Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisznek olyan sokan...

Miért hisznek olyan sokan Istenben?

Figyelt kérdés
az életem úgy alakul ahogy én alakitom. ha figyelek magamra és más is figyel rám bajom nem eshet. szóval jah nem egy kitalált hókuszpókusz személyiség fog éltetni vagy büntetni. ez mindenkire vonatkozik. az a sok ember miért valami náluk "hatalmasabb" személyben hisz mint hogy saját magukban?
2010. júl. 21. 08:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Vagy te hány olyan emberrel találkoztál, aki nem tesz semmit a saját életéért, hanem teljes mértékben Istenre bízza azt, és várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön?

Hát én ismerek nem egy ilyet, csak lopják a napot és azzal vannak, hogy Isten majd megsegíti őket, ha imádkoznak. Ezek tényleg gyenge emberek, akiknek a vallás nem útmutatást jelent, hanem menekülést. Pedig a hitnek az a lényege, hogy egy fajta irányt adjon az életünknek, nem pedig az, hogy ha valami rossz történik, akkor rá kell kenni Istenre.

De attól, hogy vannak ilyen emberek is a vallásosak között, nem kéne mindenkire ráhúzni, hogy ilyen. Nagyon bosszantó, hogy ez alapján ítélik meg egyes kívülállók az egész hívő közösséget, de ez is csak azt igazolja, hogy soha nem tanulmányozták igazán a vallást, csak tudatlanul osztjk az észt másoknak.

2010. júl. 21. 21:56
 22/25 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező, senki nem mondta hogy Istennek köze van a háborúkhoz meg a balesetekhez. Ezzel csak azt fejeztük ki, hogy az életedet nem te irányítod.

Az én apukám balesetben halt meg, ő ugyan vigyázott, de a teherautó sofőrje nem. Az édesanyám lenyomorodott a balesetben, mi pedig elvesztettük az apánkat. Nem is ismertem őt. Teljesen más életem lett volna, ha én is egy apával nőhettem volna fel.

Lehetnek céljaim, akarhatok dolgokat, de ha elérem nem csak magamat veregetem vállon, hanem hálás vagyok,hogy a dolgok úgy alakultak,ahogy kellett.

És azt hogy érted, hogy nincs háború? Nagyon szerencsés vagy, hogy ide születtél. Én Izraelben éltem, amikor Bush elkezdte az iraki háborút. Az egész közel-kelet olyan volt, mint egyetlen nagy kérdőjel: mi lesz most? Minden alkalommal, amikor buszra szálltam, tudtam hogy lehet, ez az utolsó napom. Sok helyen van emléktábla virágokkal: itt robbant fel a busz, emlékezzünk az áldozatokra. És képzeld, emberek élnek így, iskolába mennek meg dolgozni.

Amit te írsz, az egy kényelmes európai ország gőgös világképe: azt csinálok amit akarok! jó, csináld. De vigyázz, mert itt nemcsak te,hanem az ittas vezető, a késelős drogos, a dörzsölt tolvaj és mindenki más azt csinálja, amit akar. Ezzel van a baj. Ha az emberek Isten akaratát keresnék először, egy szebb világban élnénk.

2010. júl. 22. 10:18
 23/25 anonim ***** válasza:

"az életem úgy alakul ahogy én alakítom"

xD...

Nagyon gyerek lehetsz!

Még azt sem te döntötted el, hogy milyen külsőd legyen...!!!

2010. júl. 25. 14:22
 24/25 A kérdező kommentje:
te meg nagyon iq light :)
2010. júl. 27. 05:58
 25/25 A kérdező kommentje:

arra próbáltam célozni hogy ha nem figyelsz vagy nem figyelnek rád megdöglesz.

ha nem tanulsz egy csöves tróger maradsz.

szóval lényegtelen hogy hiszel vagy sem, ha teszel érte hosszú jó életed lesz, ha meg nem, vagy esetleg ellene teszel akkor rövid szar élet. baleseteknek meg semmi köze istenhez, mert mindet meglehet kb magyarázni meg bizonyitani.

2010. júl. 27. 06:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!