Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért képzelik azt, hogy az...

Miért képzelik azt, hogy az örökké égő tüzes pokolban mindenkit kínoznak?

Figyelt kérdés
A démonok szemszögéből nehezen tudom elképzelni, hogy mindenkit egyenlő módon gyötörnének. Nyilván az oda jutó keresztények vannak a legnagyobb bajban, hiszen egész életükben ellenük prédikáltak.
2019. dec. 18. 18:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
24%

A kereszténység nagy része már rég túljutott ezen a pokol-felfogáson.

Ideje lenne a valláskritikusoknak is haladnia a korral :)

2019. dec. 18. 18:45
 2/11 A kérdező kommentje:

Hol tartanak most a keresztények a pokol felfogásban?

Amúgy egyes keresztények még mindig a pokollal ijesztgetnek. Itt Turi Tamás ateista vlogger mutat be egy példát:

[link]

2019. dec. 18. 18:50
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Írtam is: nagy részük.

Ezen nagy rész szerint a szenvedést az Isten nélküliség állapota okozza a kárhozott lelkeknek, nem a vasvillával való fenék-bökdösés :)

2019. dec. 18. 18:54
 4/11 anonim ***** válasza:
66%
2 ateista okoskodik keresztény témában... elég abszurd :)
2019. dec. 18. 19:04
 5/11 anonim ***** válasza:
71%
A poklot itt, a keresztény kultúrkörben hívők és ateisták egyaránt Dante Isteni színjáték c. műve alapján képzelik el. Ez az a mű, ami széles körben ismert és eléggé átfogó leírást ad a pokolról, erre alapul a legtöbbünk elképzelése arról, milyen is lehet ott. Ám ez csak az írói képzelet szüleménye, valójában lehet, hogy a pokol egészen más. Csak mivel nem nagyon tartott még róla senki élménybeszámolót, nincs jobb támpontunk.
2019. dec. 18. 19:12
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy a másik felhasználó is ateista-e vagy sem, de azt gondolom, hogy én ateistaként jobban otthon vagyok a kereszténységben. Ennek oka az, hogy keresztény múltam van. Vannak egyháztörténelmi és teológiai ismereteim is.

2019. dec. 18. 19:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Mármint jártasabb vagyok a kereszténységben, mint az átlag hívő. A tüzes pokol némely konzervatív katolikusok, illetbe a pünkösdisták tanítasa. De pl. az adventista teológiában nincs szó róla.
2019. dec. 18. 19:22
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Isten nem hozott létre ilyen helyet. Isten a szavában sehol nem mondja, vagy mondta, hogy ilyen hely létezik, a szeretetével teljesen ellentétes. A Büntetést nem szabja ilyen aljassággal össze, az ember büntetése a halál, vagy is visszatér oda ahonnan jött. A tüzzel jelképezett "pokol" a feltámadás lehetősége nélküli halál.

Isten ebben sem leli örömét, azonban a jogos büntetést mindenki megkapja.

2019. dec. 18. 19:44
 9/11 anonim ***** válasza:
Ahova én járok,ott abban hisznek,hogy a démonok ugyanúgy szenvednek ott,mint az emberek,tehát ők nem nagyon kínoznak senkit.
2019. dec. 18. 20:55
 10/11 A kérdező kommentje:

Ez érdekes, erről a verzióról nem hallottam még

2019. dec. 19. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!