Ha "a test nem használ semmit" a keresztény "kinyilatkoztatás" szerint, miért mégis testben történik a "feltámadás"?
Bújtatott reinkarnációról lenne itt szó?
Egyik oldalon (látszólag) égre-földre harcolnak a test ellen, a másik oldalon pedig felmagasztalják, istenítik. Van ennek bármi értelme?
Valójában bújtatott újraszületést tanítanak a kereszténységben?
Én nem hiszem, hogy testben történne a feltámadás.
El lehetne itt filozofálni ezen a kérdésen... nekem is eszembe jutott már, hogy mi van, ha egyes részletek a Bibliából a reinkarnációra akarnak utalni, de a keresztény egyházak és a nagy hívők ezt teljes mértékben elvetik. Hát nem tudom. Majd kiderül, ha oda jutunk XD
Szervusz!
A feltamadas valoban testben tortenik. Isten az embert hus-testben teremtette meg, es a foldet adta nekunk orok lakhelyul.
A mennyben szellem lenyek elnek, akiknek nem fizikai testuk van, szamunkra lathatatlanok.
A Biblia emlit egy par /meghatarozott szamu/ egyent, akik majd a halaluk utan szellemkent felmennek a mennybe. Ezek a foldi eletuk soran halalukig kitartottak husegben Isten utjan. Igy Isten eldontotte, hogy ezeket a kivalasztott egyeneket Jezus mellet mint tarskiralyokat fogja kinevezni. Ezek az egyenek a foldi halaluk utan szellemkent felmennek a mennybe, es Jezussal fognak uralkodni a fold felett 1000 esztendeig.
De senki mas nem ment/megy fel a menntybe.
A Janos 3:13 vers ezt irja: "Es senki nem ment fel a mennybe, hanemha az, aki a mennybol szallott ala, az embernek fia a Krisztus."
Tehat az osszes tobbi ember aki mar meghalt, fel fog tamadni, de itt a foldon. Tokeletes testben jonnek elo. Ami azt jelenti, hogy aki testi vagy szellemi ertelemben serult volt, ep testben ep szellemmel jon majd elo. Viszont a gondolataik, az emlekezokepesseguk az a regi lesz, azaz tudni fogjak kik voltak ok, kik voltak a rokonaik.
Isten ide teremtette az embert. Ahogy vannak "mennyei gyermekei, ugy vannak foldi gyermekei is", mink.
Ha azt akarta volna, hogy vele legyunk a mennybe, akkor oda teremtett volna minket, es nem hus-testben.
Tehat az embert ide alkotta meg, es egy orok elet kilatasat adta elejuk. Sajnos Adamek elbuktak a dolgot, ezert vagyunk mi most ilyen helyzetben.
De Isten igerete szerint lesz feltamadas, es lesz orok elet is a megtisztitott uj foldon.
Ha kerdesed lenne, szivesen valaszolok. Udv: Judit!
Romlandó és romolhatatlan testről olvashatunk a Bibliában. A romlandó test valóban nem használ semmit, mivel vége lesz.
Az IKor 15. fejezete elég részletesen foglalkozik vele, egy kis részlet:
1Kor 15,53 Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára.
1Kor 15,54 Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg vagyon írva: Elnyeletett a halál diadalra.
Kedves Súr "barátom"
a Főnököd, Sátán, mivel etetett meg hogy megint kitalált ide egy kérdést, s te statisztálsz hozzá?
Azt hittem hogy fel hagysz ezzel a butasággal, és inkább Istenhez csatlakozol, de látom tévedtem.
Ez az újjászületés nem azonos a keleti vallásokban tanított reinkarnációval. Nem kisbabaként fognak megszületni mindent elfeledve, hanem fiatal felnőtt testet fognak kapni, ami megfelel a lélek által tartalmazott ideális testképnek. Mindenre emlékezni fognak, ami az életükben történt; személyiségük az életbeli javított formája.
Egyébként a megtért keresztény már újjászületett. Nem mint kisbaba született meg újra, mindenről megfeledkezve, hanem lélektől született újra. Olvasd és gondold át, hogy mit mondott Jézus Nikodémusnak!
Nem tudom hol olvastad hogy a test "nem használ semmit". A megfogalmazás sem túl jó. A test nem azért van hogy használjon. Te használd a testedet, és ne fordítva. Nem is értem hogy jutott eszedbe, hogy "a test nem használ". A test akkor tölti be a célját ha SZOLGÁL. A hasznosságágához nem fér kétség: szükség van testre. (Nem láttam még olyan embert akinek ne lett volna teste, akkor az nem ember lenne. Nyilvánvalóan szükséges.)
Lehetséges hogy van a bibliában egy ilyen mondat aminek egy van egy ilyen része, de környezetből kiragadva biztos a félreértelmezés. (Egyébként is biztos, de úgy kisebb.)
Ján. 6,63
A lélek az, a mi [2 Kor. 3,6.] megelevenít, a test nem használ semmit
Jn 6,63
A lélek az, ami éltet, a test nem használ semmit.
Jn. 6,63
A lélek az, aki életre kelt, a test nem használ semmit
Jn 6,64
A szellem az, mi megelevenít, a test nem használ semmit.
Jn 6,63
A lélek az, ami éltet, a test nem használ semmit.
:)
A kérdezőnél a pont. A jehovisták meg nagy lázban lapozgatják a könyveiket vagy telefonálgatnak, hogy erre most mit találjunk ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!