Ha Krisztust már nem ismerjük test szerint (2Kor 5.16), akkor fizikai/verbális név szerint sem?
23%-os az nem zavar, hogy a Biblia szerint Istennek a személyes-Tulajdon nevét nem tudhatjuk meg?
Vagy a te istened le alacsonyítható a pogány istenek szintjére az által, hogy személyes-Tulajdonnevet adsz neki?
יהוה nem személyes Tulajdonnevet takar, ami csak úgy átfonetizálható, mert ez egy Megnevezés.
Lefordítva nem azt jelenti hogy jehova, hanem azt, hogy Egyedüli és Örökkévaló (Mindenható).
💠 2Mózes 3,13 Mózes pedig monda az Istennek: Ímé én elmegyek az Izráel fiaihoz és ezt mondom nékik: A ti atyáitok Istene küldött engem ti hozzátok; ha azt mondják nékem: Mi a neve? mit mondjak nékik? 14 És monda Isten Mózesnek: VAGYOK AKI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.
💠 Ézsaiás 63,16 Hiszen Te vagy Atyánk, hiszen Ábrahám nem tud minket, és Izráel nem ismer minket, Te, Uram, vagy a mi Atyánk, megváltónk, ez neved öröktől fogva.
💠 Ézsaiás 9,6 Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!
💠 Máté 1,23 Ímé a szűz fogan méhében és szűl fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, ami azt jelenti: Velünk az Isten.
Nincsenek személyes Tulajdonnevek, soha nem is voltak. Csak ti erőszakoltátok bele és az idióta egyház atyátok, aki maga a sátán.
Sajnálatos módon a fent válaszoló, a háromság alapján próbálja értelmezni ezt a dolgot. Ami nem Bibliai tanitás.
Isten Monó, a választott nép mindig is Monoteista volt, lesz, és marad.
Jézus pedig Isten nevének megszenteléséért imádkozott, ami a legfontosabb dolog az Istennel ápolt kapcsolatban.
A mindenható Isten aki öröktől fogva van, nem egyenlő Isten teremtésének kezdetével, akit Jézus néven ismerünk.
Ugyanakkor a Biblia irói az égi szentélybe való belátásukban, soha nem emlitettek Háromságos Istent, hanem egy öregkorut, aki a kezdet nélküli Teremtő, és egy
emberfiát, aki a későbbiekben Jézus néven vált ismertté.
Jézusra pedig soha nem alkalmazták az öröktőlfogva létező mindenható Isten jelzőt. Maga Jézus sem mondta, hogy az atyával egyenlő a természetét, vagy hatalmát illetően.
(2Mózes 6:3) 3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak eddig úgy jelentem meg, mint mindenható Isten, de nem tártam fel nekik teljesen, hogy mit jelent a nevem, a Jehova név. . .
Sajnos ezeket a verseket semmibe veszed, pedig sok helyen kinyilatkoztatja.
(Zsoltárok 83:18) 18 Tudják meg az emberek, hogy te, akinek a neve Jehova, egymagad vagy a legfelségesebb Isten az egész föld felett.
Isten egyedüli, Isten, és nem háromszemélyű.
Mi, a fiúságnak Lelke által azt mondjuk: Abbá, Atyám. Róma 8,15
Miért nem azt, hogy jehova?
Pál az arámi „Abba” kifejezést használta, amely kedveskedő kifejezés, megszólítás egyrészt olyan bensőséges, mint az „apu”, másrészt olyan tiszteletteljes, mint az „édesapa”
azok használják, akik Jézushoz hasonlóan a "fiúság" lehetőségét kapják. Ők a elkent keresztények, Jézus leendő társkirályai, papjai lesznek az ezer éves millenium alatt a Földön élőknek.
"ki lett találva,"
Nem, nem lett kitalálva, talán Károli Gáspár, és a Többi forditó, miért irt volna kitalált nevet a forditásokban.
Nagy Magyar költők is használták Isten nevét a Műveikben. Nem Jézus nevét , hanem Jehova nevét. Még sem kérdőjelezi meg senki, és nem is irják át a Műveiket, mint a Bibliát oly gyakran.
A Biblia Hebraica és a Biblia Hebraica Stuttgartensia héberül nyomtatott szövegében 6828-szor fordul elő a tetragram.
Az, hogy Isten neve rengetegszer előfordul a Bibliában, már önmagában is amellett szól, hogy a Szerzője fontosnak tartja a saját nevét. Ez a név végigvonul a Szentíráson, és jóval többször jelenik meg, mint Jehova bármely címe, például a „legfőbb Úr” vagy az „Isten”
Az „Isten” cím nem takar személyiséget, és nem is megkülönböztető megnevezés. Az ember akár a hasát is tekintheti istennek;
A The Imperial Bible-Dictionary szépen rávilágít a Jehovával foglalkozó cikkeiben az ʼEló·hímʹ (Isten) és a Jehova név közötti különbségre. Ezt írja a „Jehova” névről: „Mindenütt tulajdonnévként szerepel. Istenre mint személyre utal, és csakis őrá. Az Elóhim szó ezzel szemben jellegére nézve inkább köznév, (P. Fairbairn szerk.; London, 1874, I. köt. 856. o.).
Pál az „Isten. . ., az Atya” kifejezéssel nem arra gondolt, hogy az igaz Isten neve „Atya” volna, hiszen az „apa” vagy „atya” megjelölés minden férfi szülőre alkalmazható, sőt egyéb kapcsolatokban is jelölhet férfiakat
A Biblia a Messiásra az „Örökkévaló Atya” címmel utal, Jézus Sátánt bizonyos gyilkos szándékú ellenségek ’atyjának’ nevezte.
A Jehova név megkülönbözteti ’Istent, az Atyát’ másoktól (vö.: Ézs 64:8), és gátat vet minden olyan kísérletnek, amely arra irányul, hogy összekeverjék Isten személyét bárkiével, akire az „isten” vagy az „atya” cím alkalmazható.
Kérdező: add fel. Nem érti, mert nem AKARJA megérteni. Látom, hogy az elején még türelmes voltál, pedig képtelen volt az egyenes beszédre. Utána meg hiába érveltél a Bibliából, ő ragaszkodik az átírt verzióhoz és magasról sz..ik rá, hogy mit ír a Biblia, neki csak a szervezet tanítása számít. Látod, olyan könyvből idéz, ami a Háromságot nem tagadja, de azt a részt érdekes módon már nem másolgatja be. Nem érdekli, hogy igaz minden, amit leírtál, ő csak a szervezetet majmolja. Majd jön az új világosság és majd utána azt fogja másolgatni.
Sose fogod meggyőzni a Biblia alapján, mert süket és vak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!