Miért képzelik azt, hogy az örökké égő tüzes pokolban mindenkit kínoznak?
A kereszténység nagy része már rég túljutott ezen a pokol-felfogáson.
Ideje lenne a valláskritikusoknak is haladnia a korral :)
Hol tartanak most a keresztények a pokol felfogásban?
Amúgy egyes keresztények még mindig a pokollal ijesztgetnek. Itt Turi Tamás ateista vlogger mutat be egy példát:
Írtam is: nagy részük.
Ezen nagy rész szerint a szenvedést az Isten nélküliség állapota okozza a kárhozott lelkeknek, nem a vasvillával való fenék-bökdösés :)
Nem tudom, hogy a másik felhasználó is ateista-e vagy sem, de azt gondolom, hogy én ateistaként jobban otthon vagyok a kereszténységben. Ennek oka az, hogy keresztény múltam van. Vannak egyháztörténelmi és teológiai ismereteim is.
Isten nem hozott létre ilyen helyet. Isten a szavában sehol nem mondja, vagy mondta, hogy ilyen hely létezik, a szeretetével teljesen ellentétes. A Büntetést nem szabja ilyen aljassággal össze, az ember büntetése a halál, vagy is visszatér oda ahonnan jött. A tüzzel jelképezett "pokol" a feltámadás lehetősége nélküli halál.
Isten ebben sem leli örömét, azonban a jogos büntetést mindenki megkapja.
Ez érdekes, erről a verzióról nem hallottam még
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!