Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha isten betegséggel és...

Ha isten betegséggel és szenvedéssel (is) büntet, miért engedi, hogy az orvosok és a tudósok keresztezzék az akaratát?

Figyelt kérdés

2019. nov. 24. 13:36
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, sok butaságot hordtál össze, de csak egy részét emelem ki.

Biztos vagy benne, hogy ha egy szaladgáló kisgyerek elesik, az rossz neki? És azt gondolod, hogy rosszabb, mint ha nem szaladgálhat? Nagyon keveset tudsz te akkor az emberekről. Túl sokat olvasgattad az ájtatos szövegeket ahelyett, hogy a valódi világgal és az emberekkel foglalkoztál volna.

A végkonklúziód viszont, hogy az engedelmesek pont úgy megbetegedhetnek, mint az engedetlenek, mert nem rajtuk múlik, tehát felesleges ez az egész, amit itt összeírkáltál.

2019. dec. 23. 08:20
 52/57 követ62 ***** válasza:

Kedves 51-es.

Nem gondolnám, ha egy kisgyerek elesik megüti magát és sír akkor az azer van, mert örül, hogy elesett. Rosszabb esetben el is törhet valamikyét.

Ez egy egyszerű példa volt. Nem kell túl lihegni és nem kell bele magyarázni.

De legyen ahogy ohalytod. Nekem mindegy.

2019. dec. 23. 21:56
 53/57 A kérdező kommentje:

Jesszus, te milyen nyelven írsz, utolsó? Mert nem magyarul, az biztos.

A logikád is olyan sánta, mint a helyesírásod.

2019. dec. 23. 22:03
 54/57 anonim ***** válasza:
100%

Ha nemcsak ájtatos szent szövegeket olvasnál, hanem nyelvtant, pszichológiát, más értelmes tanokat, akkor sokoldalúbban látnád a világot.

Én nem azt írtam, hogy örül neki. Fuss neki még egyszer, mit jelent a szöveg.

Egyébként azért sír, mert a környezetéből olyan reakciókat kap. Nézz csak meg egy olyan gyereket, akinek a szülei nem ijednek meg, amikor elesett, nem rohannak oda, és nem keltenek pánikot, hanem viccesen reagálnak, az nem szokik rá a sírásra.

"el is törhet valamikyét."

Ez több helyen is értelmetlen.

"Ez egy egyszerű példa volt. Nem kell túl lihegni és nem kell bele magyarázni."

Egyszerű és rossz példa, amivel nem tudtad alátámasztani a mondanivalódat. túllihegni egy szó belemagyarázni egy szó (az igekötőt egybeírjuk az igével: harmadik általános).

Nem magyaráztam bele semmit, csak megvilágítottam, hogy zöldségeket beszélsz.

"De legyen ahogy ohalytod."

Ezt a szót hol olvastad így?

2019. dec. 23. 22:06
 55/57 anonim ***** válasza:
100%
Ja és kihagytam, hogy élettant is tanulhatnál. A kisgyerekek tipikusan nem törik el semmijüket (vagy törik valamikyét, ahogy te mondanád) egy eleséstől. Azok az öregek. Az a baj, hogy ha csak a hittant tanulod meg az összes tárgy közül, akkor nem fogsz tudni semmit a világról.
2019. dec. 23. 22:09
 56/57 követ62 ***** válasza:

Késő volt már és nagyon fáradt voltam. De ez nem helyesírási hiba, hanem elütés. Meg kellett volna néznem, de nem volt energiám hozzá. És igazából nem is érdekel. Pont azért mivel azt látom, hogy benneteket inkább a kötözködés vezérel, minthogy a lényeget megértésétek.

Ez csak egy példa volt a szabadakaratra és az isteni előre látásra.

Akik nem AKARJÁK megérteni azok úgy sem fogják.

2019. dec. 24. 08:09
 57/57 anonim ***** válasza:
Isten nem akarja hogy betegség és szenvedés legyen a földön.
2020. dec. 1. 19:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!