az esküvőig.

Erre írta neki valaki, hogy valláskárosult...

Ez most akkor annak számít vagy nem?

Mert - szerintem legalábbis - nem valami halálos nagy gond ha valaki nem fekszik össze mindenkivel.

2020. jan. 27. 22:31
 15/26 anonim ***** válasza:
70%
Szerinted aki nem vár az esküvőig, annak muszáj összefeküdnie mindenkivel?
2020. jan. 27. 22:36
 16/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom már mikor olvastam itt egy kérdést. A lényeg annyi volt, hogy a kérdező várni akar (vagy akart) a szexxel az esküvőig.

Erre írta neki valaki, hogy valláskárosult...

Ez most akkor annak számít vagy nem?

2020. jan. 28. 17:08
 17/26 Anahystor ***** válasza:
89%

Szerintem (ateista vagyok) annak, hogy ki szexel az esküvő előtt és ki nem nem csak a vallásos indíttatás lehet az oka.

Bár szerintem bolondság vakon beleugrani valamibe, de ez mindenkinek a magánügye. Ettől még nem lesz senki vallás károsult. Annál inkább mondható el ez az olyan emberekről, akik a tényeket nem fogadják el kifejezetten vallási okból.

Ezeket az embereket valóban káros vagy kóros módon befolyásolja a hitük.

2020. jan. 29. 00:02
 18/26 anonim ***** válasza:
28%

"Ez most akkor annak számít vagy nem?"

Annak számít.

Mivel ilyen módon kárt fog neki okozni a vallása.

2020. jan. 29. 01:35
 19/26 A kérdező kommentje:

Anahystor nevű felhasználó:

Ezt is, azt is írtad.

Először azt, hogy annak számít, majd azt, hogy "Ettől még nem lesz senki vallás károsult"

:)

18.

Miben fog kárt szenvedni?

Bele fog halni talán?

Ez nagyjából olyan mintha azt mondanád, hogy az aki nem akar alkoholt inni az elmebeteg. Miért is?

(Nem mondom, hogy várjon a szexxel, de azt sem, hogy ne. Csak a véleményed érdekel.)

2020. jan. 29. 22:07
 20/26 anonim ***** válasza:
20%

Persze, nem véletlen kell összefeküdni mindenkivel, annak aki nem vár a házasságig a szexel, de nyilván azt mindenki elismeri, hogy a mai általános tapasztalat, vagy gyakorlat az, hogy mire megállapodik valaki (ha ugyan a házasság vagy összeköltözés megállapodást jelent egyáltalán), addigra a túlnyomó többségnek a sokadik nemi kapcsolata meg volt. Ezt a házasságon kívüli nemi kapcsolatot a Biblia paráznaságnak, erkölcstelenségnek nevezi.

Ma sokak életét sajnos az a torz nézet irányítja, ami szerint a jó szex az alapja minden jó kapcsolatnak, de ha ezt nem is veszik ennyire durván egyoldalúan, akkor is túlhangsúlyozott számukra ez a terület, ami a házasságokra is kihat, hiszen ezt az egyoldalú szellemet viszik bele a tartósnak szánt kapcsolatba is.

Szerintem sokkal szebb ha egy lány úgy köt házasságot, hogy annak a férfinak adja oda magát először, aki a férje. Persze ez viszont is így volna szép!

2020. jan. 30. 03:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!